Stolni tenis 05.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Novosti iz svijeta STOLNOG TENISA

Superliga (Ž) – 1. kolo

Dina Pervan uništila Hodošan

 

Subotnjim prvim kolom započelo je natjecanje u stolnoteniskim Superligama za igrače i igračice, nažalost, s po samo dvije odigrane utakmice. U ženskoj ligi odigrani su susreti između Aquaestila iz Duge Rese i Bjelovara te našega Hodošana i Pule, utakmice između Dra. Časla iz Zagreba i petrinjske Mladosti te HASTK Mladosti Zagreb i Varaždina odgođeni zbog nastupa njihovih igračica na europskom prvenstvu i odigrat će se u utorak i srijedu, a zagrebački TIS je bio slobodan. Hodošančanke i Puljanke u ovu su sezonu ušle s nešto izmijenjenim sastavima pa je naša ekipa ojačana pridošlicom iz HASTK Mladosti Magdalenom Basić, a Pula je u HASTK Mladost otišlu mladu Dorinu Srebrnjak zamijenila Josipom Zajec, u prošloj sezoni članicom Mladosti iz Petrinje. Pred hodošansku smo utakmicu, gledajući pojedinačne učinke igračica u prošloj sezoni, predviđali da bi ona mogla biti neizvjesna. To nam je predviđanje, pobjedom s 3:1 u prvoj partiji  nad najboljom gostujućom igračicom Ljiljanom Janković, dodatno pojačala najbolja iz domaćega sastava Tamara Ramić. Nažalost, to je u ovom susretu bilo sve što su igračice Hodošana dobile, jer je do kraja sve išlo na mlin Puljanki, a kobna za domaći sastav bila je Dina Pervan, koja je svoje dvije pojedinačne partije, a i onu s Ljiljanom Janković u paru, igrala briljantno. Prvo je, za izjednačenje na 1:1, u drugoj partiji, s 3:0, deklasirala Magdalenu Basić, pa ova nije mogla pokazati svoju stvarnu vrijednost. Nakon treće partije gošće su povele, jer je bolja od Paule Markati bila defanzivka iz gostujućega sastava Josipa Zajec, čije gume  s čepićima nisu pasale igračici Hodošana, koja je koncentrirano odigrala tek treći set. Najljepša partija, puna tempa i prekrasnih poena odigrana je u igri parova u kojoj su Markati i Ramić dobile prvi set, a ostala tri su pripala Janković i Pervan, pa su gošće povele 3:1 i došle nadomak ukupnoj pobjedi. Dominantna u gostujućoj kombinaciji bila je Pervan, koja je zatim u petoj partiji, pobjedom nad Ramić, osvojila i svoju drugu pojedinačnu pobjedu i zaključila meč rezultatom 4:1 za Pulu. Ovaj poraz Hodošana ne smije biti  tragedija za sastav Jože Markatija, uz kojega je u subotu na klupi sjedio i poznati zagrebački trener Ivan Vidolin, jer je izgubio od bolje ekipe, koja u ovoj sezoni može konkurirati i za play off. Unatoč rezultatski visokom porazu, Hodošančanke igrom nisu toliko zaostajale, a pravu bi vrijednost mogle pokazati već u subotu kada gostuju kod Mladosti u Petrinji. U  drugom susretu Bjelovar je iznenađujuće visoko, s 4:1, u Dugoj Resi poražen kod novajlije Aquaestila, čije bi mlade igračice, pod vodstvom reprezentativnog trenera Nikice Vukelje, mnogima mogle pokvariti račune. 

 

Hodošan – Pula 1:4 (Ramić – Janković 3:1 /11:8, 11:9, 10:12, 11:8/, Basić – Pervan 0:3 /7:11, 7:11, 3:11/, Markati – Zajec 1:3 /3:11, 8:11, 11:9, 7:11/, Markati/Ramić – Janković/Pervan 1:3 /11:4, 8:11, 9:11, 6:11/, Ramić – Pervan 0:3 /3:11, 10:12, 15:17/).

Parovi 2. kola – subota 10. listopada: Bjelovar – HASTK Mladost, Pula – Aquaestil, Mladost Petrinja – Hodošan, TIS- Dr. Časl, Varaždin je slobodan. 

