Stolni tenis 06.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Novosti iz svijeta STOLNOG TENISA

STK Šenkovec dobio novu dvoranu

 

Na svečanoj sjednici povodom dana Općine Šenkovec održanoj 22. svibnja u Sportskom centru Gorčica otvorena je moderna sportska dvorana namijenjena za rad  Stolnoteniskoga kluba i Karate centra Šenkovec. Dvorana je posebno razveselila šenkovečke stolnotenisače, članove najstarijega aktivnoga kluba u Međimurju, koji s kraćim prekidima djeluje od 1952. godine i koji su u tom razdoblju postigli zapažene rezultate na lokalnim, regionalnim i državnim natjecanjima, a iznjedrili su i kadetske reprezentativce Hrvatske Anju Novak, Petru Petek, Emu Toplek i Benjamina Podkrajca. Njihove su seniorske ekipe, i muška i ženska, bile i članovi najviših državnih liga, a igračice su to pravo stekle i za iduću sezonu, ali su, zbog opterećenosti fakultetskim i obiteljskim obavezama, otkazale nastup. Novi prostor u prvom će redu poboljšati uvjete za rad s najmlađima i stvaranje novih generacija igrača i igračica, a klub će se također moći kandidirati i za organizaciju turnira iz kalendara Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, za koju nisu postojali uvjeti u staroj školskoj dvorani. 

Stolnotenisači su u novu dvoranu i službeno uselili u petak kada su odigrali klupski turnir slučajnih parova, kojim su završili sezonu 2014./2015. Među devet parova prvo mjesto su osvojili Mladen Balog i Matija Barić pobjedom u finalu nad Emom Toplek i Daminom Novakom, dok su u borbi za treće mjesto Maja Trupković i Lovro Balić bili bolji od Dražena Korenta i gosta iz Belice Denisa Tratnjaka. Turnir je, inače, odigran u sklopu sportskoga dijela obilježavanja Dana Općine, koji je, zbog lošega vremena i sportova koji se održavaju na otvorenom, s 23. svibnja odgođen na prošli vikend.

 

Izvršni odbor MSTS-a na 12. sjednici odlučio

Novi Statut MSTS-a na Skupštini krajem rujna

 

Svoju 12. sjednicu održao u Mihovljanu je održao Izvršni odbor Međimurskoga stolnoteniskog saveza. U gotovo kompletnom sastavu, samo bez bolesnoga Dražena Radmanića, članovi su raspravljali o aktivnostima Saveza od 11. sjednice pa su pozitivno ocijenili organizaciju 2. turnira za kadetske kategorije i završne svečanosti Međimurskih liga od strane GSTK Preloga te ponovo aktualizirali termin odigravanja turnira TOP-12 ML, koji se, zbog slaboga interesa velikoga broja najboljih igrača po završetku liga ne igra u kompletnim sastavima. Uspješnim je ocijenjen kamp perspektivnih kadeta, koji je odradio Samir Kukčević, ali i podržana ideja da se kampovi ubuduće spuste na mlađe kategorije igrača i igračica, kako bi se podigla njihova kvaliteta, koja je u konstantnom opadanju. A da bi se ona usmjerila nabolje potrebno je još više međuklupske suradnje u radu s mladima, a i poboljšanje rada trenera. Prvi korak u tome moglo bi biti pozivanje u Međimurje trenera mlađih kategorija hrvatskih reprezentacija Davora Karkovića, od kojega naši mladi igrači i igračice te treneri mogu naučiti mnogo iz modernoga stolnog tenisa.

Izvršni odbor na dnevnom redu je imao i dogovor za promjenu Statuta u vezi s novim Zakonom o udrugama i za izradu njegovoga prijedloga zadužio predsjednika Roberta Mikaca i tajnika Kristiana Kovačića, kako bi se on mogao prihvatiti na Skupštini krajem mjeseca rujna. Donio je i odluku da nositelj kvalitete za seniorsku kategoriju i u razdoblju srpanj – prosinac bude STK Hodošan, a za mlađe kategorije STK Mihovljan. Odluka je, na sreću, donijeta konsenzusom, bez preglasavanja, uz opasku da bi Izvršni odbor u najkraćem roku trebao donijeti kriterije za određivanje nositelja, koje je već trebao donijeti, jer kod idućega određivanja članovi Izvršnoga odbora možda neće biti tako jedinstveni. 

Pod točkom razno donijeta je i odluka važna za ekipe Međimurskih liga da je za njih prolongirana obaveza igranja plastičnim umjesto celuloidnih loptica pa u idućoj sezoni mogu igrati i jednima i drugima.

 

Ljetni turnir USTA Belice

Eugen Šimon prekinuo dominaciju Čeha 

 

Udruga stolnotenisača amatera iz Belice u nedjelju je organizirala ljetni otvoreni turnir, čak 14. otkada udruga postoji. Unatoč visokim temperaturama turnir je privukao čak 30 igrača iz stolnoteniskih klubova ŠŠK Čak, Čakovec, Donji Kraljevec, HE-DRA Draškovec, Lopatinec, Mala subotica, Mihovljan, Nedelišće, Putjane i domaće udruge, a u do sada najjačoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Eugen Šimon mlađi, član STK Putjana, koji je s trona svrgnuo dosadašnjega šesterostrukog osvajača prvoga mjesta Michella Čeha, pobijedivši ga u međusobnom susretu u četvrtfinalu. Šimonov protivnik u finalu bio je Nikola Varga iz Draškovca, a u borbi za treće mjesto najmlađi igrač turnira Filip Godina, Beličanac iz MSTC Čakovca, bio je bolji od Maria Glavaka iz Donjega Kraljevca. Odigrana je i utješna kategorija igrača koji se nisu uspjeli plasirati među najboljih 16, u kojoj je pobijedio Denis Barbić iz STK Čakovca ispred igrača domaćega kluba Slavka Tratnjaka, Damira Sečana i Josipa Habijana. Organizaciju turnira sponzorirali su PP Vinković, Poljoopskrba, caffe bar Kupidon, gospodin Obadić, svi iz Belice, te Općina Belica. Nagrade slavodobitnicama predali su članica Izvršnog odbora kluba domaćina Sanja Cofek, predsjednik Josip Habijan i voditelj turnira Slavko Tratnjak.

Rezultati – četvrtfinale: Varga – Zvonar (Čak) 3:1, Merdanović (USTA Belica) – Glavak 1:3, Šimon – Čeh (Čakovec) 3:1, Bašek (Mala Subotica) – Marčec (Nedelišće) 3:2, F. Godina – Fileš (Čak) 3:2, Turk (Čak) – V. Grgić (Čak) 3:2; polufinale: Varga – Glavak 3:0, Šimon – F. Godina 3:1; za 3. mjesto: F. Godina – Glavak 3:1; finale: Šimon – Varga 3:1.  

Izvor: 3141