Stolni tenis 17.05.2016. 09:11. Zadnja izmjena: 17.05.2016. 09:17.

Stolni tenis

Kvalifikacije za popunu 1. HL istok (M): MSTC Čakovec se spasio, Kos-Kotoriba četvrta

Igrači MSTC Čakovca sa svih pet pobjeda osvojili su prvo mjesto i uspješno odradili kvalifikacije za popunu 1. Hrvatske lige istok, sačuvavši na taj način status prvoligaša. Na napornom dvodnevnom turniru u Požegi subotnje tri utakmice odigrali su u svojemu trenutno najjačem sastavu, bez nezaliječenoga Karla Jambora, a s iskusnima Igorom Tkalcem i Nikolom Magdalenićem te mladima Markom Lovrekom i Filipom Godinom i izgubili tek jednu partiju protiv vinkovačke Cibalije, dok su Sračinec i u međimurskom derbiju Kos-Kotoribu savladali s po 4:0. U nedjelju pak, kad su već osigurali ostanak, trener Samir Kučević u preostale dvije utakmice, protiv domaće Požege i Sibinja, uz Filipa Godinu je ubacio Filipa Panića, zaigrao je i sam, a u paru protiv Sibinja i sin mu Davor Kučević, ali su i u ovakvom sastavu u obje utakmice slavili s po 4:3.

Kos-Kotoriba se, nažalost, nije izborila za plasman u ligu, jer je s dvije pobjede i tri poraza osvojila četvrto mjesto. Presudan kod toga bio je poraz u drugom kolu od Sibinja, gdje se nisu snašli u igri protiv čudnih guma dvojice protivničkih igrača pa je jedinu pojedinačnu partiju dobio Stjepan Škoda, koji je zajedno sa Stjepanom Vidovićem upisao i pobjedu u igri parova. Uvjerljivi su Kotoripčani bili protiv Sračinca i Cibalije, ali su s maksimalnih 4:0 izgubili od MSTC Čakovca i u posljednjoj subotnjoj utakmici od Požege, koja je iskoristila domaće stolove i s tri pobjede i dva poraza se, zajedno s MSTC Čakovcem i treće plasiranim Sibinjem, plasirala u 1. HL istok. Uz spomenute Škodu i Vidovića u sastavu Kos-Kotoribe bili su još veteran Vinko Legin, David Čukulic, Igor Munka i Filip Radmanić.

Rezultati: Sračinec – Kos-Kotoriba 0:4, MSTC Čakovec – Cibalia 4:1, Požega – Sibinj 4:2, Kos-Kotoriba – Sibinj 2:4, Cibalia – Požega 1:4, Sračinec – MSTC Čakovec 0:4, Kos-Kotoriba – MSTC Čakovec 0:4 (Škoda – Magdalenić 0:3, Vidović – Tkalec 1:3, Legin – Godina 2:3, Munka/F. Radmanić – Godina/Tkalec 2:3), Požega – Sračinec 2:4, Sibinj – Cibalia 4:2, Kos-Kotoriba – Ciblia 4:1, Sračinec – Sibinj 1:4, MSTC Čakovec – Požega 4:3, Požega – Kos-Kotoriba 4:0, Sibinj – MSTC Čakovec 3:4, Cibalia – Sračinec 4:2.

Poredak: 1. MSTC Čakovec 10, 2. Požega 8, 3. Sibinj 8, 4. Kos-Kotoriba 7, 5. Sibinj 6, 6. Sračinec 6.