Stolni tenis 02.03.2016. 09:01. Zadnja izmjena: 02.03.2016. 09:15.

4. Turnir HSTS-a za mlađe kategorije

Noa Vresk iz stolnoteniskog kluba Mihovljan treći mlađi kadet

Karlovac je u subotu i nedjelju bio domaćin 4. Turnira Hrvatskoga stolnoteniskog saveza za mlađe kategorije, posljednjega koji se boduje za plasman na Masters, a među više od tristo igrača i igračica i njih osmero iz naših klubova Mihovljana i Putjana. U subotnjem dijelu turnira kvalifikacije je prošlo je troje naših predstavnika. Denis Toplek iz Mihovljana bio je prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini najmlađih kadeta, ali je zatim već u šesnaestini finala s 3:2 ispao od Kaporčića iz zagrebačkoga TIS Ritma, potvrđujući tezu da Mihovljančanima igrači iz ovoga kluba ne leže.

Prva je u svojoj skupini u kategoriji najmlađih kadetkinja bila i Marta Novak iz Putjana, ali je i ona ispala odmah u prvom kolu razigravanja, odnosno osmini finala, izgubivši 3:1 od četvrte nositeljice Eme Fučkar iz Zaboka, protiv koje u tom stupnju uopće ne bi igrala da ova nije zeznula drugim mjestom u skupini pa je bila „nagazna mina“. Drugim je mjestom, iza Šplehara iz Malinske, kvalifikacijsku skupinu u kategoriji kadeta prošao Noa Vresk iz Mihovljana i u šesnaestini finala bio žrtva devetoga nositelja, Krstevskoga iz Pule. Skupine pak nisu prošli igrači Mihovljana Dominik Toplek, Lovro Varga i Niko Vidović te mlađi kadet Putjana Hrvoje Vurušić, koji, nažalost, koji su bez ijedne pobjede bili zadnji u svojim skupinama, a treći je u kvalifikacijskoj skupini najmlađih kadeta bio Matija Strbat iz Putjana, koji je u borbi za prolaz s 3:2 (peti set 12:10) izgubio od Dubića iz ogulinskoga Kleka, spasivši prije toga u četvrtom setu četiri set lopte. 

Mnogo bolja za naše, odnosno Nou Vreska, bila je nedjelja kada je u svojoj kategoriji mlađih kadeta podijelio treće mjesto i osvojio pokal organizatora. U svojoj je kvalifikacijskoj skupini osvojio prvo mjesto i bio slobodan u prvom kolu završnice. No, kasnije se morao dobro naraditi, jer je u osmini finala s 3:2 pobijedio Deklića iz umaškoga Maestrala, a u četvrtfinalu također u pet setova Draguna iz Dugoga Sela. Protivnik u polufinalu bio mu je prvi nositelj Ivor Ban iz zagrebačke Mladosti, od kojega je izgubio 3:1, a ovakvim rezultatom ponovio je uspjeh s nedavnoga Memorijala Đure Dubenika u Dugom Selu.