Stolni tenis 13.10.2017. 20:03. Zadnja izmjena: 13.10.2017. 20:03.

Stolni tenis

Na bjelovarskom stolnoteniskom turniru Marta Novak bila je treća među mlađim kadetkinjama

Na bjelovarskom turniru pod okriljem HSTS-a, koji je okupio sve najbolje što hrvatski stolni tenis nudi u mlađim kategorijama, najviše uspjeha ostvarili su mladi igrači Putjana. Marta Novak bila je treća među mlađim kadetkinjama, ostvarivši sve pobjede i u poluzavršnici ostavivši samo na set do finala (poraz 2:3 u polufinalu od Nakić iz GSTK Zagreba). Mjesto na pobjedničkom postolju mlade igračice Putjana i te kako je vrijedno za njezin plasman na ranglisti, gdje je već nakon tri turnira skočila među deset najboljih.

Blizu pehara je bio najmlađi kadet Ivor Colev, također igrač Putjana, koji je došao sve do četvrtfinala gdje gubi od Šebelje iz Opatije u maksimalnih pet setova. K tomu, Colev je igrao i u starijoj, mlađekadetskoj konkurenciji. Ondje je ostvario jednu pobjedu u skupini.

Od igrača Putjana još su, bez prolaska skupine, odigrali Hrvoje Vurušić, Franka Mesarić i Matija Volf.

Među kadetima, Noa Vresk iz Mihovljana uvjerljivo je prošao skupinu set-razlikom 9:0. Ždrijeb ga je u nastavku nadmetanja spojio s Patrikom Tomićem iz najjačeg kluba u zemlji GSTK Zagreba, koji je u tom meču pobijedio rezultatom 3:1. U najzahtjevnijoj, juniorskoj kategoriji Vresk je također prošao prvu fazu turnira izgubivši jedino od iznimno kvalitetnog Dražića iz Osijeka 1:3. Ždrijeb mu ponovo nije bio naklonjen, jer mu je nakon prolaska prvog kruga na ispadanje namijenio jakog srbijanskog igrača Miloša Marinkovića, koji je bio bolji s 3:0 u setovima. Juniorsku osminu finala izborio je i Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca. Škoda nije iskoristio poziciju nositelja skupine, što ga je koštalo u drugom dijelu turnira, gdje je ispao od Milaka iz Starra. Skupinu su prošli i Matija Strbat (MSTC Čakove) te Denis Toplek (Mihovljan). Obojica su u mlađekadetskoj kategoriji u prvom meču knockout faze morala priznati pobjedu suparniku. Od međimurskih igrača igrali su još Dominik Toplek i Hana Zadravec iz Mihovljana te Nika Lukša iz Kos-Kotoribe.

Izvor: J. Godina