Stolni tenis 10.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

STOLNI TENIS

Superliga (Ž) – 6. kolo

 

Igračice Hodošana bez izgubljenoga seta protiv Lokomotive 

 

Igračice Hodošana u šestom su kolu izborile i svoju drugu pobjedu u prvenstvu. U subotnjoj utakmici bile su domaćini mladoj ekipi vinkovačke Lokomotive, koja u prvih pet kola sve utakmice izgubila s po 4:0 pa se, s obzirom da su još igrale bez svoje najbolje igračice Vlatke Vrdoljak, takav rezultat i očekivao. Ana Švarc u prvoj i Tamara Ramić u drugoj partiji svojim su neiskusnim protivnicama prepustile tek sedam, odn. šest poena, a jedino su nešto teži posao u trećoj partiji imale u Paula Markati i u drugom setu parova Markati i Ramić. I u preostale dvije utakmice, između Dra. Časla i Mladosti iz Petrinje i HASTK Mladosti protiv Jaske, domaće su igračice bile superiorne prepustivši gošćama tek po jedan set. U odgođenoj utakmici 5. kola TIS je s visokih 4:0 nadigrao Mladost u Petrinji, a odgođene su utakmice između Pule i TIS-a te Varaždina i Bjelovara. Hodošančanke u 7. kolu gostuju kod igračica Bjelovara, u prošloj sezoni polufinalistkinja prvenstva, koje su u izmijenjenom sastavu u ovoj gotovo neprepoznatljive, pa se s njima mogu ravnopravno upustiti u borbu za bodove.   

 

Rezultati: Hodošan – Lokomotiva Vinkovci 4:0 (Švarc – Stantić 3:0 /11:3, 11:1, 11:3/, Ramić – Petanović 3:0 /11:3, 11:2, 11:1/, Markati – Botić 3:0 /11:9, 15:13, 11:8/, Markati/Ramić – Botić/Petanović 3:0 /11:4, 12:10, 11:3/ - sudac: Mladen Vidović, Mihovljan), Dr. Časl Zagreb – Mladost Petrinja 4:0, HASTK Mladost Zagreb – Jaska Jastrebarsko 4:0, Pula – TIS Zagreb igraju u četvrtak, Varaždin – Bjelovar igraju iduće nedjelje); odgođena utakmica 5. kola: Mladost Petrinja – TIS 0:4.

 

Parovi 7. kola, subota 15. studenoga u 11 sati: TIS – Dr. Časl; u 17 sati:  Jaska – Pula, Lokomotiva – HASTK Mladost, Bjelovar – Hodošan, Mladost Petrinja – Varaždin. 

 

1. Hrvatska liga istok (M) – 4. kolo

 

Četiri boda Bujana i mladih lavova iz Mihovljana

 

Nakon visokoga poraza u Petrinji u trećem kolu, igrači Mihovljana u utakmicama četvrtoga kola pokazali su sasvim drugo lice. I to u mlađem sastavu nego prošle subote, jer je umjesto bolesnoga Kristiana Lipića u početnoj postavi istrčao Ivan Mikac. Igrali su protiv ostala dva naša predstavnika u ligi, Putjana i MSTC Čakovca i uknjižili dvije vrijedne pobjede. Stup momčadi bio je najiskusniji, Nino Bujan, koji je protiv jednih i drugih osvojio po dvije pobjede, bez izgubljenoga seta. U utakmici protiv Putjana, igranoj u sedam partija, s po jednom dobivenom partijom u pobjedi od 4:3 pomogli su mu Ivan Mikac i Benjamin Podkrajac, oba pobjedama nad Eugenom Šimonom, a protiv MSTC Čakovca u rezultatu 4:1 jednu je pobjedu izborio Podkrajac, s kojim je zajedno u najljepšoj partiji utakmice osvojio i igru parova. MSTC Čakovec i Putjane su, uz utakmice u Mihovljanu, gostovali u Varaždinu kod STARR-a i „šaptom pali“ ne osvojivši niti jednu partiju, Putjančani čak niti set. Jest da su se Varaždinci za ovu sezonu pojačali Ivanom Garićem iz Obrtničke škole-Brod, u prošloj sezoni drugim igračem lige i Damirom Bogdanovićem pridošlim iz superligaške Kutine, ali takav se debakl ipak nije očekivao. Uz STARR i nakon četvrtoga kola bez poraza je novajlija u ligi, koji je ušao umjesto odustaloga Šenkovca, brodski Graničar, a društvo im u gornjoj polovici tablice čine Mladost, Olimpija i Obrtnička škola-Brod, a naši su ispod središnje crte, u donjoj polovici.

