Stolni tenis 03.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 08.06.2016. 14:36.

STOLNI TENIS: Varaždinci protutnjali Šenkovcem

2. HL ISTOK (M) - 8. KOLO
Šenkovčani bez seta!
U subotu su na rasporedu bile utakmice 8. kola 2. Hrvatske lige istok, ali je u stolnoteniskom Međimurju i Varaždinu u žiži zanimanja bila odgođena utakmica 7. kola između vodećega Igea Željezničara i drugoplasiranoga Šenkovca. Trebao je to biti derbi, koji je, međutim, razočarao krcato gledalište dvorane šenkovečke osnovne škole, prvenstveno domaće, jer za pravi derbi su potrebni i pravi suparnici, koji će, i jedni i drugi, prikazati iole dobar ping pong. A to su u subotu prikazali samo gosti čije su boje branili prošlosezonski igrači Šenkovca Mataija i Petričević te Preksavec, koji je lani igrao za Putjane. Već u prvoj partiji Petričević je doslovno razbio Matiju Barića, koji nikako nije mogao naći svoju igru pa je srljao u neuspješne ofenzivne pokušaje i uslijed toga nepotrebno gestikulirao. Ništa bolji u drugoj partiji nije bio mladi Nikola Horvat, inače igrač Igea Željezničara na posudbi u Šenkovcu, koji je u partiji protiv Mataije tek povremeno pokazao zašto je državni kadetski reprezentativac, a bez kontinuiteta u igri ne može se pobijediti takvog protivnika. Najbolje se nije snašao niti najiskusniji domaći igrač Rinaldo Jurinec u trećoj partiji protiv Preksavca. Njegov problem očito je bila snaga, jer je popuštao u finišu setova, a treći u kojemu je ostao na 2 je za zaborav. Loš niz, kojim završen je igrom parova, u kojoj su Mataija i Petričević na brzinu sredili Horvata i Jurinca pa je cijeli meč trajao tek nešto duže od jednog sata. U ovom meču nisu se očekivala čuda, jer su igrači Igea Željezničara bolji, što pokazuje i tablica, ali se očekivao bar veći otpor, koji je, na žalost, izostao pa nije ni čudo što Šenkovčani nisu osvojili niti jedan jedini set, što im se nije događalo niti prijašnjih sezona u Prvoj ligi.
Velika borba očekivala se i od igrača Mihovljana protiv svojih subotnjih protivnika Kutine i Podravke. Pogotovo Kutine, koja im je, do ovoga kola, bježala samo dva boda. Ona im se i ne može osporiti, ali strah se očito uvukao u kosti, rezultat je izostao, a jedino što su Mihovljančani uspjeli osvojiti je po jedna pobjeda u svakom meču. Protiv Kutinjana do nje je došao Nikola Mikac u drugoj partiji, kojom je rezultat izjednačen na 1:1. Osim toga još je Nino Bujan oduzeo po jedan set svakomu od braće Runjić. Nešto bolje bilo je u popodnevnom meču protiv Podravke, ali samo što se tiče broja osvojenih setova. Jedinu pobjedu osvojio je Tomislav Marušić protiv Jurašića, za smanjenje vodstva Koprivničanaca na 2:1, u drugoj partiji Davor Matotek je namučio Belića i oduzeo mu jedan set, a u petoj mu je jedan set oduzeo i Nino Bujan.
MSTC-Nostro, zbog prokockanoga u prvom dijelu prvenstva, nisu pritiskali rezultati subotnjih utakmica, ali ih je mučio nedostatak igrača pa su u vatru ubačeni i oni najmlađi. Protiv Podravke igrao je Filip Panić i izgubio od Jurašića i Belića, najbolji igrač Eldin Džaferović u najljepšoj je partiji s 3:2 poražen od Belića i pritom se bespotrebno ozlijedio. Miljenko Radočaj bio je lagan plijen odličnoga Lončara, a jedinu pobjedu izborio je par Džaferović/Radočaj, koji je u pet setova savladao Belića i Jurašića. U meču protiv Kutine, unatoč neigranju Džaferovića, našoj se ekipi smiješila pobjeda. Uspjesima Radočaja protiv jednog i drugog Runjića i Samira Kučevića protiv Oriškovića, nakon poraza Ivana Lovreka od M. Runjića i para Kučević/Radočaj od braće Runjić poveli su 3:2, ali je zatim šansu u šestoj partiji, protiv F.Runjića, propustio Kučević, a u sedmoj mlađi kadet Karlo Jambor, osim što je Oriškoviću “pokazao zube” uzevši mu set, nije mogao više od toga.
