Stolni tenis 09.04.2016. 11:02. Zadnja izmjena: 12.04.2016. 08:14.

Stolni tenis – 16. kolo Superlige (Ž)

Loše izdanje i poraz igračica Hodošana od HASTK Mladosti

U utakmici 16. kola protiv HASTK Mladosti iz Zagreba, u kojoj su Zagrepčanke po položaju na tablici bile favorit, igračice Hodošana nisu napravile iznenađenje. Čak štoviše, gledali smo ih u vrlo lošem izdanju, možda najslabijem u domaćoj dvorani u ovoj sezoni, u kakvom se ne može doći do pobjede.

Nakon slaboga početka i izgubljenoga prvog seta, u prvoj je partiji možda više mogla napraviti Tamara Ramić protiv Dorine Srebrnjak, koja je preokretom povela 2:1 u setovima, drugi vodila 10:3 pa ga spasila u fiksu, ali je nakon toga u slijedeća dva potpuno pala. Odlično je prvi set u drugoj partiji protiv mlade reprezentativke Hrvatske Andreje Pavlović odigrala Magdalena Basić, drugi vodila 8:5 i ostala na 8, treći glatko izgubila, a u četvrtom bila ravnopravna do 7:7 pa ga izgubila 11:8, za vodstvo gošći od 2:0.

Smanjenje rezultata očekivalo se u trećoj partiji u kojoj je Paula Markati za protivnicu imala kadetkinju Klaru Bardač, no, od toga ništa jer je Paula odigrala slabo i dekoncentrirano, što je mlada Zagrepčanka iskoristila i bez velike igre pobijedila 3:1. Nakon te partije naslućivao se kraj ove utakmice koja je nakon igre parova i pobjede akademičarki rezultatom 3:0 okončana pobjedom gošći s maksimalnih 4:0. I u ovoj utakmici osjećalo se da, za razliku od igračica Hodošana, iako neiskusne, mlade Zagrepčanke imaju daleko više treninga, koji su im donijeli veću sigurnost i koncentraciju u igri pa ne čudi što su bodovi otišli put metropole.

Dobra vijest za igračice Hodošana je što su izgubile i igračice Mladosti iz Petrinje, i to u svojoj dvorani, od Pule pa sve lađe još uvijek nisu potonule. Varaždin je u ranije odigranom derbiju uvjerljivo poražen kod Dr. Časla, a Bjelovar kod TIS Ritma, koji je osigurao drugo mjesto za doigravanje iza „doktorica“. Sada u prvenstvu slijedi stanka zbog odigravanja Mastersa HSTS-a, a u 17. kolu, u subotu 16. travnja Hodošanke gostuju u Varaždinu.

REZULTATI: Hodošan – HASTK Mladost 0:4 (Ramić – Srebrnjak 2:3 /5:11, 15:13, 12:10, 5:11, 6:11/, Basić – Pavlović 1:3 /11:8, 8:11, 4:11, 8:11/, Markati – Bardić 1:3 /8:11, 11:8, 8:11, 8:11/, Markati/Ramić – Pavlović/Srebrnjak 0:3 /8:11, 9:11, 7:11/ - sudac: Mladen Vidović, Mihovljan), Dr. Časl – Varaždin 4:1, TIS Ritmo – Bjelovar 4:0, Mladost Petrinja – Pula 1:4, Aquaestil slobodan.

Parovi 17. kola, subota 16. travnja – u 11 sati: HASTK Mladost – Aquaestil; u 17 sati: Pula – TIS Ritmo, Bjelovar – Dr. Časl, Varaždin – Hodošan; Mladost Petrinja je slobodna.

 

1. Hrvatska liga istok (M) – 11. kolo

MSTC Čakovec osigurao kvalifikacije

U 11. kolu sve tri naše ekipe su gostovale, MSTC Čakovec i Putjane u Kutini i Petrinji, a Mihovljan u Osijeku. Mladi sastav MSTC Čakovca lovio je bodove kojima bi izbjegao posljednju poziciju i izborio se za kvalifikacije na kojima se mora plasirati na jedno od prva dva mjesta da bi osigurao ostanak u ligi. Uspjeli su u onome po što su išli, osvojli su dva boda kod Kutine, izravnog konkurenta za devetu poziciju. 

Tu je utakmicu igrao i ozlijeđeni Karlo Jambor koji je stisnuo zube i s dvije pobjede bio najbolji u ekipi Samira Kučevića, a po jednu su dodali Filip Godina i Marko Lovrek. Druga subotnja utakmica, protiv Mladosti u Petrinji, Čakovčanima nije bila u fokusu jer protiv Petrinjaca nije bilo šanse za pobjedu, iako su i u njoj mogli bolje proći, pogotovo u prve dvije partije.

Protiv istih protivnika kompletne Putjane su bez gubitka partije savladali Kutinu, a nakon borbe u sedam partija Goran Balić, Boris Preksavec i Eugen Šimon priznali su poraz od Mladosti. Nekompletan Mihovljan, koji je igrao bez najboljega igrača Nine Bujana iz Osijeka se vratio s dva poraza.