Rezultati: Dračice Đakovo – Mladost Petrinja 0:4, Vukovar '91 – Graničar Slavonski Brod 0:4, STARR Varaždin – MSTC Čakovec 4:0 (Garić – Jambor 3:1, Horvat – Magdalenić 3:2, Bogdanović – Kučević 3:0, Bogdanović/Garić – Jambor/Magdalenić 3:0), Mihovljan – Putjane 4:3 (Bujan – Preksavec 3:0, Podkrajac – Ajdarpašić 0:3, I. Mikac – Šimon 3:2, Bujan/I. Mikac – Ajdarpašić/Preksavec 2:3, Bujan – Ajdarpašić 3:0, I. Mikac – Preksavec 1:3, Podkrajac – Šimon 3:2), Olimpija Osijek – Mladost 4:2, Vukovar '91 – Obrtnička škola-Brod Slavonski Brod 3:4, STARR – Putjane 4:0 (Garić – Balić 3:0, Horvat – Preksavec 3:0, Bogdanović – Ajdarpašić 3:0, Bogdanović/Garić – Ajdarpašić/Preksavec 3:0), Mihovljan – MSTC Čakovec 4:1 (Bujan – Magdalenić 3:0, Podkrajac – Kučević 3:1, I. Mikac – Jambor 1:3, Bujan/Podkrajac – Jambor/Kučević 3:1, Bujan – Kučević 3:0).

 

Parovi 5. kola, subota 29. studenoga – u 11 sati: Mladost – Putjane, Graničar – Mihovljan, Obrtnička škola-Brod – STARR, Dračice – Vukovar '91; u 17 sati: Mladost – MSTC Čakovec, Graničar – STARR, Obrtnička škola-Brod – Mihovljan, Olimpija – Vukovar '91.

 

1. Hrvatska liga istok (Ž) – 4. kolo

 

Debakl Šenkovčanki i Mihovljančanki protiv Mošćenice

 

Igračice Šenkovca i Mihovljana u subotu su igrale protiv Mošćenice, ekipe protiv koje su u prošloj sezoni osvojile svih osam bodova. Međutim, ti rezultati u subotu su prebrisani iznenađujućim i sasvim zasluženim porazima, jer su djevojke Jurice Radenića svojim htijenjem zaslužile pobjede. U šenkovečkoj utakmici, u porazu od 4:1, na pravoj razini bila je tek veteranka Kaja Popović. Međutim, sama nije mogla dobiti meč, jer Anja Novak i Mia Stipan te u drugom krugu Maja Trupković, koja je zamijenila Stipanovu, uz nedostatak treninga, nisu bile niti dovoljno uporne niti koncentrirane za osvajanje pokoje partije. U ekipi pak Mihovljana s dvije pojedinačne pobjede i pobjedu u paru svoje je, u porazu od 4:3, dobila Sara Mikac. Dina Ratajec s dvije je izgubljene partije produbila svoje neuspješne igre protiv igračica Mošćenice iz ranijih sezona, a za Doru Cividini Dragana Vrančić je bila i prejaka i preiskusna, a za njeno nedostatno iskustvo odlučujuća, sedma, partija i prevelik teret. Ovim pobjedama djevojke iz Mošćenice su se na tablici približile bez poraza vodećoj MGK Dravi, a drugu je pobjedu u prvenstvu ostvaril i Koprivnica.  

 

Rezultati: MGK Drava Žabnik – Vodovod Osijek 4:0, Šenkovec – Mošćenica 1:4 (Stipan – Tipura 0:3, Novak – Vrančić 1:3, Popović – Radenić 3:2, Novak/Popović – Tipura/Vrančić 2:3, Trupković – Vrančić 0:3), Koprivnica – Vodovod Osijek 4:1, Mihovljan – Mošćenica 3:4 (Mikac – Radenić 3:0, D. Cividini – Vrančić 0:3, Ratajec – Tipura 2:3, Mikac/Ratajec – Tipura/Vrančić 3:2, Mikac – Vrančić 3:2, Ratajec – Radenić 1:3, D. Cividini – Tipura 1:3), Požega je bila slobodna.

 

Parovi 5. kola, subota 29. studenoga – u 11 sati: Vodovod Osijek – Mošćenica, Požega – Šenkovec; u 17 sati: Požega Mihovljan, MGK Drava i Koprivnica su slobodne.

 

Vesna Wrana i Siniša Ajdarpašić srebrni u Ljutomeru

 

Na 12. tradicionalnom međunarodnom turniru veterana u Ljutomeru među 80 natjecatelja iz šest zemalja natjecali su se i igrači i igračice iz Međimurske županije. U kategoriji igrača do 40 godina Siniša Ajdarpašić iz Putjana plasirao se u finale i izgubio od Simona Gradišera iz Novoga Mesta. Među igračima od 40 do 50 godina igrao je Danko Šimon iz STK Čakovca, a u kategoriji od 50 do 60 godina Dražen Bubek iz Mihovljana, koji nisu prošli kvalifikacijske skupine pa su kasnije igrali u utješnoj kategoriji. Uspješna je među veterankama, u kategoriji od 40 do 60 godina bila Vesna Wrana iz Mihovljana, koja je u finalu izgubila od rođene Čakovčanke, a već niz godina Zagrepčanke, Vesne Perhoć, treće mjesto osvojila je njena klupska kolegica Gordana Antončić, a četvrto treća članica mihovljanskoga „tria fantastikus“ Đurđica Zver, koja je dobila nagradu za pobjednicu u utješnoj kategoriji. 

 

Izvor: 3107