Stolni tenis 25.05.2017. 05:58. Zadnja izmjena: 25.05.2017. 08:39.

Stolni tenis

Prvenstvo za juniore i mlađe kadete, Baša odličan u Crnoj Gori i Kup Grada Čakovca ove nedjelje

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE I MLAĐE KADETE: Godina i Škoda do četvrtfinala

Među 32 najbolja juniora, što su tijekom vikenda igrala na državnom prvenstvu u Varaždinu, mjesto su izborili Filip Godina, Stjepan Škoda (oba MSTC Čakovec) i Noa Vresk (Mihovljan). Dvojac iz MSTC Čakovca ostvario je najbolji međimurski rezultat, četvrtfinalu u paru. Na korak do pehara zaustavili su ih jaki Vidaček i Tica, koji su kasnije izborili finale. U pojedinačnom dijelu Godina i Škoda su očekivali prolazak skupine, da bi u tom naumu ostali kratki za koju lopticu. Obojica su, naime, bili treći u skupini, izgubivši u posljednjem meču protiv izravnih konkurenata u petom setu. K tomu, obojica su vodila u odlučujućem setu, naposljetku izgubivši isti s 11:9. Vresk je igrao u skupini s Godinom završivši četvrti. Drugi međimurski igrači uglavnom su igrali u starijim kategorijama od onih kojima trenutno pripadaju. Iskustvo protiv starijih skupljali su i Matija Strbat (MSTC Čakovec) te Marta Novak (Putjane) u mlađekadetskoj kategoriji. Ovim je turnirom završen službeni dio sezone za međimurske mlade igrače.

Nino Baša odličan u Crnoj Gori

Uz igrače iz Crne Gore, Srbije i Makedonije, Nino Baša igrao je na turniru za stolnotenisače s invaliditetom u Podgorici. Ostvario je, ponovo, izvrsne rezultate. Pojedinačno je u kategoriji 2 do 3 bio srebrni, dok je drugog dana turnira u ekipnom dijelu zajedno s Karlom Kopčićem osvojio treće mjesto. Nino je prošli tjedan navijački bio uz kolege iz reprezentacije koji su igrali na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Bratislavi. Odande se jaka hrvatska reprezentacija vraća s medaljama iz čak tri kategorije.

U NEDJELJU 28. SVIBNJA: 2. Kup Grada Čakovca

Nakon lanjskog debitantskog izdanja, Stolnoteniski klub Putjane u nedjelju organizira 2. Kup Grada Čakovca, otvoreni turnir za sve zainteresirane stolnotenisače, koji će se igrati u sportskoj dvorani čakovečke II. osnovne škole. Kategorija seniora (rođeni 1977. i mlađi) igrat će se za Kup Grada Čakovca, odnosno prijelazni pehar. Igrači se mogu prijaviti i u kategorijama mlađih te starijih veterana. Igrat će se još u ženskoj kategoriji, zatim turnir parova, a za one koji ispadnu u skupini bit će upriličen utješni turnir. Prijave se primaju još danas do 18 sati na broj 098/960-3007 (Franjo Flac) ili putem e-mail adrese [email protected]. Kotizacija iznosi 40 kuna. Seniori i mlađi veterani počinju u 9:30, a ostale kategorije od 11 sati. Svi detalji vezani uz propozicije mogu se naći na web stranici Međimurskog stolnoteniskog saveza www.msts.hr.

Izvor: Jurica Godina