Stolni tenis 12.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

STOLNI TENIS

Superliga (Ž) – 2. kolo: Hodošan bez Tamare Ramić poražena u Petrinji

 

Igračice Hodošana u subotu su u drugom kolu Superlige gostovale kod Mladosti u Petrinji i doživjele poraz rezultatom 4:3. Nažalost, igrale su bez svoje ponajbolje igračice Tamare Ramić, koja je izostala zbog smrtnoga slučaja u obitelji, i tako oslabljene propustile izboriti prvu pobjedu. Ovu je utakmicu odlično odigrala Magdalena Basić, koja je dobila obje svoje pojedinačne partije, na otvaranju meča protiv Dragane Vrančić i šestu, protiv Ivane Marinić te tako pokazala da je pravo pojačanje za ekipu Hodošana. Još je jednu pobjedu, u pet setova u petoj partiji, protiv Vrančić, dobila Paula Markati, koja pak je u drugoj partiji pokleknula protiv robusne Andreje Galić. Nažalost, izostala je bar jedna pobjeda u ovoj utakmici treće igračice Ane Švarc, koja je u trećoj partiji izgubila od Marinić i odlučujućoj sedmoj od  Galić. Najveća je šansa propuštena u igri parova gdje su Basić i Markati nakon dobivenoga prvog seta s 3:1 izgubile od Galić i Marinić propustivši pobjedu i u drugom setu. 

U ostalim utakmicama, nakon pobjede u prvom kolu nad Varaždinom, novo iznenađenje, uvjerljivom pobjedom u Bjelovaru, priredile su mlade igračice HASTK Mladosti. Dr. Časl je pojačan Kineskinjom Li Xue u zagrebačkom gradskom derbiju bio uvjerljiv protiv TIS Ritma, a u zaostaloj utakmici prvoga kola s maksimalnih 4:0, i bez Kineskinje, bolji od petrinjske Mladosti, dok je Pula tek u zadnjoj partiji iščupala pobjedu nad Aquaestilom i ostala na maksimalnom učinku. 

 

Rezultati 

Mladost Petrinja – Hodošan 4:3 (Vrančić – Basić 0:3 /2:11, 5:11, 4:11/, Galić – Markati 3:1 /11:2, 11:6, 7:11, 11:5/, Marinić – Švarc 3:0 /11:8, 11:3, 11:6/, Galić/ /Marinić – Basić/Markati 3:1 /9:11, 11:8, 11:4, 11:7/, Vrančić – Markati 2:3 /7:11, 11:9, 8:11, 11:4, 4:11/, Marinić – Basić 2:3 /12:10, 6:11, 12:10, 10:12, 9:11/, Galić – Švarc 3:0 /11:8, 11:7, 15:13/), Bjelovar – HASTK Mladost 2:4, Pula – Aquaestil 4:3, TIS Ritmo – Dr. Časl 1:4, Varaždin je bio slobodan. 

Zaostale utakmice 1. kola: Dr. Časl – Mladost Petrinja 4:0, HASTK Mladost – Varaždin 4:1.

 

 

Parovi 3. kola, subota 17. listopada – u 11 sati: HASTK Mladost – Pula; u 15 sati: Hodošan – TIS Ritmo; u 17 sati: Aguaestil – Mladost Petrinja i Varaždin – Bjelovar; Dr. Časl je slobodan. 

 

1. Hrvatska liga istok (M) – 1. kolo

Gradski derbi Putjanama

 

Za poklonike stolnoga tenisa najinteresantnija utakmica prvoga kola bila je ona između MSTC Čakovca i Putjana, odigrana u dvorani čakovečke 3. Osnovne škole, svojevrsni gradski derbi. U srazu do sada najmlađe ekipe trenera Samira Kučevića, oslabljenoj za odsutnoga Igora Tkalca i ozlijeđenoga Nikole Magdalenića i iskusnih Putjančana prevladalo je iskustvo pa su bodovi otišli preko pruge, u putjanski stolnoteniski hram. Iako je završilo rezultatom 4:1, sve i nije bilo tako glatko za pobjednike, jer je već u prvoj partiji Marko Lovrek dobrano namučio najboljega iz pobjedničkoga sastava Borisa Preksavca, a nakon toga Karlo Jambor agresivnom igrom i pobjedom u lijepoj partiji nad Eugenom Šimonom, donio izjednačenje. Dobro je za domaći sastav počela i treća partija u kojoj je Filip Godina dobio prvi set protiv Siniše Ajdarpašića, a na razliku izgubio i treći, ali na kraju ipak morao čestitati protivniku. Igru parova autoritativno su, pobjedom nad Godinom i Jamborom dobili Preksavec i Šimon, a „točku na i“ za pobjedu Putjančana stavio je Šimon pobjedom od 3:1 nad Lovrekom. Mihovljan je u svojoj dvorani prvenstvo otvorio porazom od varaždinskoga Igea Željezničara. Bivši superligaši, predvođeni našim Matijom Barićem slavili su rezultatom 4:2, u utakmici u kojoj je jedino interesantna bila prva partija, između domaće perjanice Nine Bujana i Barića, koju je s 3:1 u zanimljivoj partiji dobio Bujan, donijevši vodstvo domaćima. Iduće dvije partije otišle su uvjerljivo na stranu gostiju, jer su „pospani“ Benjamin Podkrajac i Ivan Mikac izgubili od Marka Vidačeka i Matije Hreleca, svaki oduzevši svojemu protivniku poena za nešto više od jednoga seta. Nadu za preokret Mihovljančanima je donijela pobjeda u igri parova gdje su Bujan i Mikac s 3:1 pobijedili Hreleca i Vidačeka. Ali, ona je nestala već nakon pete partije i neočekivanoga poraza Bujana od Vidačeka, a potpuno se ugasila sigurnom pobjedom Barića nad Mikacom u šestoj partiji.

