Stolni tenis 01.06.2018. 21:45. Zadnja izmjena: 01.06.2018. 21:45.

Stolni tenis

MSTC mjesto do postolja na Prvenstvu Hrvatske za juniore i mlađe kadete

Samo jedna međimurska ekipa igrala je u momčadskom dijelu Prvenstva Hrvatske za juniore i mlađe kadete, koje je održano ovaj vikend u Osijeku. Za kraj juniorske karijere MSTC-ov trojac Filip Godina, Marko Lovrek i Davor Kučević, zajedno s nešto mlađim Stjepanom Škodom, bio je blizu državne medalje, osvojivši na koncu 4. mjesto.

Momčad trenera Samira Kučevića turnir je počela porazom od Vodovoda 0:3, nakon čega dobivaju zagrebačku Mladost, za koju između ostalih igra seniorski reprezentativac s nedavnog Svjetskog momčadskog prvenstva Ivor Ban. MSTC-ov Stjepan Škoda uspio je pobijediti Bana 3:2, blizu je bio i Filip Godina (2:3). U zadnjem dvoboju u skupini, protiv Požege, nije bilo problema.

Prema pravilima HSTS-a, polufinale se ne igra, već je MSTC Čakovec kao drugoplasirani išao u dvoboj za treće mjesto. Protivnik neugodna Pula s tri podjednako dobra igrača. Izvrstan je bio prvi meč, onaj između Škode i Aleksa Krstevskog, velika je šteta što igrač čakovečkog kluba nije pretvorio 9:2 vodstvo u prvi set. Krstevski je poveo 2:0, Škoda se vraća na 2:2, no ne uspijeva zaključiti preokret. U drugom meču Filip Godina izgubio je od Doriana Kuzmića. Pula je dvoboj završila pobjedom nad Markom Lovrekom. Na koncu uvijek razočaravajuće 4. mjesto, ali za međimurski stolni tenis i te kako vrijedan plasman.

U pojedinačnom dijelu igrali su i igrači iz drugih međimurskih klubova. Marta Novak iz Putjana osvojila je 1. mjesto u skupini, jednako kao i Filip Godina iz MSTC-a. Među 16 je ušao i njegov klupski suigrač Stjepan Škoda. Nedjeljni dan za osminu finala ipak je bio bez uspjeha. Međimurski trojac je poražen, a najbliže četvrtfinalu bio je Godina, koji je s 2:4 izgubio od Leona Šanteka iz varaždinskog STARR-a. Prvenstvo Hrvatske još su igrali Matija Strbat (MSTC Čakovec) te Noa Vresk, Denis Toplek i Hana Zadravec (svi Mihovljan), no ne prošavši skupinu.

Izvor: Jurica Godina