Stolni tenis 19.01.2016. 12:37. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

2. Turnir HSTS-a u Dugom Selu

Naši stolnotenisači daleko od pobjedničkih postolja na turniru u Dugom Selu

Stolnoteniski klub Dugo Selo u subotu i nedjelju je bio domaćin 2. Turnira Hrvatskoga stolnoteniskog saveza na kojemu se u 8 kategorija za pobjede borilo 330 igrača i igračica iz hrvatskih klubova. Među njima i 11 igrača i tek 1 igračica iz klubova naše županije, koji uz jaku konkurenciju nisu imali niti previše sreće pa su svojim rezultatima bili daleko od pobjedničkih postolja. 

Najbliže je bila mlada Putjančanka Marta Novak, koja se među 22 igračice u kategoriji najmlađih kadetkinja uvrstila među najboljih 8. Kvalifikacijsku skupini je završila drugim mjestom iza Varaždinke Jelene Vukelić i u prvom kolu razigravanja eliminirala Koprivničanku Valentinu Piršlin. Potom je za plasman u polufinale ponovo (?!) izgubila od Vukelić, treće nositeljice turnira, s kojom bi po pravilima nakon skupine smjela igrati tek u finalu, ali je glavni sudac napravio nedozvoljivu pogrešku kod ždrijeba. Prvim je mjestom skupinu prošao njen vršnjak Denis Toplek (Mihovljan) u kategoriji najmlađih kadeta, u kojoj se natjecalo 54 igrača. Bio je uspješan i u prvom kolu razigravanja savladavši Dominika Frtalja iz Bjelovara, ali je zatim u borbi za plasman među najboljih 8 tijesno u setovima, ali s 3:0 ispao od četvrtoga nositelja Luke Zlatkova iz Dugoga Sela. U istoj je kategoriji nesretno, već u skupini, turnir napustio Matija Strbat iz Putjana, nakon što su on, Lukas Simčić iz Opatije i Gabrijel Sošić iz Kanfanara skupili po 2 pobjede i 1 poraz pa su poredak odlučivali rezultati njihovih međusobnih susreta, a u tom je krugu Matija bio najslabiji. Ako ništa drugo osvojio je neke bodove za rang listu, ali i na svojoj koži osjetio novo iskustvo, koje bi mu u daljnjoj karijeri moglo koristiti.

Dosta se na turniru očekivalo od Noe Vreska (Mihovljan) u kategoriji mlađih kadeta (61 igrač). Dobro je krenuo i bio uvjerljivo prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a zatim i u prvom kolu razigravanja glatkom 3:0 pobjedom nad Leonom Milakom iz MGK Drave Žabnik, ali je zatim u osmini finala posustao i izgubio od slabije rangiranoga, ali za njega neugodnog Patrika Tomića iz zagrebačkoga TIS Ritma. Među mlađim kadetima igrao je i Hrvoje Vurušić iz Putjana i, unatoč velikom htijenju i borbenosti,  izgubio sve 3 partije u skupini, što pripisujemo nedovoljnom turnirskom iskustvu, jer mu je ovo bio tek treći takav turnir.

U s 63 igrača najmasovnijoj kategoriji kadeta, imali smo 6 predstavnika, od kojih su skupine prošli Kotoripčan Stjepan Škoda i Noa Vresk, ali su zatim ispali već u šesnaestini finala. Kadeti Mihovljana Dominik Toplek, Lovro Varga, Filip Vinković i Niko Vidović u svojim su skupinama dobili po 1 partiju, a 2 izgubili, što im je bilo dovoljno za treća mjesta i eliminaciju s turnira, ali se ipak u njihovoj igri osjetio napredak. Nino Baša, junior Mihovljana, iako igrač s invaliditetom, hrabro se borio sa svojim zdravim protivnicima, uzeo i set četrnaestom igraču juniorske rangliste Zadraninu Filipu Miljatoviću, a 3 odigrane partije na turniru sigurno će mu koristiti ubuduće protiv igrača, koji nisu u prednosti sa svojim tjelesnim predispozicijama.