U ostalim susretima osječka Olimpija ID očekivano je bila bolja od klinaca iz vinkovačke Lokomotive, koje su s 4:0 savladali i igrači Obrtničke škole Brod iz Slavonskoga Broda. Osim toga Brođani su svoju drugu subotnju pobjedu izborili protiv Vukovara ‘91, a Vukovarčani su u Osijeku iznenadili Olimpiju ID, nanijevši joj četvrti poraz u prvenstvu.
Pogled na tablicu, tražimo li naše predstavnike, govori nam da, unatoč porazu od uvjerljivo vodećih Varaždinaca, Šenkovec još uvijek, sa 14 bodova, dobro stoji na 4. mjestu i ostaje i dalje u borbi za drugu poziciju. MSTC-Nostro pao je sa 6. na 7. mjesto, a Mihovljan je, nakon dvostrukih uspjeha Obrtničke škole Brod i Kutine gotovo siguran putnik za kvalifikacije, u kojima će tražiti opstanak u ligi.
REZULTATI: Olimpija ID (Osijek) - Lokomotiva (Vinkovci) 4:0, Obrtnička škola Brod (Slavonski Brod) - Vukovar ‘91 (Vukovar) 4:2, Mihovljan - Kutina 1:4 (Bujan - F. Runjić 1:3, N. Mikac - M. Runjić 3:1, Marušić - Orišković 3:1, Bujan/N. Mikac - F. Runjić/M. Runjić 0:3, Bujan - M. Runjić 1:3, Marušić - F. Runjić 0:3), MSTC-Nostro (Slemenice) - Podravka (Koprivnica) 1:4 (Panić - Jurašić 0:3, Džaferović - Belić 2:3, Radočaj - Lončar 0:3, Džaferović/Radočaj - Belić/Jurašić 3:2, Panić - Belić 0:3), Obrtnička škola Brod - Lokomotiva 4:0, Olimpija ID - Vukovar ‘91 3:4, MSTC-Nostro - Kutina 3:4 (Radočaj - F. Runjić 3:1, I. Lovrek - M. Runjić 0:3, Kučević - Orišković 3:1, Kučević/Radočaj - F. Runjić/M. Runjić 0:3, Radočaj - M. Runjić 3:0, Kučević - F. Runjić 2:3, Jambor - Orišković 1:3), Mihovljan - Podravka 1:4 (Bujan - Lončar 0:3, Matotek - Belić 1:3, Marušić - Jurašić 3:2, Bujan/Marušić - Belić/lončar 0:3, Bujan - Belić 1:3); zaostali susret 7. kola: Šenkovec - Igea Željezničar (Varaždin) 0:4 (Barić - Petričević 0:3, Horvat - Mataija 0:3, Jurinec - Preksavec 0:3, Horvat/Jurinec - Mataija/Petričević 0:3).
TABLICA
1. Igea Želj. 10 10 0 40:8 20
2. Podravka 12 8 4 41:21 16
3. Olimpija 12 8 4 41:24 16
4. Šenkovec 10 7 3 30:23 14
5. Vukovar 12 7 5 36:34 14
6. Kutina 12 6 6 36:32 12
7. MSTC-No. 12 5 7 34:38 10
8. OŠ Brod 12 5 7 30:34 10
9. Mihovljan 12 2 10 15:43 4
10. Lokomotiva 12 0 12 2:48 0
Raspored 9. kola, subota 13. ožujka - u 11 sati: Podravka - Obrtnička škola Brod, Kutina - Olimpija ID, Vukovar ‘91 - Igea Željezničar, Lokomotiva - Šenkovec; u 17 sati: Kutina - Obrtnička škola Brod, Podravka - Olimpija ID, Lokomotiva - Igea Željezničar, Vukovar ‘91 - Šenkovec, Mihovljan i MSTC-Nostro su slobodni.