Ivan i Nikola Mikac te Tomislav Marušić od drugoga sastava Vodovoda su poraženi s visokih 4:1, a jednu su partiju više osvojili protiv Olimpije. U Osijeku su igrali i igrači Igea Željezničara iz Varaždina našega Matije Barića i zabilježili dvije nove maksimalne pobjede, kojima su i dalje ostali neporaženi i već mogu slaviti povratak u Superligu, jer su za pratnju nedostižni.

REZULTATI: Vodovod 2 – Mihovljan 4:1 (Kresić – N. Mikac 3:1, Lacković – I. Mikac 3:2, Dražić – Marušić 3:0, Lacković/Markotić – Marušić/N. Mikac 1:3, Kresić – I. Mikac 3:1), Olimpija – Igea Željezničar 0:4, Mladost – MSTC Čakovec 4:0 (Anušić – Godina 3:2, Ramušćak – Lovrek 3:2, Knežević – Panić 3:0, Anušić/Ramušćak – Godina/Jambor 3:1), Kutina – Putjane 0:4 (Krolo – Balić 0:3, Rukavina – Šimon 0:3, Bogdanović – Preksavec 2:3, Bogdanović/Krolo – Preksavec/Šimon 0:3), Olimpija – Mihovljan 4:2 (Banek – I. Mikac 3:0, Vrkljan – Marušić 0:3, Selak – N. Mikac 2:3, Banek/Selak – Marušić/I. Mikac 3:1, Banek – Marušić 3:1, Selak – I. Mikac 3:0), Vodovod 2 – Igea Željezničar 0:4, Kutina – MSTC Čakovec 3:4 (Rukavina – Godina 0:3, Leko – Jambor 1:3, Boganović – Lovrek 3:0, Bogdanović/Krolo – Godina/Lovrek 3:2, Popić – Jambor 0:3, Bogdanović – Godina 3:2, Leko – Lovrek 1:3), Mladost – Putjane 4:3 (Anušić – Preksavec 2:3, Ramušćak – Balić 3:1, Knežević – Šimon 0:3, Anušić/Ramušćak – Preksavec/Šimon 3:0, Anušić – Balić 3:0, Knežević – Preksavec 0:3, Ramušćak – Šimon 3:2), Graničar i Obrtnička škola bili su slobodni.

Parovi 12. kola 16. travnja – u 11 sati: Putjane – Olimpija, MSTC Čakovec – vodovod 2, Igea Željezničar – Graničar, Mihovljan – Obrtnička škola; u 17 sati: MSTC Čakovec – Olimpija, Putjane – Vodovod 2, Mihovljan – Graničar, Igea Željezničar – Obrtnička škola; Kutina i Mladost su slobodni. 

 

1. Hrvatska liga istok (Ž) – 11. kolo

Naše bile slobodne

U 11. kolu igračice Mihovljana i Šenkovca bile su slobodne, a od interesantnih rezultata ističemo očekivanu pobjedu vinkovačke Lokomotive nad Daruvarom kojom su Vinkovčanke ostale nadomak vodećemu Mihovljanu kod kojega, kao i kod Šenkovca, gostuju u posljednjem kolu 16. travnja. Dvije pobjede ostvarila je Požega, koja je time realno osigurala četvrto mjesto.

REZULTATI: Vodovod – Daruvar 4:0, Požega – Bjelovar 2 4:1, Lokomotiva – Daruvar 4:1, Požega – Koprivnica 4:1; Mihovljan i Šenkovec bili su slobodni.

Parovi 12. kola, subota 16. travnja – u 11 sati: Mihovljan – Vodovod, Šenkovec – Lokomotiva; u 17 sati: Šenkovec – vodovod, Mihovljan – Lokomotiva; Požega, Bjelovar 2, Koprivnica i Daruvar su slobodni.

 

U subotu i nedjelju u Puli

Masters HSTS-a – 2. Memorijal Deana Šešelja

Hrvatski stolnoteniski savez i STK Pula u subotu i nedjelju u Domu sportova Mate Parlov u Puli organiziraju Masters HSTS-a – 2. Memorijal Deana Šešelja na kojemu će se u deset kategorija natjecati po 16 igrača i igračica, četrnaest na osnovu plasmana na rang listama plus dvoje pozivom trenera reprezentacije.

Među pozvanima iz naših klubova su najmlađi kadet Mihovljana Denis Toplek, najmlađa kadetkinja Putjana Marta Novak, mlađi kadet Mihovljana Noa Vresk koji je pozvan i u kategoriju kadeta i seniorka Hodošana Paula Markati, dok je Stjepan Škoda, koji je zbog zaleđenih odnosa sa svojim varaždinskim klubom STARR-om u ovoj sezoni malo igrao, osmi na listi pričuva u kategoriji kadeta.