Stolni tenis 13.06.2016. 12:29. Zadnja izmjena: 13.06.2016. 12:48.

Klupsko prvenstvo

Michell Čeh prvak STK Čakovec

Iako je domaća stolnoteniska sezona već završila, međimurski stolnotenisači ipak još ne miruju. Tako je u subotu pojedinačno prvenstvo kluba održao STK Čakovec. U dvorani kod igrališta NK Sloge okupio se, doduše, manji broj igrača, članova kluba, od očekivanoga, ali su oni koji su se odazvali, njih četrnaest, i unatoč tome što je natjecanje u županijskim ligama završio još pred gotovo dva mjeseca, prikazali solidan stolni tenis.

Nakon kvalifikacija u četiri skupine u završnicu su se plasirala po dvojica iz svake od njih koji su dali sve od sebe ne bi li osvojili koji od pokala koje je klupsko rukovodstvo namijenilo četvorici najboljih. U razigravanju je prvo mjesto osvojio Michell Čeh, koji je u finalu s 3:1 pobijedio Miljenka Perasa, a obojica su do završnice došla teškim pobjedama u pet setova.

Čeh je tako u polufinalu napravio preokret protiv Deana Lajtmana, nadoknadivši minus od 2:0 u setovima, a Peras je u ogorčenoj borbi za nijansu bio bolji od Danka Šimona pa su Lajtman i Šimon podijelili treće mjesto. Ostali su razigravali za plasman od petoga do četrnaestog mjesta. Pokale je prvoj četvorici podijelio predsjednik kluba Željko Korent koji je na kraju na prigodnom domjenku Marijanu Cerovcu i Miroslavu Kovačeviću uručio i posebne zahvale za dugogodišnji rad i doprinos u radu kluba te unapređenju stolnoteniskog sporta.

Na kraju čuli smo i najavu da će klub pred početak iduće sezone organizirati turnir u pojedinačnoj kategoriji i u slučajnim parovima na kojemu će pravo nastupa imati igrači koji treniraju u dvorani na Slogi, bez obzira na klupsku pripadnost.

Konačni poredak: 1. Michell Čeh, 2. Miljenko Peras, 3. – 4. Dean Lajtman i Danko Šimon, 5. Zvonimir Turk, 6. Emil Šestak, 7. Vladimir Šestak, 8. Marijan Cerovec, 9. Ladislav Varga, 10. Mario Uršanić, 11. Željko Korent, 12. Zdenko Florjanić, 13. Tomislav Mikulčić, 14. Juraj Cigler.