Stolni tenis 29.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Novosti iz STOLNOG TENISA

Ljetna stolnoteniska škola MSTC Čakovca

 

STK MSTC Čakovec u stolnoteniskim je krugovima poznat po dobom radu s najmlađima pa su njegovi članovi osvojili niz nagrada na natjecanjima u svojim kategorijama. U netom završenoj sezoni jedini su od međimurskih klubova imali svoje ekipe na državnim završnicama od kojih su kadeti osvojili treće i juniori sedmo mjesto, a bili su dobri i na pojedinačnim natjecanjima. Nakon kraćega zastoja u radu s početnicima nedavno su opet s velikim ambicijama krenuli u njihovo okupljanje u svojim bazama u Čakovcu i Žiškovcu, a pokreću i stolnotenisku aktivnost u nekim mjestima u kojima stolni tenis nema tradiciju. Širenjem baze nastojat će opravdati ime svojega kluba, čiji puni naziv glasi Međimurski stolnoteniski centar Čakovec, a pod kojim djeluju punih petnaest godina. Pod vodstvom provjerenoga stručnjaka za mlade Samira Kučevića već su ljetnom stolnoteniskom školom krenuli u dvorani Doma kulture u Žiškovcu, a od 1. srpnja škola će početi i u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu. Da bi privukli što više djece, uzrasta od 1. do 4. razreda, posljednjih dana nastave distribuirali su letke u školama u Nedelišću, Strahonincu, Ivanovcu, Vratišincu i 3. OŠ u Čakovcu te područnim školama u Mačkovcu, Krištanovcu, Zasadbregu i Žiškovcu. Oni kojima letak eventualno nije došao u ruke, a željeli bi se uključiti, sve informacije mogu dobiti  kod voditelja i glavnoga trenera  Samira Kučevića na mobitel broj 095/504-9214. Planom rada održavanje treninga u Žiškovcu predviđeno je utorkom i četvrtkom od 18 do 19 i 19 do 20 sati, a u Čakovcu, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19 i 19 do 20 te utorkom i četvrtkom od 10 do 12 sati. Kučeviću će u radu od domaćih snaga pomagati Vlatko Breslauer, Filip Panić i Jurica Godina, a nekoliko će pokaznih treninga održati i zagrebački stručnjaci Aldin Džaferović i Zdenko Prskalo, koji je zadnjih godina trener u Švicarskoj. 

 

U nedjelju ljetni otvoreni turnir u Belici

 

Udruga stolnotenisača amatera iz Belice ostaje vjerna tradiciji pa u nedjelju 5. srpnja u 10 sati organizira ljetni otvoreni turnir.  Na turniru u dvorani beličkoga Društvenoga doma će se moći natjecati svi igrači i igračice, koji se najkasnije do četvrtka 2. srpnja prijave na brojeve mobitela 098/823-758 (Josip Habijan), 098/745-414 (Slavko Tratnjak) ili 099/445-5510 (Danijel Premuš). Ždrijeb će se obaviti na dan turnira u 9 sati, a prijavnina je 20 kuna po igraču/igračici. Organizator za sve sudionike osigurava jelo i piće, a trojicu prvoplasiranih nagradit će medaljama. 

 

Marku Puškadiji i Draženu Korentu novi predsjednički mandati 

 

Dva kluba iz samoga vrha međimurskoga stolnog tenisa Putjane i Šenkovec održali su svoje izborne skupštine. Osim što su na dnevnom redu imali donošenje novih statuta, usklađenih s izmijenjenim Zakonom o udrugama, birali su i tijela upravljanja klubovima, a u oba kluba dosadašnji predsjednici su ostali na funkcijama i u novom četverogodišnjem mandatu.

U STK Putjane predsjednik će i nadalje biti Marko Puškadija, dužnost dopredsjednika obnašat će najbolji klupski igrač Boris Preksavec, a tajničke poslove obavljat će i dalje dosadašnji tajnik Radovan Šarić. Na Skupštini je pozitivno ocijenjen plasman prve seniorske ekipe na šesto mjesto u 1. Hrvatskoj ligi istok i prvo mjesto drugoga sastava u 2. Hrvatskoj ligi sjever, a zadovoljni su i drugim mjestom Putjana Brida u 1. i trećim Putjana 4 u 4. Međimurskoj ligi. Posebne pohvale upućene su trenerima najmlađih igrača i igračica Kaji Popović i Zoranu Novaku, čiji puleni se polako probijaju u sam vrh međimurskoga stolnog tenisa u svojim kategorijama.Već uobičajeno, nakon Skupštine je odigran turnir „slučajnih partnera“ u parovima na kojemu su iznenađujuće pobijedili Tomislav Babić i Predrag Strbat.

Na dužnost predsjednika u STK Šenkovcu skupštinari su i u novom mandatu izabrali Dražena Korenta, dopredsjednik će i dalje biti Božidar Krnjoul, a tajničke  poslove obavljati Damir Novak. Od postignutih rezultata u sezoni 2014/2015. najbolji je osvojeno prvo mjesto seniorki u 1. Hrvatskoj ligi istok i njihov plasman u Superligu, u kojoj, nažalost, neće i igrati, jer je novi Izvršni na svojoj prvoj sjednici nakon Skupštine odlučio da zbog razno raznih obaveza igračica ekipa ne bi mogla udovoljavati zahtjevima kakve iziskuje Superliga. Nakon odlaska iz kluba nekolicine igrača, ekipa seniora nije se uključila u natjecanje 2. Hrvatske lige sjever pa su sve klupske muške ekipe igrale u Međimurskim ligama, gdje je Šenkovec-Petković 2 po četvrti put za redom i deseti puta ukupno osvojio prvo mjesto u 1. ligi, treći sastav drugo mjesto u 2. ligi, a peti prvo mjesto u 7. ligi. 

Izvor: 3140