Stolni tenis 22.03.2016. 13:28. Zadnja izmjena: 22.03.2016. 13:31.

Seniorsko prvenstvo Hrvatske

Odličnoj stolnotenisačici Pauli Markati bronca u igri parova

U subotu i nedjelju varaždinska Arena udomila je najbolje stolnotenisače i stolnotenisačice Hrvatske na pojedinačnom seniorskom prvenstvu za sezonu 2015./2016. Od članova međimurskih klubova na pobjedničko postolje penjala se samo Paula Markati iz Hodošana, koja je u igri parova za seniorke s Ivanom Tubikanec iz zagrebačkoga Dra. Časla podijelila treće mjesto.

Do plasmana među najboljih četiri Ivana i Paula u osmini finala su bile slobodne, u četvrtfinalu s 3:1 pobijedile kombinaciju dugoreškoga Aquaestila Franović/Šantek, a u polufinalu  s 4:0 izgubile od novih prvakinja Petre Petek i Bojane Poljak, članica domaćega Varaždina. Nažalost, tako daleko nije dogurala u pojedinačnom natjecanju, gdje je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojila treće mjesto iza Mateje Jeger iz Dra. Časla i Karle Franović iz dugoreškoga Aquaestila, od koje je u partiji za plasman u završnicu poražena 4:3, izgubivši odlučujući sedmi set rezultatom 16:14, a pobijedila je Marinu Riožu iz Vrsara.

Treća je u svojoj skupini bila i njena klupska kolegica iz STK Hodošana Magdalena Basić, koja je poražena od Nataše Steljić iz zagrebačkoga TIS Ritma i Ivane Tubikanec iz Dra. Časla i bila bolja od Tajane Košćak iz STK Varaždina. U konkurenciji seniora šansu da testiraju svoje umijeće dobili su juniori MSTC Čakovca Marko Lovrek i Filip Godina. Lovrek je u svojoj skupini s 4:0 izgubio od I. Zeljka iz Zaboka i Mijatovića iz GSTK Zagreba, a s 4:2 pobijedio Graovca iz Riječkih Srdoća i osvojio treće mjesto, a Godina je u vrlo jakoj skupini izgubio sve tri partije, s po 4:0 od Ronalda Ređepa iz varaždinskoga STARR-a i Martineka iz Dugoga Sela te u odličnoj igri s 4:2 od Mustapića iz Splita.

Inače novi prvaci Hrvatske su u kategoriji seniora Frane Tomislav Kojić, koji igra u inozemstvu i Petra Petek igračica Varaždina, u kategoriji muških parova Tomislav Pucar iz GSTK Zagreba i inozemac Filip Zeljko te u konkurenciji ženskih parova članice Varaždina Petra Petek i Bojana Poljak pa je Petekova na ovom prvenstvu osvojila dvije titule.