2. HL ISTOK (Ž) - 8. KOLO
Pobjeda i poraz
MSTC-Nostra
U 8. kolu ekipe Šenkovca i Mihovljana u Čakovcu, u dvorani 3. Osnovne škole, bile su gošće MSTC-Nostra. Šenkovčanke su u prijepodnevnoj utakmici opravdale ulogu favoritkinja i slavile uvjerljivu pobjedu od 4:1, koju je, pobjedom nad Majom Pavleković, ublažila tek Danijela Herjavec. U ostalim partijama Andreja Galić je s 3:0, ali tijesno u setovima, savladala iskusnu Kaju Popović, a Anja Novak prepustila je u trećoj partiji set prošlosezonskoj suigračici Dini Ratajec. Pobjedu od 3:1 nad kombinacijom Herjavec/Ratajec slavio je i šenkovečki par Galić/Novak, a popravni je pobjedom od 3:0 nad Melani Šparavec u petoj partiji položila Maja Pavleković. Popodnevni meč između MSTC-Nostra i Mihovljana trebao je, s obzirom na položaj ekipa na tablici, biti britka bitka za svaki poen. Ali da tako nije bilo krive su Mihovljančanke, koje su se, očito, predale i prije početka, što je rezultiralo glatkom pobjedom njihovih domaćina. MSTC-Nostro poveo je pobjedom Dine Ratajec nad Dorom Cividini, a Mihovljan je izjednačio uspjehom Nives Golub nad Melani Šparavec. Kaja Popović svoju je dobru formu pokazala glatkom pobjedom nad Vlatkom Kolar za novo vodstvo, koje je u ravnopravnoj borbi i povećano na 3:1 uspjehom para Popović/Ratajec nad kombinacijom Golub/Kolar, da bi “točku na i” stavila Ratajecova, koja je iznenađujuće glatko s 3:0 deklasirala Golub. U ostalim susretima nove je i to maksimalne 4:0 poraze, doživjela ekipa Virovitice u igri protiv MGK-Drave iz Žabnika i Igea Željezničara iz Varaždina, koje se pak nisu uspjele oduprijeti ekipi Vodovoda u Osijeku. Nakon ovakvih ishoda i, zbog vezanog sustava, šarenoj tablici zbog različitog broja odigranih utakmica, ekipa Šenkovca je, s dvije utakmice više, i sa 16 osvojenih bodova, u vodstvu ispred Mladosti iz Petrinje, koja je u ovom kolu bila slobodna i koja jedina ima sve pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva. MSTC-Nostro je sa 6 bodova na šestoj poziciji, a Mihovljan sa samo 2 boda na predzadnjoj, sedmoj.
REZULTATI: Virovitica - MGK Drava (Žabnik) 0:4, Vodovod-Osijek (Osijek) - Igea Željezničar (Varaždin) 4:2, MSTC-Nostro (Slemenice) - Šenkovec 1:4 (Popović - Galić 0:3, Herjavec - Pavleković 3:1, Ratajec - Novak 1:3, Herjavec/Ratajec - Galić/Novak 1:3, Šparavec - Pavleković 0:3), Vodovod-Osijek - MGK Drava 4:0, Virovitica - Igea Željezničar 0:4, MSTC-Nostro - Mihovljan 4:1 (Ratajec - D. Cividini 3:0, Šparavec - Golub 0:3, Popović - Kolar 3:0, Popović/Ratajec - Golub/Kolar 3:1, Ratajec - Golub 3:0).
TABLICA
1. Šenkovec 9 8 1 35:12 16
2. Mladost 7 7 0 28:8 14
3. MGK-Drava 10 7 3 30:23 14
4. Vodovod 10 6 4 32:20 12
5. Igea Želj. 10 5 5 29:25 10
6. MSTC-No. 9 3 6 20:26 6
7. Mihovljan 9 1 8 8:34 2
8. Virovitica 10 0 10 6:40 0
Raspored 9. kola, subota 13. ožujka - u 11 sati: Mihovljan - Vodovod-Osijek, Šenkovec - Virovitica, Igea Željezničar - Mladost; u 17 sati: Šenkovec - Vodovod-Osijek, Mihovljan - Virovitica, MGK Drava - Mladost, MSTC-Nostro je slobodan.
