Stolni tenis 28.04.2017. 10:56. Zadnja izmjena: 28.04.2017. 10:57.

Finale Europske Superlige

Sportska dvorana Termi Sveti Martin domaćin europskog finala u stolnom tenisu

U Svetom Martinu je službeno predstavljen sportski događaj godine u stolnom tenisu koji će se igrati u nedjelju, 30. travnja. Riječ je o finalnim utakmicama Europske Superlige, u sklopu koje se varaždinski STK Starr bori prvi europski ekipni trofej u muškom stolnom tenisu ali i prvi takav trofej u varaždinskom sportu u jednom od najmasovnijih olimpijskih sportova. Nakon što su u prvom susretu izgubili rezultatom 6:4, Varaždinci, koji igraju pod imenom LifeClass Regionalni Centar Starr, u uzvratu se sastaju s ekipom SK Vydrany iz istoimenog slovačkog grad. - Riječ je o izuzetnom događaju, presretan sam da se takve stvari događaju u Svetom Martinu, u kojem su stvoreni svi uvjeti za takvo što. Zahvaljujem upravi Toplica koja je brendirala prostor i stvorila sve uvjete za jedan ovakav vrhunski događaj - kazao je načelnik općine Sveti Martin Franjo Makovec

S obzirom na to da brojni Međimurci igraju stolni tenis, u stolnoteniskom je smislu Međimurje po broju stanovnika regija koja ima najviše aktivnih igrača u Hrvatskoj. Međimurska županija i njena Turistička zajednica to su prepoznali, a već dugi niz godina imaju izuzetnu suradnju s toplicama Sveti Martin, te zajedno sudjeluju u promociji kapaciteta, turističkih proizvoda i događaja koji se tamo odvijaju.

LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić rekao je kako su ove godine ozbiljnije krenuli u stolni tenis tako da su do sada već bili domaćini nekoliko događanja u organizaciji STK STARR i Hrvatske stolnoteniske reprezentacije.

Uzvrat finala Europske Superlige između LifeClass Regionalnog Centra Starr i SK Vydrany u nedjelju, 30. travnja 2017. počinje u 13.30 sati u sportskoj dvorani Termi Sveti Martin, a cijeli će događaj biti emitiran putem live streama te popraćen od Sportske televizije.