Stolni tenis 02.04.2016. 09:24. Zadnja izmjena: 02.04.2016. 09:25.

Aktivni veterani

Naši stolnoteniski veterani na turniru u Križevcima i prvenstvu u Zagrebu

Križevci

Već tradicionalno veterani, članovi 4. ekipe Mihovljana,  igraju na Otvorenom stolnoteniskom prvenstvu Križevaca, a uz njih, redovita učesnica turnira je i igračica Putjana Željka Podgorelec-Sirc. Na ovogodišnjem sedmom izdanju najuspješnija je, osvojenim trećim mjestom među igračicama bila najstarija među njima Đurđa Zver, koja se plasirala iza Anamarije Hribar i Lucije Mandić iz Svete Nedelje, trostruko mlađih protivnica. Blizu postolju bila je i Željka Podgorelec-Sirc, koja je u četvrtfinalu ispala od drugoplasirane Mandić, nakon što je bila druga u skupini iza Zver. Nažalost, Gordana Antončić, Vesna Wrana i Dražen Bubek nisu prošli kvalifikacijske skupine, no Vesni ostaje utjeha drugo mjesto u utješnoj konkurenciji igračica, a Željka je, uz petoricu igrača, dobila priznanje za vjernost turniru.

Zagreb

Sve naše igračice s turnira u Križevcima nastupale su i na pojedinačnom veteranskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, a umjesto Dražena Bubeka, pridružio im se Danko Šimon iz STK Čakovca. Trećim mjestom u konkurenciji veteranki starijih od 40 godina pojedinačno istakla se Željka Podgorelec-Sirc, koja je s Gordanom Antončić bila i treća u igri parova, plasirajući se iza srebrnih Vesne Wrane i Đurđe Zver.

Treći je u igri parova od 40 do 59 godina, u kombinaciji s Božidarom Križancem iz Sračinca, bio i Danko Šimon, koji je usto osvojio i prvo mjesto u utješnom natjecanju veterana. Manje sreće su Vesna, Goga i Đurđa imale među veterankama pojedinačno, gdje su bile treće u svojim skupinama i nisu se plasirale u završnicu. Đurđino zadovoljstvo turnirom, nakon drugoga mjesta u parovima, upotpunjeno je gestom organizatora, STK Merixa, koji ju je nagradio pokalom za najstariju igračicu prvenstva.