Stolni tenis 06.06.2016. 10:39. Zadnja izmjena: 06.06.2016. 10:53.

4. i 5. lipnja

STK "Mihovljan" organizirao Drugi TOP-12 turnir mlađih kadeta Hrvatske

U subotu i nedjelju Stolnoteniski klub Mihovljan bio je organizator 2. turnira TOP-12 za mlađe kadete Hrvatske, na kojemu je među dvanaest igrača nastupao i njegov Noa Vresk. Iako se za turnir nije prijavilo čak devet najboljih igrača s rangliste, umjesto kojih su nastupale pričuve, odigran je niz zanimljivih partija pa su i igrači iz „druge lige“ pokazali da znaju i te kako dobro igrati.

U takvoj oslabljenoj konkurenciji prema očekivanju je pobijedio najbolje rangiran među njima Bruno Petek iz TIS Ritma, koji je turnir osvojio bez izgubljene partije, iako je u njih tri do pobjeda došao tek u petom setu. Glavni konkurent, prema plasmanu na rang listi, trebao mu je biti Noa Vresk, ali je on sve šanse za prvo mjestu prokockao već u subotu kada je u drugom kolu izgubio od na kraju osmoplasiranoga Timija Maslića iz MGK Drave Žabnik te u šestom od petoplasiranoga Karla Benkovića iz zagrebačke Mladosti.

U završnom, jedanaestom kolu, doživio je i poraz u pet setova od Brune Peteka, propustivši u odlučujućem setu vodstvo od 9:7 i prigodu da nanese jedini poraz pobjedniku turnira. Ovako je, s osam pobjeda i tri poraza, turnir i mlađe kadetsku kategoriju završio na drugom mjestu ispred trećeplasiranoga Leona Milaka iz MGK Drave.

Interesantan je bio rasplet poretka od petoga do sedmog mjesta trojice igrača sa skorom od šest pobjeda i pet poraza, gdje su najbolji rezultati u njihovim međusobnim susretima peto mjesto donijeli Karlu Benkoviću iz Mladosti Zagreb, šesto Ivanu Ščuricu iz Bjelovara, a sedmo Luki Zlatkovu iz Dugog Sela, a rezultat u međusobnom susretu odlučio je i o plasmanu na deseto i jedanaesto mjesto.

Organizacija turnira bila je odlična, natjecateljski dio čvrsto je u svojim rukama držao glavni sudac i delegat Mladen Vidović, dobro su sudili Dominik Toplek, Lovro Varga i Marko Vresk. STK Mihovljan je sve igrače pred početak darivao poklonima sponzora, a trojici prvoplasiranih po završetku je Robert Mikac uručio pokale, pobjedniku Bruni Peteku i ručni sat, poklon glavnoga sponzora turnira Optike Briljant iz Čakovca.

Konačni poredak: 1. Bruno Petek (TIS Ritmo) 11/0, 2. Noa Vresk (Mihovljan) 8/3, 3. Leon Milak (MGK Drava) 7/4, 4. Roko Meter (Mladost Zagreb) 7/4, 5. Karlo Benković (MLZ) 6/5, 6. Ivan Ščuric (Bjelovar) 6/5, 7. Luka Zlatkov (Dugo Selo) 6/5, 8. Timi Maslić (MGK Drava) 5/6, 9. Filip Golubić (Samobor) 4/7, 10. Borna Petek (TIS Ritmo) 3/8, 11. Andi Smolčić (Velika Gorica Stanfar) 3/8, 12. Hrvoje Martinec (Zabok) 0/11.