Stolni tenis 26.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

STOLNI TENIS: 4 prva mjesta na VzPongu

U ugodnoj, opuštenoj atmosferi u dvorani Sportskog centra TTS u Varaždinu odigran je 4. VzPong, turnir koji je organizirala Udruga za profesionalnu promociju stolnog tenisa – STARR. Za turnir, koji je umješno vodio njen predsjednik, državni reprezentativac Ronald Ređep, nije se ubirala prijavnina, koju je pokrio jedan od sponzora pa je zadovoljstvo natjecatelja bilo još i veće. Nažalost, zbog malog broja prijava, uzrokovanih i istovremenim terminom prvog turnira HSTS-a u Opatiji, nisu se igrale sve discipline iz propozicija zbog čega su neke bile spajane. To nije smetalo mnogobrojnim Međimurcima da zadovoljni preko Drave odnesu 12 pokala ili medalja, od kojih 4 za osvojena prva mjesta. Najviše naših bilo je među seniorima gdje su potpuno nadigrali svoje suparnike i osvojili 3 prva mjesta.

 

Najbolji je bio Michell Čeh iz STK Čakovca, pobjednik u finalu nad Ivanom Filešom iz Čaka, a treće mjesto osvojio je Nino Bašek iz Male Subotice. Plasman u četvrtfinale izborio je još Filešov klupski kolega Domagoj Turk, a kvalifikacijsku skupinu i ulazak među najboljih 16 i Denis Barbić iz STK Čakovca. Seniore je brojnošću slijedila kategorija veterana od 40 do 55 godina u kojoj je prvo mjesto osvojio Božidar Križanec iz Sračinca, čiji je protivnik u finalu bio Danko Šimon iz STK Čakovca, četvrtfinale izborili još Dražen Bubek iz Mihovljana i Miljenko Peras iz Male Subotice, a proboj u završne borbe i plasman među najboljih 12 i Zdenko Florijanić, drugi igrač Čakovca u ovoj kategoriji. Mihovljanskim veterankama iz „Tria fantastikus“ nije nimalo smetalo što su u svojoj kategoriji bile jedine prijavljene. 

 

Međusobno su odigrale opuštene partije u kojima je s 2 pobjede najbolja bila Vesna Wrana, s po 1 pobjedom i porazom na drugo se mjesto plasirala Đurđica Zver, a treće, uz dobar otpor svojim kolegicama, Gordana Antončić.

 

Interesantno je bilo natjecanje petorice veterana starijih od 55 godina, na kojemu su trojica najboljih izborili po 3 pobjede i 1 poraz pa su o redoslijedu na prva 3 mjesta odlučivali rezultati međusobnih susreta. Matematika je prvo mjesto donijela Vlatku Hajdinu iz Ljubešćice, drugi je bio Vinko Grgić iz Čaka, treći Željko Pintar iz Koprivnice, četvrti Stjepan Šalamon iz Čaka, a peti Ivan Špicar iz Kos-Kotoribe. U jednoj skupini od 3 igračice, jer ih je samo toliko bilo prijavljenih, igrale su kadetkinje. Najbolja s 2 pobjede Ema Polanec iz Mihovljana, druga s pobjedom i porazom njena klupska kolegica Mirna Vibovec i treća klinka iz kluba organizatora Bruna Borovec. 

 

Bruna je bila najbolja u miješanoj kategoriji klinaca i klinceza gdje je u finalu pobijedila Denisa Topleka iz Mihovljana, čiji pak je stariji brat Dominik bio četvrti u kategoriji mlađih kadeta u kojoj je, bez izgubljenog seta, prvo mjesto osvojio Kotoripčan Stjepan Škoda, u ovoj sezoni član varaždinskog STARR-a.

 

Izvor: 3100