 

 

18. Memorijal Matije Gregića u Osijeku

Noa Vresk pobijedio među mlađim kadetima

 

Čakovčanin Noa Vresk i Kotoripčan Stjepan Škoda u subotu i nedjelju nastupala su na 18. Memorijalu Matije Gregića u stolnom tenisu, koji je organizirao tamošnji STK Vodovod. Noa, koji je član Mihovljana, natjecao se u kategorijama mlađih kadeta i kadeta i kući se vratio zadovoljan, u kategoriji mlađih kadeta osvojio prvo mjesto i pokal organizatora. Iako nisu nastupala petorica vodećih s rang liste za ovu kategoriju ipak se trebalo potruditi i osvojiti prvo mjesto, a prva mjesta se i pišu i pamte… U prednatjecanju je s dvije pobjede lako prošao kvalifikacijsku skupinu, u osmini finala bio sloboda, u četvrtfinalu s 3:0 savladao Ljevakovića iz Bjelovara, polufinalu istim rezultatom eliminirao Benkovića iz zagrebačke Mladosti i u finalu u lijepoj i izjednačenoj borbi s 3:1 bio bolji od Vekića iz Opatije. Uspješan je bio i u kategoriji kadeta, gdje je skupinu prošao drugim mjestom i prvoplasiranom Osječaninu Lackoviću oduzeo set. U prvom kolu razigravanja je, nakon izjednačene borbe u pet setova, pobijedio Dujmovića iz Požege, ali je zatim u osmini finala ispao od trećega nositelja Ivora Bana iz zagrebačke HASTK Mladosti, sa Šantekom iz Ljubešćice trećeplasiranoga iza Jakelića iz HASTK Mladosti i Zovka iz GSTK Zagreba, od kojega je izgubio rezultatom 3:1. Stjepan, u mlađim kategorijama član varaždinskoga STARR-a, lako je prvim mjestom, također u kategoriji kadeta, prošao kvalifikacijsku skupinu, a zatim, nakon što je u prvom kolu razigravanja bio slobodan, u osmini finala ispao od reprezentativnoga kolege Borovnjaka iz GSTK Zagreba, i to progutavši neviđenu količinu tzv. „prasica“ uz pomoć kojih je njegov protivnik osvajao poene. 

 

Turnir slučajnih partnera u STK Čakovcu

Michell Čeh i Denis Barbić najuigraniji

 

Pripremajući se za nastupe u Međimurskim ligama igrači STK Čakovca u subotu su odigrali turnir slučajnih partnera u parovima. Od 17 igrača i jedine igračice, Petre Babić Gašparlin, ždrijeb je sparujući po jednog jačeg i jednoga slabijeg partnera odredio 9 parova, koji su se borili za medalje, a medalje je najboljima podijelio predsjednik kluba Željko Korent. Najuspješniji je, pobjedom u finalu nad iskusnom i uigranom paru Juraj Cigler/Miroslav Kovačević, bio najmlađi par na turniru Michell Čeh i Denis Barbić, dok je u borbi za treće mjesto jedini mješoviti par Petra Babić Gašparlin i Siniša Ajdarpašić bio je bolji od oca i sina Vladimira i Emila Šestaka.  

 

1. Hrvatske lige istok za igrače i igračice

U subotu utakmice 1. kola u 1. HL istok

 

U subotu, s početkom u 17 sati, predviđeno je odigravanje utakmica 1. kola u 1. Hrvatskim ligama istok za igrače i igračice, tzv. međukola. U kategoriji igrača iz Međimurske županije u ligi nastupaju igrači Mihovljana, MSTC Čakovca i Putjana, Mihovljančani u svojoj dvorani u Sportskom domu Mihovljan dočekuju varaždinskoga Igea Željezničara, a u dvorani čakovečke 3. Osnovne škole MSTC Čakovec je domaćin Putjanama. U kategoriji igračica jedine naše predstavnice, igračice Mihovljana i Šenkovca igraju međusobno i to u dvorani Osnovne škole u Šenkovcu. 

Papirnato su svi naši predstavnici u odnosu na prošlu sezonu ostali u nepromijenjenim sastavima, ali s kojim kadrom treneri raspolažu vidjet ćemo tek kad ekipe izađu za stolove. 

Izvor: 3154