Stolni tenis 04.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Prvenstvo mlađekadetske i juniorske kategorije i prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom

Prvenstvo Hrvatske za mlađekadetske i juniorske kategorije

Stjepan Škoda u četvrtfinalu ponovo na Zovka

 

Dugo Selo je od petka do nedjelje na prvenstvu Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji ugostilo najbolje mlađe kadete i juniore. U ekipnoj konkurenciji od ekipa iz Međimurske županije na prvenstvu su se, nakon osvojenoga prvog mjesta na regionalnim kvalifikacijama, natjecali juniori MSTC Čakovca. Trener Samir Kučević na raspolaganju je imao Karla Jambora, Mašana Sredanovića i Filipa Godinu, a izostao je Marko Lovrek. U kvalifikacijskoj skupini Čakovčani su osvojili četvrto mjesto nakon što su s 3:1 izgubili od zadarskoga Donata, s 3:0 od Dugoga Sela, koje je na kraju osvojilo titulu prvaka i 3:2 od Zaboka, s time da je sve partije dobio Jambor. U borbi za sedmo mjesto zabilježili su pobjedu od 3:0 protiv Graničara iz Slavonskoga Broda i donekle se pokrili zbog nepotrebnog poraza od Zabočana. 

 

U pojedinačnim natjecanjima od Međimuraca ponovo je u kategoriji mlađih kadeta najbolji bio član varaždinskoga STARR-a, Kotoripčan Stjepan Škoda. On je sigurnim pobjedama nad Radojkovićem iz Svetoga Lovreča, Franjulom iz Pule i Javorom iz Velike Gorice bio prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini. S laganih 3:0 protiv Culjaka iz TIS-a prošao je i osminu finala, ali je, već po peti put u sezoni, u četvrtfinalu „igrom“ ždrijeba naletio na najboljega, Lovru Zovka iz GSTK Zagreba, od kojega je izgubio rezultatom 3:0. Noa Vresk iz Mihovljana, pobjedama nad Deklićem iz umaškoga Maestrala i Vidanom iz Splita te porazom od Zovka, bio je drugi u svojoj skupini, ali i njemu ždrijeb nije pružio velike mogućnosti, jer je u osmini finala za protivnika imao trećega nositelja, Borovnjaka iz GSTK Zagreba, od kojega je izgubio 3:0. S Leonom Šantekom iz Ljubešćice Škoda je nastupao u igri parova i u osmini finala slavio protiv Vreska i Draguna iz Dugoga Sela, ali slavlje nije dugo potrajalo, jer su u četvrtfinalu s 3:1 poraženi od Bana iz zagrebačke Mladosti i Antolovića iz Svetoga Lovreča.

 

Među juniorima pojedinačno igrali su Karlo Jambor i Benjamin Podkrajac. Skupinu je, pobjedama nad Muratom iz Dugoga Sela i Miljatovićem iz Donata te porazom od Matkovića iz Dra Časla, drugim mjestom prošao Podkrajac, ali je zatim u osmini finala s 4:0 eliminiran od Hreleca iz GSTK Zagreba. Jambor je u svojoj vrlo jakoj skupini osvojio treće mjesto izgubivši od Petrovića iz GSTK Zagreba i Baneka iz osječkoga Vodovoda i pobijedivši Pajtaka iz zagrebačkoga TIS-a. Zajedno su nastupali u igri parova i eliminacijom prvih nositelja Arbanasa i Petrovića iz GSTK Zagreba napravili veliko iznenađenje, ali su zatim u četvrtfinalu „uprskali“ porazom rezultatom 3:2, peti set 15:13, od autsajdera Nagya i Budeka iz Dugoga Sela. Od juniorki članice Mihovljana Dora i Marta Cividini nisu se proslavile, jer niti jedna od njih nije uspjela proći kvalifikacijsku skupinu, a u prvom kolu su zajedno ispale i u igri parova.

 

21. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom

Nino Baša četvrti na prvenstvu Hrvatske 

 

Prošloga vikenda Varaždin je bio domaćin 21. Pojedinačnoga prvenstva Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojemu se u 11 kategorija natjecalo 143 igrača i igračica iz 16 klubova Hrvatske. Među njima i mladi Ivanovčan Nino Baša, koji je  prvenstvo odigrao odlično i samo ga je nedovoljno iskustvo spriječilo da osvoji i medalju. U svojoj kategoriji M3, igrača u kolicima, najprije je s 3:0 pobijedio Puljanina Filipa Marića, a zatim s 3:2 iznenadio i višestrukoga prvaka Hrvatske Hasiba Alibegovića iz STKI Samobor i Sveta Nedjelja pa se prvim mjestom plasirao u polufinale. Nažalost, za proboj u finale trebao je pobijediti prošlogodišnjega prvaka Vladu Ivezića iz bjelovarskoga Sokola, ali je nakon velike borbe na kraju izgubio rezultatom 3:2. Preostala mu je borba za treće mjesto, opet protiv Alibegovića, koji mu je u iscrpljujućih pet setova uzvratio za poraz u skupini i osvojio broncu iza Domagoja Cvitkovića iz Doma Vinkovci i Ivezića. Nino je ovo prvenstvo odigrao najbolje do sada, sve je bliže vodećima, što pokazuje da treneri Nino Bujan u Mihovljanu, klupski u STKI URIHO, čiji je član i Mirela Šikoronja u reprezentaciji, rade dobar posao. Njegovu perspektivnost ističe i predsjednik Hrvatskoga stolnoteniskog saveza invalida Dragan Rakić s kojim smo razgovarali nedavno na veteranskom prvenstvu Hrvatske u Varaždinu. 

Izvor: 3132