Stolni tenis 06.06.2018. 22:12. Zadnja izmjena: 06.06.2018. 22:13.

Stolni tenis

Projekt Jednaki u različitosti: Združeni u sportu

Stolnoteniski turnir održan u utorak, 29. svibnja u prostorijama Stolnoteniskog kluba Putjane bio je kruna tromjesečnog projekta pod nazivom Jednaki u različitosti. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, a partner Stolnoteniski klub Putjane.

- Zamisao je bila da naše korisnike kroz sport uključimo u lokalnu zajednicu. Osim što kretanje godi njihovoj dobrobiti, ovo je dobar način da zajednica upozna osobe s invaliditetom. Iako smo različiti, svi smo zapravo jednaki, potvrdile su suradnice Udruge Kristina Zorčec i Ivana Subotić. Tijekom posljednja tri mjeseca održano je deset radionica na kojima su članovi SK Putjane i treneri Zoran Novak, Maja Popović i Goran Balić, osobe s intelektualnim teškoćama podučavali osnovama ovog sporta. Kažu da se trud itekako isplatio, a koliko su uspješno savladali baratanje reketom i prebacivanje ping pong loptice preko mreže pokazali su na završnom turniru. 

- Natjecalo se 12 članova Udruge – šest djevojaka i šest mladića, te isto toliko stolnotenisača. Iako je turnir natjecateljskog karaktera, nije važna pobjeda već sudjelovanje i dobra zabava. Korisnici poludnevnog boravka napravili su simbolične medalje u obliku reketa koje su na kraju podijeljene  sudionicima.