Stolni tenis 04.05.2016. 10:25. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 10:29.

Stolni tenis

Na završnom druženju u Belici podijeljeni pokali županijskih liga

Najveća vrijednost županijskih liga je u tome što se zahvaljujući njima stolni tenis širi u nova mjesta diljem Međimurja, što u njima stariji uspješno rekreiraju, a mladi stječu potrebna iskustva za nastupe u višim stupnjevima natjecanja, riječi su voditelja Županijskih liga Franje Flaca na subotnjem druženju stolnotenisača u Belici na završetku sezone Županijskih liga. Pedesetak nazočnih upoznao je sa statistikom da se u 7 liga natjecalo 69 ekipa s 374 prijavljenih igrača i 35 igračica, od kojih je njih 348 zabilježilo bar jedan nastup na nekoj od utakmica.

Kroz sezonu je odigrano 611 utakmica, a tek je jedna registrirana bez borbe. U tom broju nešto uspješniji s 290 pobjeda bili su domaćini, 78 utakmica je završilo neriješenim ishodima, a gosti su pobijedili u 244 utakmice. Najbolji rezultat s pobjedama u svih 18 odigranih utakmicama postigla je peta ekipa Mihovljana u 6. ligi, a prvenstvo su bez pretrpljenoga poraza završile još i druga ekipa Mihovljana u 1. ligi, drugi sastav Putjana u 3. i prva ekipa USTA Belice u 5. ligi, koja je na kraju imala i najveću prednost pred drugoplasiranom ekipom u ligi. Najizjednačenija borba za prvo mjesto vodila se u 4. ligi gdje su Kos-Kotoriba 4 i Goričan 1 osvojile isti broj bodova, ali su prvaci igrači iz Kotoribe, jer su u međusobnim susretima bili uspješniji za jednu partiju.

U posljednjem kolu riješeno je i pitanje prvaka u 1. i 2. ligi, a osim u 5. gdje su se prvaci znali već nakon 15. kola, prvake u ostalim ligama saznali smo tek kolo prije završetka. Spomenuo je i fenomen ŠŠK Čaka, koji se otkako se pred 4 sezone uključio u natjecanje, nakon svake plasirao u višu ligu. Pohvalio je i najuspješnije igrače sezone Ninu Bujana iz Mihovljana 2 u 1. i Nou Vreska iz Mihovljana 5 u 6. ligi, koji su bez poraza završili sezonu te čestitao najboljim pojedincima u ostalim ligama, kao i najboljim parovima, onima Putjana 2 u 3. i Kos-Kotoribe 4 u 4. ligi, koji su u prvenstvu samo jednom poraženi. Kritički pak se osvrnuo na olako odgađanje utakmice, često i bez znanja voditelja, kašnjenja u dostavi rezultata, a i postavio pitanje svrsishodnosti organizacije turnira TOP-12 po ligama, na koje se ne prijavljuju oni najbolji igrači i igračice, ili pak ih se prijavljuje čak manje od minimalnih 12.

Na kraju oficijelnoga dijela druženja, koje je otvorio predsjednik organizatora, Udruge stolnotenisača amatera Belica Josip Habijan, a prigodnim riječima pozdravili i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi i predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robert Mikac, te su prvo, drugo i treće plasiranim ekipama podijelili pokale.