Stolni tenis 26.01.2016. 11:23. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Održano veteransko prvenstvo Međimurja

Stolni tenis: Po dvije titule u Putjane i Šenkovec, jedna u Mihovljan

U dvorani čakovečke 2. Osnovne škole u subotu je odigrano pojedinačno veteransko prvenstvo Međimurja za sezonu 2015/2016. na kojemu se u pet kategorija natjecalo ukupno 89 igrača i 5 igračica. Sadržajno popodne i večer pokazalo je da kod igrača i igračica veteranske dobi još nije splasnula glad za pobjedama pa smo na prvenstvu vidjeli mnoštvo lijepih, borbenih i neizvjesnih partija.

Odlično organizirano prvenstvo

Osvojene titule podijelili su članovi triju naših klubova, po dvije su otišle u Putjane i Šenkovec i jedna u Mihovljan, a od prošlogodišnjih pobjednika prvo mjesto uspjela je obraniti tek Tatjana Toplek iz Šenkovca u kategoriji veteranki, dok smo u svim muškim kategorijama dobili nove prvake. Prvenstvo su u nazočnosti gospođe Ljubice Vurušić, majke 2012. godine prerano i tragično preminuloga Nenada Vurušića, u spomen na kojega se u subotu igrao 4. Memorijal, pozdravili i otvorili predsjednik kluba organizatora, STK Putjana, Marko Puškadija, predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robert Mikac i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec, a njegovoj organizaciji ne može se naći niti jedna ozbiljnija zamjerka.

Memorijal u spomen na Nenada Vurušića

U središtu zanimanja bio je, svakako, Memorijal u kojemu je među 20 igrača prelazni pokal obitelji Vurušić, koji mu je uručio nećak pokojnoga Nenada Hrvoje Vurušić, osvojio pobjednik prvoga i drugog izdanja Rinaldo Jurinec iz STK Šenkovca, u ovogodišnjem finalu bolji od lanjskoga prvaka Stjepana Vidovića Pište iz Kos-Kotoribe, dok su treće mjesto podijeli Nenadov brat Predrag Vurušić iz STK Čakovca i Predrag Strbat iz STK Putjana.

Prvenstvo veterana

U brojno najmasovnijoj kategoriji igrača od 40 do 49 godina, u kojoj se natjecalo 29 veterana, najbolji je bio predsjednik Saveza i član Mihovljana Robert Mikac, koji je u finalu savladao Vladimira Rapaića iz Putjana, dok su pokale za treće mjesto osvojili članovi Nedelišća Dean i Krešimir Tkalčec. Teško je do finala u kategoriji veterana od 50 do 59 godina (24 igrača) došao Tomislav Koprivec iz STK Putjana, koji je u četvrtfinalu u pet setova eliminirao Damira Ivanušu iz Lopatinca, a u polufinalu rezultatom 3:2 i Branka Lipića iz HE-DRE Draškovec, a u finalu iznenađujuće lako, s 3:0, lanjskoga pobjednika Ivicu Pongračića iz Male Subotice. Uz Lipića iznenađujući osvajač bronce je Vinko Grgić iz Čak-a, koji je do polufinala izbacio Mladena Železnjaka iz Putjana i Zvonimira Turka iz STK Čakovca, ali je zatim od njega bolji bio Pongračić. Iznenađenje, i to u kategoriji veterana starijih od 60 godina, gdje je među 17 igrača, Dražen Šantek iz Putjana u finalu s tri uzastopno dobivena seta, okrenuo vodstvo od 2:0četverostrukoga uzastopnog pobjednika Vinka Legina iz Kos-Kotoribe i osvojio prvo mjesto. Legin je prije toga na isti način, preokretom protiv klupskoga kolege Željka Dolenca, došao do finala, a nešto je lakše bilo Šanteku, koji je u polufinalu s 3:1 pobijedio Franju Krznara iz Hodošana, uz Dolenca osvajaču pokala za treće mjesto.

Prvenstvo veteranki

Veteranki je igralo tek 4, jer je nastup zbog bolesti morala otkazati Vesna Wrana iz Mihovljana. U međusobnom nadmetanju najbolja je s 3 pobjede bila Tatjana Toplek iz Šenkovca, koja je prvim mjestom obranila lanjsku titulu prvakinje, a drugo je mjesto obranila i Željka Podgorelec-Sirc iz Putjana, ispred Gordane Antončić i Đurđice Zver iz Mihovljana. Pokale Međimurskoga stolnoteniskog saveza u svim kategorijama četvorici najboljih po završetku prvenstva uručili su predsjednici Robert Mikac i Marko Puškadija. Organizator prvenstva STK Putjane zahvaljuju Euroherc osiguranju, Cropeku i Vinima Horvat, koji su sponzorstvima pomogli organizaciju.