Stolni tenis 16.08.2016. 07:59. Zadnja izmjena: 16.08.2016. 08:03.

Stolni tenis

Kupom Grada Paga za mlađe kategorije počinje nova stolnoteniska sezona

Od petka ovoga tjedna, Kupom Grada Paga za mlađe kategorije, započinje nova stolnoteniska sezona. Mjesec dana poslije, u subotu 24. rujna na rasporedu je prvo kolo u Hrvatskim Superligama za igrače i igračice, a tjedan dana nakon toga započet će natjecanja i u 1. Hrvatskim ligama. Zato su gotovo u svim našim klubovima, čiji će članovi nastupati na ovim natjecanjima već ozbiljno pripremaju.

U odnosu na prošlu sezonu naša Županija ima više ekipa u ligama u ingerenciji Hrvatskoga stolnoteniskog saveza nego u prošloj sezoni. Plasman u Superligu za igračice prvim mjestom u 1. HL istok izborila je ekipa Mihovljana pa ćemo u najvišem ženskom rangu natjecanja, s obzirom da tamo već igraju igračice Hodošana, u novoj sezoni imati dva predstavnika. Jednu ekipu više Međimurje će imati i u 1. Hrvatskoj ligi istok za igrače, gdje će uz starosjedioce Mihovljan, MSTC Čakovec i Putjane igrati i igrači Kos-Kotoribe, koji su u ligu ušli kroz kvalifikacije. U 1. pak ligu istok za igračice ušla je ekipa GSTK Preloga, koja se prijavila za nastup u kvalifikacije, ali se one, zbog nedovoljnoga broja zainteresiranih, nisu odigrale pa su Preločanke izravno uvrštene u ligu, gdje će igrati uz ekipu Šenkovca, koja je bils članica lige i u prošloj sezoni.

Prvenstveno zbog ovih prelazaka u više lige neke su se ekipe nastojale i adekvatno pojačati, a neke pak će u sezonu, zbog upisa svojih članova na fakultete dalje od Međimurja te odlaskom zbog posla, biti i oslabljene. Najzvučnije pojačanje svakako je potpis Sunčice Vugrinec za Mihovljan. Iskustvo i kvaliteta ove rođene Čakovčanke, koja je svoju karijeru započela u Čakovečkom stolnoteniskom klubu (ČSTK), kasnije igrala u zagrebačkim i nekim drugim klubovima, a igrala i za državnu reprezentaciju, trebalo bi biti velika potpora mihovljanskom klubu za očuvanje statusa superligašica. Hodošan je sačuvao prvu trojku, a otišla je četvrta igračica Ana Švarc. U 1. HL istok za igrače za Putjane u novoj sezoni neće igrati Siniša Ajdarpašić, MSTC Čakovec natjecat će se s mladim, gotovo juniorskim, sastavom, a novajlija Kos-Kotoriba u borbi za bodove moći će kombinirati iskustvo svojih veterana i mladost Stjepana Škode i Davida Čukulica. U 1. ligi za igračice Šenkovec  će u borbu za prvo mjesto s prošlogodišnjim sastavom, a GSTK Prelogu je pristupila veteranka Milena Horvat, sa stažom u Istarskoj i ČSTK-u, uz koju bi trebale stasati mlade igračice iz preloškoga inkubatora trenera Rajka Jagara.

Kad smo već kod priprema za novu sezonu, u četvrtak smo na treningu STK Mihovljana zatekli Sandru Paović, koja je u svoj nekadašnji klub skoknula na jednodnevni trening  pripremajući se za paraolimpijske igre u Rio de Janeiru od 7. do 18. rujna.

Nadalje, predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robert Mikac za kraj kolovoza najavio je sjednicu Izvršnoga odbora na kojoj će se donijeti odluka o nositelju kvalitete te obaviti pripreme za godišnju skupštinu Saveza i novu sezonu natjecanja u županijskim ligama.