Stolni tenis 31.08.2017. 08:00. Zadnja izmjena: 31.08.2017. 21:52.

Stolni tenis

Noa Vresk na Kupu Grada Preloga, Putjančanima medalje u Varaždinu

8. KUP GRADA PAGA: Vresk na postolju

Kao i niz proteklih godina Kup Grada Paga otvorio je sezonu turnira HSTS-a. Jedini međimurski igrač ondje bio je Noa Vresk, kadet Mihovljana, koji je osvojio treće mjesto. Prema nultoj ranglisti, koju je Savez objavio uoči početka sezone, Vresk je na 14. kadetskoj poziciji. U drugim kategorijama, među 16 (što osigurava dobru poziciju za napad na Top 12 turnire) još su mlađi kadeti Denis Toplek (Mihovljan) i Matija Strbat (MSTC Čakovec), juniori Filip Godina i Stjepan Škoda (oba MSTC Čakovec) te mlađa kadetkinja Marta Novak (Putjane).

7. VZ PONG: Putjančanima medalje

Znatno dostupniji i popularniji za mlade međimurske stolnotenisače prošli je vikend bio turnir u Varaždinu, koji je u brojnom izdanju okupio kvalitetne igrače iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Posebno atraktivna bila je kategorija seniora, s nizom superligaških imena. U nedostatku juniorske kategorije, stolnotenisači MSTC Čakovca morali su u žrvanj seniora. Skupinu su prošli Filip Godina i Stjepan Škoda, koji su u nastavku turnira izgubili od renomiranih Runjića odnosno Horvata. Karlo Jambor, također iz čakovečkog kluba, već je u grupi naišao na reprezentativce Bana i Vidačeka, u mečevima protiv kojih je osvojio po set. S medaljama su se, u mlađim kategorijama, vratili Putjančani, koji su popunjavali postolja u gotovo svim kategorijama. Istakle su se sestre Ana i Marta Novak te Ivor Colev.

Franka Mesarić osvojila je 3. mjesto u kategoriji najmlađih kadetkinja, dok su Fran Perčić i Vito Strahija osvojili 3. mjesto u kategoriji neregistriranih. Svi iz STK Putjane.

Izvor: Jurica Godina