Stolni tenis 16.02.2016. 07:38. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Poštena igra Filipa Panića

Stolni tenis: Superliga žene – 11. kolo i 1. Hrvatska liga istok (M)

Superliga (Ž) – 11. kolo: Odlična igra i prva pobjeda Hodošana

U subotu u školskoj dvorani u Hodošanu odlična igra i prva pobjeda domaćih igračica i protiv petrinjske Mladosti, koju je na tablici trebalo dostići da bi se osigurao mirniji nastavak prvenstva. Rezultat 4:2 u korist domaćih osigurao im prednost pred Petrinjkama, ukoliko obje ekipe prvenstvo završe s jednakim brojem bodova, jer su u drugom kolu u Petrinji naše igračice izgubile 4:3. Nadamo se da će one u preostalih sedam kola nastaviti tako dobrom igrom i dobiti još koji meč te da njihove subotnje protivnice neće napraviti koje iznenađenje na njihovu štetu.

Meč protiv Mladosti odličnom je igrom i pobjedom od 3:0 nad Draganom Vrančić otvorila Tamara Ramić, koja je prezentirala sve najbolje što zna, na zadovoljstvo mnogobrojnih gledatelja. Možda i najvažniju pobjedu u meču, koja je rezultat usmjerila prema priželjkivanom ishodu, u drugoj je partiji, protiv ponajbolje gostujuće igračice Ivane Marinić, ostvarila Magdalena Basić. U treću je partiju, protiv snažne Andreje Galić, s priličnom dozom opterećenja ušla Paula Markati, što je rezultiralo gubitkom prva dva seta, drugi s 13:11, nakon vodstva od 11:10. Kad je pritisak popustio Paula je uvjerljivo dobila slijedeća dva seta i dobro krenula u peti, odlučujući, ali je zatim Galić okrenula rezultat u svoje vodstvo od 10:7. Ali, Paula se nije predavala. Stigla je vodstvo protivnice i u igri poen na poen na kraju ipak izgubila 14:12. Za vodstvo od 3:1 dobar posao napravio je par Markati/Ramić. Sjajnom igrom je dominirala Ramić, a Markati je dodala, koliko je nakon izgubljene prethodne partije, mogla. Poslije igre parova uslijedila je partija Ramić – Marinić u kojoj je hodošanska igračica nastavila odličnim izdanjem i uvjerljivo dobila prvi set. Ali, nakon toga, vjerojatno i umora, vidjeli smo i njeno drugo lice, dekoncentriranu i nervoznu igru s puno promašaja pa je izgubila s 3:1, a gošće su smanjile rezultat na 3:2. Međutim, da sve ne krene nizbrdo u šestoj se partiji pobrinula Paula Markati protiv Dragane Vrančić. Iako nije igrala u svojem najboljem izdanju, Paula je smogla snage za pobjedu od 3:0 i slavlje svoje ekipe rezultatom 4:2. Velikim doprinosom pobjedi sigurno je pridonio i lukavi zagrebački trenerski lisac Ivan Vidolin uz kojega je na klupi sjedio i domaći strateg Josip Markati. U ostalim utakmicama Bjelovar je u unaprijed odigranoj utakmici u Zagrebu iznenadio HASTK Mladost, Aquaestil bio uspješan protiv Pule, a Dr. Časl nanio težak poraz TIS Ritmu.

REZULTATI

 Hodošan – Mladost Petrinja 4:2 (Ramić – Vrančić 3:0 /11:9, 11:4, 11:5/, Basić – Marinić 3:1 /11:9, 9:11, 11:6, 11:8/, Markati – Galić 2:3 /7:11, 11:13, 11:6, 11:3, 12:14/, Markati/Ramić – Galić/Marinić 3:1 /11:8, 11:8, 11:13, 14:12/, Ramić – Marinić 1:3 /11:6, 7:11, 9:11, 7:11/, Markati – Vrančić 3:0 /11:9, 11:5, 11:9/), HASTK Mladost – Bjelovar 2:4, Aquaestil – Pula 4:1, Dr. Časl – TIS Ritmo 4:0, Varaždin je bio slobodan.

TABLICA

Parovi 12. kola, subota 20. veljače: TIS Ritmo – Hodošan, Mladost Petrinja – Aquaestil, Pula – HASTK Mladost, Bjelovar – Varaždin, Dr. Časl je slobodan.

1. Hrvatska liga istok (M) – 7. kolo: Domaći derbi Putjanama

Na rasporedu 7. kola bio je domaći derbi između Putjana i MSTC Čakovca, kojega su Putjančani s visokih 4:1 riješili u svoju korist. Rezultat nije neočekivan, jer je poznato da ekipa Samira Kučevića čitavu sezonu igra s pomlađenim sastavom, a zbog ozljede nije igrao čak niti Karlo Jambor, koji bi svojom kvalitetom trebao biti predvodnik toga mladoga vala. Mladići polako stasaju pa su i u ovoj utakmici svojim domaćinima uzeli dosta setova, ali su, bar za sada, Boris Preksavec, Eugen Šimon, Kristian Kovačić i Tomislav Koprivec u pričuvi, bolji i iskusniji. Subotnji lokalni derbi imao je i svojega moralnoga pobjednika, Filipa Panića, koji  je zaradio pljesak gledališta i protivnika za fair play nakon što je u fiksu drugoga seta protiv Borisa Preksavca osvojio poen, a zatim priznao duplu loptu, koju nitko drugi, pa ni sudac, nije vidio.

Pljesak za fer plej - Filip Panić (MSTC Čakovec)

Naš treći predstavnik u ligi, Mihovljan, u subotu je igrao kod vodećega Igea Željezničara i „fasovao“ glatkih 0:4, osvojivši svega jedan set, što je i te kako premalo bez obzira na to što je uz Ninu Bujana i Ivana Mikaca u sastavu bio mlađi kadet Noa Vresk. U slavonskobrodskom lokalnom derbiju Obrtnička škola je neočekivano visoko, s 4:1, porazila gradskoga suparnika Graničara, a u susretu osječkih ekipa mladići drugoga sastava Vodovoda su s 4:3 bili bolji od Olimpije. U preostaloj utakmici pak je Mladost u Petrinji, tek uz jedan izgubljeni set, savladala Kuktinu te i dalje ostala jedina prijetnja vodećem Igea Željezničaru našega Matije Barića.

REZULTATI

 Igea Željezničar – Mihovljan 4:0 (Barić – Vresk 3:0, Vidaček – Bujan 3:1, Hrelec – I. Mikac 3:0, Barić/Hrelec – Bujan/I. Mikac 3:0), Putjane – MSTC Čakovec 4:1 (Preksavec – Panić 3:1, Šimon – Godina 3:1, Kovačić – Lovrek 0:3, Preksavec/Šimon – Godina/Lovrek 3:1, Preksavec – Godina 3:0), Mladost – Kutina 4:0, Vodovod 2 – Olimpija 4:3, Obrtnička škola – Graničar 4:1.

TABLICA

Parovi 8. kola, subota 20. veljače – u 11 sati: Obrtnička škola – MSTC Čakovec, Graničar Putjane, Vodovod 2 – Kutina, Olimpija – Mladost; u 17 sati: Graničar – MSTC Čakovec, Obrtnička škola – Putjane, Olimpija – Kutina, Vodovod 2 – Mladost.