Stolni tenis 20.01.2018. 16:06. Zadnja izmjena: 20.01.2018. 16:06.

Seniori i seniorke

Stolni tenis: Jurinec vratio titulu prvaka Međimurja, Dora Cividini najbolja kod seniorki

Rezultatski neizvjesnije Prvenstvo Međimurja, u odnosu na prijašnje godine, održano je u subotu u dvorani čakovečke II. osnovne škole. Prvak je po sedmi put, ali nakon nekoliko godina dominacije Barića, Bujana i Preksavca, postao Rinaldo Jurinec. Kod seniorki najbolja je bila Dora Cividini, a na turnir su vraćeni parovi, čiji su mečevi obilovali neizvjesnošću.

Nije dobro izgledalo za Jurinca kada ga je u uvodnim krugovima na ispadanje kadet iz Mihovljana Noa Vresk držao na poen od izbacivanja s turnira. No iskustvo je presudilo, baš kao i u idućim mečevima. U četvrtfinalu je Jurinec također u pet setova lomio još jednog mihovljanskog igrača, Tomislava Marušića. Sasvim drukčija priča u polufinalu i finalu. Najprije je s 3:0 svladao Matiju Barića, da bi u finalu bio bolji i od Borisa Preksavca, još jednom u pet setova. Na koncu drugoplasirani Preksavec hodao je po rubu u polufinalu protiv Filipa Godina, uvjerljivo najmlađeg među polufinalistima. Juniora MSTC-a dobio je u odlučujućem setu s 11:9. 

Među seniorkama nije bilo Sare Mikac, Paule Markati i Anje Novak. Iskoristila je to Dora Cividini, koja je osvojila prvo mjesto pobijedivši u finalu Maju Trupković 3:0. Treće su bile Željka Podgorelec-Sirc i Petra Babić-Gašparlin. Nakon puna dva desetljeća na Prvenstvo su vraćeni parovi. Njih čak 39 igralo je na ispadanje od prvog meča. I ovdje su Jurinec i Preksavec igrali glavne uloge. Zajedno u paru dvojac koji igra 1. HL za Putjane uvjerljivo je prolazio protivnike, da bi ih u finalu ipak svladali Nikola Mikac i Tomislav Marušić iz Mihovljana. Na postolju su još bili parovi Matotek/R. Mikac te Krnjoul/Z. Vidović.

Pehare najboljima podijelio je predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza Dražen Korent.

Rezultati

  • Seniori (83 igrača)

Četvrtfinale: Matija Barić (Igea Željezničar) - Nino Bujan (Mihovljan) 3:0, Rinaldo Jurinec (Putjane) - Tomislav Marušić (Mih) 3:2, Filip Godina (MSTC Čakovec) - Siniša Mesarić (Nedelišće) 3:0, Boris Preksavec (Put) - Stjepan Škoda (MSTC Čakovec) 3:0.
Polufinale: Barić - Jurinec 0:3, Preksavec - Godina 3:2.
Finale: Rinaldo Jurinec - Boris Preksavec 3:2.

  • Seniorke (osam igračica)

Četvrtfinale: Željka Podgorelec-Sirc (Putjane) - Nika Lukša (Kos-Kotoriba) 3:0, Petra Babić-Gašparlin (Čakovec) - Vesna Wrana (Mihovljan) 3:0.
Polufinale: Maja Trupković (Šenkovec) - Željka Podgorelec-Sirc 3:0, Dora Cividini (Mihovljan) - Petra Babić-Gašparlin 3:1. 
Finale: Dora Cividini - Maja Trupković 3:0.

  • Parovi (39)

Četvrtfinale: Rinaldo Jurinec (Put)/Boris Preksavec(Put) - Filip Godina (MSTC
Čakovec)/Stjepan Škoda (MSTC) 3:0, Davor Matotek (Mihovljan)/Robert Mikac
(Mihovljan) - Samir Kučević (MSTC)/Marko Lovrek (MSTC) 3:2, Božidar Krnjoul
(Šenkovec)/Zoran Vidović (Šenkovec) - Karlo Jambor (MSTC)/Nikola Magdalenić
(Zasadbreg) 3:2, Tomislav Marušić (Mih)/Nikola Mikac (Mih) - Dejan Lajtman
(Put)/Eugen Šimon (Put) 3:0.
Polufinale: Jurinec/Preksavec - Matotek/R. Mikac 3:1, Marušić/N. Mikac – Krnjoul/Z. Vidović 3:0.
Finale: Tomislav Marušić/Nikola Mikac - Rinaldo Jurinec/Boris Preksavec 3:2.

Izvor: Jurica Godina