Stolni tenis 07.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Naši daleko od postolja na 1. turniru HSTS-a

U subotu i nedjelju Opatija je bila domaćin 1. turnira Hrvatskoga stolnoteniskog saveza na kojemu su se u četiri uzrasne kategorije natjecali igrači i igračice iz hrvatskih klubova. Među njima i sedmero iz klubova naše županije, od kojih se nitko nije penjao na pobjedničko postolje. Najuspješniji je, plasmanom u četvrtfinale mlađih kadeta, bio Noa Vresk iz STK Mihovljana, na šestom mjestu svoje kategorije trenutno i najbolje rangirani igrač iz naše županije na rang listi Hrvatskoga stolnoteniskog saveza.

On je lakim pobjedama nad Andrejom Papkom iz Dugoga Sela, Matejom Šušljikom iz Jadranova i Lukasom Simčićem iz Opatije kao prvi prošao kvalifikacijsku skupinu i plasirao se u završnicu. U prvom je kolu bio slobodan, u osmini finala u pet setova eliminirao Brunu Peteka iz zagrebačkoga TIS-a, a zatim u četvrtfinalu s 3:1 izgubio od trećega nositelja Ivora Bana iz HASTK Mladosti Zagreb, dok je prvo mjesto osvojio talentirani Leon Šantek iz Ljubešćice. Dosta naših igrača u ovoj je sezoni zakoračilo u starije kategorije gdje se susreću i sa mnogo iskusnijim protivnicima što se osjeća i na njihovim rezultatima.

Kotoripčan Stjepan Škoda, kadet varaždinskoga STARR-a, to je osjetio izgubivši u skupini prednatjecanja kadeta od Karla Franjčeca iz GSTK Zagreba, ali se pobjedama nad Benkovićem iz zagrebačke Mladosti i Franjulom iz Pule, plasirao u završne borbe, gdje je u šesnaestini finala izbacio i  drugoga Puljanina Kuzmića, ali zatim u osmini finala u pet setova (peti 13:11) ispao od jednoga takvog iskusnijega, Mihaela Lackovića iz osječkoga Vodovoda. Od četiri igrača MSTC Čakovca u kategoriji juniora kvalifikacijske skupine drugim mjestima, s po dvije pobjede i jednim porazom, prošli su Karlo Jambor i Marko Lovrek. Jambor je u skupini izgubio od Baneka iz osječkoga Vodovoda i pobijedio Augustinovića iz Poreča i Lozušića iz GSTK zagreba, a Lovrek izgubio od Matkovića iz Dra. Časla i pobijedio Kraljića iz STARR-a i Malovana iz GSTK Zagreba. Filip Godina jednu je partiju i to Brekala iz Sesveta, dobio i dvije, od Cvetka iz Zaboka i Budeka iz Dugoga Sela, izgubio i bio treći, a David Čukulic u jakoj skupini izgubio sve tri partije, od Tice iz GSTK Zagreba, Ražova iz zadarskoga Donata i Kuzmića iz Pule, i bio četvrti.

U razigravanju nisu imali sreće pa je već u šesnaestini kola Jambor ispao od neugodnoga Osječanina Dražića, a Lovrek od Nagya iz Dugoga Sela. Juniorsku kategoriju je igrao i Stjepan Škoda, koji je u jakoj skupini, porazima od Hreleca iz GSTK Zagreba i Jakelića iz Mladosti Zagreb, osvojio treće mjesto. Od igračica jedina Međimurka na turniru bila je Paula Markati iz Hodošana, koja je igrala u kategoriji seniorki. U svojoj kvalifikacijskoj skupini je osvojila drugo mjesto iza treće nositeljice Ivane Tubikanec iz Dra. Časla iz Zagreba, kojoj nije bila inferiorna, ali je ipak izgubila 3:0. Ždrijeb joj je u prvom kolu razigravanja namijenio najbolju hrvatsku juniorku Klaru Cakol, kojoj je također pružila jak otpor, ali je poražena s 3:0 i turnir završila plasmanom među najboljih deset, od sedamnaest igračica. 

Već idućega vikenda na rasporedu je 12. Memorijal Barba Tomo Amižić u Zadru za kadetske i juniorske kategorije, druga daleka destinacija u ovoj sezoni pa nismo sigurni da li će naši klubovi prijaviti svoje predstavnike za ovaj turnir. 

Franjo Flac

Izvor: 3150