Stolni tenis 19.01.2018. 10:50. Zadnja izmjena: 19.01.2018. 10:58.

Priključite se i vi!

Skupina entuzijasta u Zasadbregu pokrenula Školu stolnog tenisa

- Više od 40 klinaca pojavilo se na prvim dječjim sportskim igrama u Zasadbregu koje smo organizirali krajem rujna. Pozitivno smo se šokirali. Vidjeli smo da su djeca jako zainteresirana i jednostavno smo morali nešto poduzeti. Pronašli smo sponzore, nabavili opremu i organizirali prvi trening, govori prvostupnik inženjer građevinarstva Josip Magdalenić iz Čakovca, član Stolnoteniskog kluba Zasadbreg i inicijator ideje o osnivanju Škole stolnog tenisa. Josipa, kojeg je ljubav dovela u Zasadbreg, u zamisli o osnivanju odmah je podržao i mlađi brat Nikola Magdalenić, magistar građevinarstva i iskusan stolnotenisač koji se ping pongom bavi od svoje sedme godine. - Nije mi toliko ni važan klub u kojem sam, nego dobro društvo. Zato sam se i priključio. Nemam baš iskustva u radu s djecom, pogotovo ne s velikim skupinama. No, ne uče samo oni od nas, već i mi od njih. Lijepo je doći na kraju stresnog dana, malo odigrati pingač i družiti se, kaže Nikola.

Odličnu priliku za stjecanje iskustva u ovome je prepoznao i 19-godišnji student Kineziološkog fakulteta Karlo Jambor iz Čakovca, a ekipi voditelja pridružio se i Zasadbrežanin Marko Pergar, po struci pećar, koji slobodno vrijeme također krati stolnim tenisom. Zadnja karika peteročlanog tima je predsjednik Stolnoteniskog kluba Zasadbreg Dušan Sabolčec iz Zasadbrega. Umirovljeni automehaničar na čelu je Kluba od njegova osnivanja 1999. godine.

Nogomet ili stolni tenis? Oboje!

Da je ideja Škole stolnog tenisa u potpunosti zaživjela te da su djeca uistinu željna sporta, kretanja i rekreacije, najbolje dokazuje puna dvorana zasadbreškog društvenog doma.

- Najprije smo mislili da će Josip i Nikola to sami moći voditi, no morali smo se i mi pridružiti jer se broj djece stalno povećava. Trenutno ih je 24. Većina njih su učenici 3. i 4. razreda iz Zasadbrega i susjednog Frkanovca, objašnjava Sabolčec. Entuzijastični voditelji osmišljavaju treninge koji se održavaju utorkom i četvrtkom, od 18:30 do 20:00. Čudotvornu formulu, šale se, još  nisu pronašli s obzirom da su počeli raditi tek nedavno. No, jedno je pravilo provjereno: treninzi moraju biti dinamični. - Djecu je lako zainteresirati, ali treba i zadržati njihovu pažnju. Zato mora biti zanimljivo. Sjećam se kad smo bili klinci i trenirali stolni tenis, najljepši dio mi je uvijek bio - igranje nogometa.

S obzirom da zbog uvjeta ne mogu svi istovremeno igrati stolni tenis, nastojimo vježbati što više  tehnika i igara: od nogometa, klasičnog zagrijavanja sa sklekovima, frizbija, trčanja. U kreiranju treninga pomaže nam i moja djevojka Josipa Kovač, po struci učiteljica, objasnio je voditelj Josip. Na kraju dana previše filozofije nema:

Svi su na dobitku

- Svi smo na dobitku. Radimo što volimo i družimo se, djeca su dobila mjesto na kojem se mogu rekreirati i naučiti igrati stolni tenis, a zadovoljni su i roditelji jer ih na treningu izmučimo, pa odmah padnu u krevet kad dođu kući, nasmijano su zaključili naši sugovornici.

Tko je idući na zvjezdanom nebu?
- Svi zainteresirani još uvijek se mogu priključiti Školi, a postoji mogućnost i da ozbiljnije radimo s onima koji će pokazati interes i talent, objasnio je predsjednik Stolnoteniskog kluba Zasadbreg. Sabolčec navodi da Klub trenutno ima 20 aktivnih članova te se iz šeste probio u 4. Međimursku stolnotenisku ligu.

- Zvijezde i okosnica našeg Kluba trenutno su braća Magdalenić, Nikola i Josip. Prije njih bila su braća Radek, Stevica i Tomica. Zasadbreg je mjesto stolnog tenisa i nadam se da će ovaj projekt uskoro iznjedriti još odličnih igrača, zaključio je Sabolčec.