Stolni tenis 24.09.2016. 23:06.

Stolni tenis

Stjepan Škoda dobar na Croatia Junior & Cadet Openu u Varaždinu

Mladi Kotoripčanin Stjepan Škoda prošloga je tjedna u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije nastupao na Croatia Junior & Cadet Openu u Varaždinu, turniru iz domene ITTF-aSvjetske stolnoteniske asocijacije. Izbornik mladih hrvatskih sastava u kadetskom dijelu turnira svrstao ga je u C ekipu zajedno s Petrom Znikom iz GSTK-a Zagreb i Lukom Dragunom iz Dugoga Sela.

Prvenstveno zahvaljujući našemu igraču, koji je dobio obje partije, izborena je pobjeda od 3:2 nad kombiniranim sastavom Belgije i Izraela, dostatna za drugo mjesto u skupini, jer je u drugoj utakmici A sastav Češke za naše igrače bio previsoka prepreka pa su izgubili 0:3. U pojedinačnoj konkurenciji Škoda je s 3:2 savladao Belgijanca Dobbelsteina, a s 0:3 izgubio od Alguettija iz Sjedinjenih Američkih Država i osvojio drugo mjesto u skupini, koje mu je osiguralo razigravanje u završnici, gdje je, nažalost, u šesnaestini finala s 3:2 eliminiran od Talijana Alessandra Cicchittia.

Zajedno sa Znikom igrao je i u kategoriji kadetskih parova, ali su za njih već u prvom kolu prejaki bili Mađari Molnar i Terek, od kojih su naši igrači izgubili 1:3. Nakon prošle sezone obilate problemima i nesporazumima sa svojim tadašnjim klubom STARR iz Varaždina, Škoda uz dobar trening u MSTC-u Čakovec, svojemu sadašnjemu klubu, ponovo igra vrlo dobro, što je potvrdio već na početku sezone na prva dva turnira HSTS-a i ovom turniru u Varaždinu.