F. Flac

Smjene na vrhu treće i četvrte

13. kolo obilježilo je nekoliko derbija, ali i iznenađujućih rezultata, koji su uzrokovali smjene na vrhu treće i četvrte lige. No, ne i pitanja pozicija koje vode u više lige, jer male bodovne razlike među vodećim ekipama u drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj A ligi neizvjesnost će produžiti i u slijedećim kolima. Još nije riješeno niti pitanje prvaka u prvoj ligi, a niti se sa sigurnošću još ne naziru ekipe koje će ispasti iz prve i treće lige, dok je gotovo sve, što se tiče prvog i drugog mjesta s kojih se ide u majstoricu za plasman u četvrtu ligu, riješeno u petoj B ligi.
■ 1. ŽUPANIJSKA LIGA - derbi kola između Damtexa 1 i Šenkovca 3 uvjerljivo je pripao Šenkovčanima, koje je tricom pojedinačno i u paru s Nikolom Horvatom “vukao” Zoran Vidović, a visoku pobjedu, na gostovanju kod posljednjega Hodošana 1, ostvarili su i igrači drugoplasiranog MSTC-Nostro-Teama, čime je vodeći dvojac povećao vodstvo pred pratnjom na gotovo nedostižnu razliku. Treća ekipa Kos-Kotoribe, sigurnom pobjedom nad Katexom, na samo bod se približila Damtexu 1 s kojim se bori za treće mjesto, a interesantno će biti i nadmetanje za petu poziciju između Putjane Brida i Šenkovca 2, ekipa koje su u ovom kolu međusobno odigrale neriješeno. A druga ekipa Kos-Kotoribe, pobjedom nad HE-DROM 1, vjerojatno je osigurala opstanak u ligi i Draškovčane i dalje ostavila u strahu od ispadanja.
Rezultati: Kos-Kotoriba 3 - Katex 9:1, Damtex 1 - Šenkovec 3 3:7, Hodošan 1 - MSTC-Nostro-Team 1:9, Kos-Kotoriba 2 - HE-DRA 1 7:3, Šenkovec 2 - Putjane Brid 5:5.
Tablica
1. Šenkovec 3 13 13 0 0 108:22 26
2. MSTC-NT 13 12 0 1 103:27 24
3. Damtex 1 13 9 1 3 81:49 19
4. Kos-Kot.3 13 9 0 4 85:45 18
5. Putjane B. 13 5 3 5 73:57 13
6. Šenkovec 2 13 5 2 6 64:66 12
7. Kos-Kot.2 13 4 0 9 37:93 8
8. HE-DRA 1 13 2 1 10 44:86 5
9. Katex 13 0 3 10 33:97 3
10. Hodošan 1 13 0 2 11 22:108 2
■ 2. ŽUPANIJSKA LIGA - Mala Subotica 1 nije imala previše problema protiv Šenkovca 4 i ostala je sama na vrhu tablice. Prate je bodovno poravnati Nedelišće 1, koje je teško došlo do pobjede na gostovanju kod Putjana 3 i mnogo lakše u zaostalom susretu protiv Mihovljana 3, Hodošan Elektro team, koji je i s oslabljenim sastavom osvojio dva boda protiv MSTC-Nostro-Štikme i Lopatinec 1, koji je, predvođen raspoloženim Rajkom Belom, visoko, ali s dosta odigranih setova, savladao ČSTK 2. U preostalom susretu Mihovljan 3 bio je bolji od Cirkovljan Zabata 1 i zatvorio krug od četiri ekipe s po 11 bodova od petoga do osmog mjesta.
