Stolni tenis 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

ST. TENIS: Ljetni otvoreni turnir u Belici

Beličanci ne posustaju i nastavljaju organizaciju po jednog otvorenog turnira za svako godišnje doba. U subotu je tako Udruga stolnotenisača amatera Belica upriličila otvoreni ljetni turnir, ukupno deseti i treći ljetni od kratkog njenog postojanja. Iako brojem od 18 igrača među skromnijima do sada, turnir je zadržao svoje draži i svoju posebnost. Pod budnim okom predsjednika Josipa Habjana Đusa klapalo je sve. Od prijava i pripreme graha Željka Poljaka, vođenja turnira Slavka Tratnjaka do šanka Stjepana Ružića pa su svi koji su se u subotu poslije podne našli u dvorani beličkog Društvenog doma kući otišli zadovoljni. A da sve to bude na visini opet su pomogli vjerni belički sponzori OPG Vinković, Trgovina za vas i gospodin Obadić, a posebnu zahvalu zaslužio je i Zvonko Taradi načelnik Općine Belica, koja je bila jedan od sponzora.

Osim domaćih igrača na turniru su igrali i oni iz stolnoteniskih klubova Čakovec, Mihovljan i Putjane, čiji se član Siniša Ajdarpašić, nakon 3 do sada osvojena srebra, konačno domogao i zlatne medalje organizatora. Na putu do zlata veliki je posao napravio teškom pobjedom od 3:2 u polufinalu nad četverostrukim prvakom Michellom Čehom iz STK Čakovca, a znatno lakše bilo mu je u finalu gdje je s uvjerljivih 3:0 savladao Čehovog klupskog suigrača Danijela Gužvinca, pobjednika u drugom polufinalu nad kolegom iz svoje ekipe Emilom Šestakom. Poraženi polufinalisti odigrali su i partiju za treće mjesto u kojoj je Čeh savladao Emila Šestaka i za utjehu uhvatio broncu. Odigrana je i utješna kategorija u kojoj su igrali treće i četvrto plasirani iz svake od kvalifikacijskih skupina, čiji je pobjednik Vladimir Šestak, Emilov otac, u finalu bio bolji od predsjednika kluba organizatora Josipa Habjana Đusa, a treće je mjesto, pobjedom nad domaćim Kristijanom Dodlekom, osvojio Nino Baša iz Ivanovca, član Mihovljana. Ukupan dojam pojačalo je i proglašenje pobjednika i podjela medalja i nagrada najboljima u utješnoj kategoriji, koje je uz asistenciju voditelja Slavka Tratnjaka, uručila šarmantna gospođica Sanja Cofek iz Belice.

Rezultati završnice - četvrtfinale: Gužvinec - D. Godina (USTA Belica) 3:0, E. Šestak - D. Sečan (UB) 3:0, Čeh - F. Godina (UB) 3:2, Ajdarpašić - S. Tratnjak 3:1; polufinale: Gužvinec - E. Šestak 3:1, Ajdarpašić - Čeh 3:2; za 3. mjesto: Čeh - E. Šestak 3:1; finale: Ajdarpašić - Gužvinec 3:0.

Rezultati utješno - četvrtfinale: J. Habjan - S. Ružić 3:0, K. Dodlek (UB) - Poljak 3:2, Baša - G. Habijan (UB) 3:1, V. Šestak - Flopolrijanić (ČK) 3:1; polufinale: J. Habjan - K. Dodlek 3:1, Baša - V. Šestak 0:3; za 3. mjesto: Baša - K. Dodlek 3:1; finale: V. Šestak - J. Habjan 3:0.

Franjo Flac

Izvor: 3092