U ostalim utakmicama Obrtnička škola je u Slavonskom brodu iznenadila gradskoga rivala Graničara, petrinjska Mladost donijela bodove iz Kutine, a drugi sastav osječkoga Vodovoda bez borbe dobio Olimpiju, također izu Osijeka.

 

Rezultati: Mihovljan – Igea Željezničar 2:4 (Bujan – Babić 3:1, Podkrajac – Marko Vidaček 0:3, I. Mikac – Hrelec 0:3, Buja/I. Mikac – Hrelec/Marko Vidaček 3:1, Bujan – Marko Vidaček 1:3, I. Mikac – Barić 0:3), MSTC Čakovec – Putjane 1:4 (M. Lovrek – Preksavec 1:3, Jambor – Šimon 3:1, Godina – Ajdarpašić 1:3, Godina/Jambor – Preksavec/Šimon 0:3, Lovrek – Šimon 1:3), Graničar – Obrtnička škola 1:4, Kutina – Mladost 2:4, Olimpija – Vodovod 2  0:4 bb.

Poredak: Vodovod 2, Obrtnička škola, Putjane, Igea Željezničar i Mladost po 2 boda, Mihovljan, Kutina, Graničar, MSTC Čakovec po 1 bod, Olimpija bez bodova.

Parovi 2. kola, subota 17. listopada – u 11 sati: MSTC Čakovec – Obrtnička škola, Putjane – Graničar, Kutina – Vodovod 2, Mladost – Olimpija; u 17 sati: MSTC Čakovec – Graničar, Putjane – Obrtnička škola, Kutina – Olimpija, Mladost – Vodovod 2.

 

1. Hrvatska liga istok (Ž) – 1. kolo

Mihovljančankama bodovi u Šenkovcu

 

Derbijem u novoj stolnoteniskoj dvorani Sportskoga centra „Gorčica“ i službeno je otvoren ovaj prekrasan prostor šenkovečkih stolnotenisača, a utakmicom protiv tradicionalnih suparnica, ekipe Mihovljana, otvorile su ga igračice. Na njihovu žalost ne i pobjedom, jer su Mihovljančanke, iako u pomlađenom sastavu, slavile s 4:2. Bodove su gošćama s po dvije pobjede donijele Sara Mikac, koja je bila bolja od Maje Trupković u drugoj i Anje Novak u petoj partiji te Dora Cividini, pobjednica nad Novak u prvoj i Miom Stipan u šestoj partiji. Dobra je kod Mihovljančanki bila i Marta Cividini, koja je u trećoj partiji namučila najiskusniju iz šenkovečkoga sastava Kaju Popović, propustivši vodstvo od 2:1 i izgubila peti set 12:10, a drugu pobjedu je za Šenkovec izborio par Novak/Trupković uspjehom protiv Dore Cividini i Mikac. U ovoj utakmici očigledno je bilo da su Mihovljančanke više trenirale pa će Šenkovčanke, žele li i one pobjeđivati, morati mnogo više boraviti u dvorani. U ostalim utakmicama pomlađeni drugi sastav Bjelovara bio je znatno bolji od također mladih Koprivničanki, Požega je visoko porazila ekipu Daruvara, a mlade, ali znatno iskusnije igračice vinkovačke Lokomotive bile bolje od djevojčica iz osječkoga Vodovoda.

Rezultati -  Šenkovec – Mihovljan 2:4 (Novak – D. Cividini 2:3, Trupković – Mikac 0:3, Popović – M. Cividini 3:2, Novak/Trupković – D. Cividini/Mikac 3:1, Novak – Mikac 1:3, Stipan – D. Cividini 1:3), Bjelovar 2 – Koprivnica 4:0, Požega – Daruvar 4:1, Vodovod Osijek – Lokomotiva 1:4. 

Poredak: Bjelovar 2, Požega, Lokomotiva i Mihovljan po 2 boda, Šenkovec, Vodovod Osijek, Daruvar i Koprivnica po 1 bod. 

Parovi 2. kola, subota 17. listopada – u 11 sati: Šenkovec – Daruvar, Bjelovar 2 – Lokomotiva, Koprivnica – Vodovod Osijek; u 17 sati: Mihovljan – Daruvar, Bjelovar 2 – Vodovod Osijek, Koprivnica – Lokomotiva, Požega je slobodna.

Izvor: 3155