Rezultati: Putjane 3 - Nedelišće 1 4:6, Mala Subotica 1 - Šenkovec 4 8:2, Lopatinec 1 - ČSTK 2 7:3, MSTC-Nostro-Štikma - Hodošan Elektro team 2:8, Cirkovljan Zabat 1 - Mihovljan 3 4:6; zaostali susret 12. kola: Nedelišće 1 - Mihovljan 3 7:3.
Tablica
1. M.Subotica 1 13 11 0 2 96:34 22
2. Nedelišće 1 13 10 0 3 90:40 20
3. Hodošan Et 13 9 2 2 89:41 20
4. Lopatinec 1 13 9 2 2 78:52 20
5. ČSTK 2 13 5 1 7 65:65 11
6. Mihovljan 3 13 4 3 6 62:68 11
7. Putjane 3 13 4 3 6 60:70 11
8. Šenkovec 4 13 5 1 7 59:71 11
9. Cirk.Zab.1 13 0 2 11 28:102 2
10. MSTC-NŠ 13 0 2 11 23:107 2
■ 3. ŽUPANIJSKA LIGA - Donji Kraljevec 1 je, pobjedom u gostima nad Draškovcem i zahvaljujući iznenađujućem domaćem porazu do ovoga kola vodećega Hodošana 2 od Lopatinca 2 izbio na vrh tablice. Hodošančani alibi imaju u neigranju najboljega igrača lige Davora Vidovića, koji zbog operacije ramena vjerojatno neće igrati do kraja sezone. S njima se bodovno poravnala ekipa Mihovljana 4, koja je u derbiju kola, bez neporaženih aktera, tijesno savladala Putjane 6, a šansu za miran nastavak prvenstva upropastila je četvrta ekipa Kos-Kotoribe, izgubivši u svojoj dvorani od Putjana 4, za koje je tricu zaradio Radovan Šarić. Nakon tri uzastopna poraza do pobjede je, kod posljednjega Lopatinca 3, došla peta ekipa Šenkovca, koja je na kraju prvoga dijela prvenstva bila u vodećem kvartetu lige.
Rezultati: Kos-Kotoriba 4 - Putjane 4 4:6, Hodošan 2 - Lopatinec 2 3:7, Draškovec - Donji Kraljevec 1 3:7, Mihovljan 4 - Putjane 6 6:4, Lopatinec 3 - Šenkovec 5 4:6.
Tablica
1. D.Kralj.1 13 10 1 2 85:45 21
2. Hodošan 2 13 9 1 3 90:40 19
3. Mihovljan 4 13 9 1 3 72:58 19
4. Putjane 6 13 8 1 4 80:50 17
5. Šenkovec 5 13 6 3 4 70:60 15
6. Lopatinec 2 13 5 3 5 68:62 13
7. Kos-Kot.4 13 4 1 8 62:68 9
8. Putjane 4 13 3 3 7 56:74 9
9. Draškovec 13 3 1 9 40:90 7
10. Lopatinec 3 13 0 1 12 27:103 1
■ 4. ŽUPANIJSKA LIGA - druga ekipa Damtexa, visokom pobjedom u gostima kod Male Subotice 2, iskoristila je poraz Kos-Kotoribe 5 u Šenkovcu i izbila na prvo mjesto na tablici. S Kotoripčanima se bodovno izjednačio MSTC-Nostro iz Žiškovca, koji je teško došao do pobjede nad Hodošanom 3, koji tricom nije spasio niti Josip Magdalenić, a s dva boda zaostatka prijeti im Klima-montaža 1, koja je formulom: Balent 3, Gudlin i Markušić po 2 i par Balent/Gudlin 1 pobjeda, donijela visoku pobjedu iz Nedelišća. U borbu za gornji dio tablice uključila se i Orehovica 1, čije su perjanice Trstenjak i Zadravec s po 3 pobjede uništili dečke iz HE-DRE 2.
Rezultati: Nedelišće 2 - Klima-montaža 1 2:8, Mala Subotica 2 - Damtex 2 3:7, Orehovica 1 - HE-DRA 2 6:4, MSTC-Nostro Žiškovec - Hodošan 3 6:4, Šenkovec 6 - Kos-Kotoriba 5 6:4; zaostali susret 12. kola: Nedelišće 2 - Mala Subotica 2 8:2.
Tablica
1. Damtex 2 13 9 2 2 80:50 20
2. Kos-Kot.5 13 9 1 3 85:45 19
3. MSTC-NŽ 13 8 3 2 73:57 19
4. Klima-m.1 13 7 3 3 77:53 17
5. Šenkovec 6 13 7 1 5 80:50 15
6. Orehovica 1 13 6 3 4 69:61 15
7. Nedelišće 2 13 5 1 7 61:69 11
8. Hodošan 3 13 4 0 9 48:82 8
9. HE-DRA 2 13 2 0 11 49:81 4
10. M.Subot.2 13 1 0 12 28:102 1
■ 5.A ŽUPANIJSKA LIGA - redom visoke pobjede, a najviša, maksimalna, vodećega ČSTK-a 3, koji je ekipi Dragoslave Brega prepustio tek 3 seta. Efikasan je bio i Mihovljan 5 Primabiro čiji je sastav u derbiju kola protiv Šandorovca, nakon vodstva od 8:0, zamijenio dva igrača davši priliku Šandorovčanima da ublaže poraz. Pobjedu od 8:2, po istoj formuli, slavio je i Zasadbreg na gostovanju kod Putjana 8, tek su jednu pobjedu Šenkovcu 8 prepustili veterani iz Putjana 7, a samo jednu više Klinci iz Šenkovca 7 dečkima iz Ivanovca.
Rezultati: Putjane 8 - Zasadbreg 2:8, Putjane 7 - Šenkovec 8 9:1, Mihovljan 5 Primabiro - Šandorovec 8:2, ČSTK 3 - Dragoslavec Breg 10:0, Šenkovec 7 - Mladost 8:2.
Tablica
1. ČSTK 3 13 12 0 1 109:21 24
2. Zasadbreg 13 10 2 1 94:36 22
3. Mihov.5-P 13 10 2 1 93:37 22
4. Šandorovec 13 9 2 2 89:41 20
5. Šenkovec 7 13 7 0 6 68:62 14
6. Putjane 7 13 5 0 8 51:79 10
7. Putjane 8 13 4 1 8 47:83 9
8. Šenkovec 8 13 1 2 10 31:99 4
9. Drag.Breg 13 1 1 11 37:93 3
10. Mladost 13 1 0 12 31:99 1
■ 5.B ŽUPANIJSKA LIGA - i u ovoj ligi visoke pobjede, a osobito su raspoloženi bili veterani iz Donjega Kraljevca 3 protiv djevojaka iz Kos-Kotoribe 6. Vodeći Donji Kraljevec 2 lako je došao do pobjede na gostovanju kod Klima-montaže 3, a druga goričanska ekipa u derbiju je iznenađujuće visoko savladala deveti sastav Putjana, koji je, međutim, i dalje zadržao treću poziciju, jer je treća ekipa Male Subotice kao domaćin kiksala protiv Cirkovljan Zabata 2. Do šeste pobjede u prvenstvu došla je ekipa Preloga lako savladavši drugi sastav Orehovice.
Rezultati: Klima-montaža 3 - Donji Kraljevec 2 2:8, Mala Subotica 3 - Cirkovljan Zabat 2 3:7, Prelog - Orehovica 2 8:2, Klima-montaža 2 - Putjane 9 8:2, Donji Kraljevec 3 - Kos-Kotoriba 6 10:0.
Tablica
1. D.Kralj.2 13 12 0 1 97:33 24
2. Klima-m.2 13 10 1 2 94:36 21
3. Putjane 9 13 8 1 4 81:49 17
4. M.Subotica 3 13 8 1 4 72:58 17
5. Cirk.Zab.2 13 8 0 5 82:48 16
6. D.Kralj.3 13 7 0 6 77:53 14
7. Prelog 13 6 1 6 71:59 13
8. Kos-Kot.6 13 3 0 10 37:93 6
9. Klima-m.3 13 1 0 12 31:99 2
10. Orehovi. 2 13 0 0 13 8:122 -1
Franjo FLAC

Izvor: 2862