Stolni tenis 29.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Stolnotenisači međimurja na Pagu i u Belici

Karlo Jambor do četvrtfinala

Grad Pag i Butterfly Hrvatska od petka do nedjelje u Pagu su organizirali 5. Kupa Grada za mlađe kategorije na kojemu je od članova međimurskih klubova igrao tek Karlo Jambor, junior MSTC Čakovca. Iako na turniru u juniorskoj kategoriji nisu nastupali svi najbolji igrači, ipak se okupila solidna konkurencija u kojoj je postigao zadovoljavajući rezultat. U prednatjecanju je lako 3 glatke pobjede s po 3:0, protiv Ercegovića iz GSTK Zagreba, Jupeka iz dubrovačkoga Libertasa Marinkolora i Kušekovića iz Sesveta, osvojio prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i plasirao se u završnicu. Tu je u prvom kolu bi slobodan, u osmini finala s 3:1 savladao Kramarića iz Zaboka, a u četvrtfinalu s 3:0 izgubio od prvoga nositelja i kasnijega pobjednika Mateja Murata iz Dugoga Sela. Zadovoljstvo igrom i rezultatom to je veće što je to bio prvi turnir u sezoni i što je gotovo cijeli drugi dio prošle sezone pauzirao zbog ozljede pa mu je turnir bio svojevrstan test oporavka.

Udruga stolnotenisača amatera iz Belice održala klupsko prvenstvo

Na internom klupskom prvenstvu Udruge stolnotenisača USTA iz Belice odigranom u nedjelju u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Filip Glodina, najmlađi učesnik prvenstva. Iako brojčano u nekompletnom sastavu, jer neki još uživaju u godišnjem odmoru, prvenstvo je bilo dobra priprema za novu sezonu, ali i pokazalo da su Beličanci već sada prilično spremni. Njih 14 prvo je odigralo prednatjecanje u 4 kvalifikacijske skupine iz kojih su se prvi i drugi plasirali u četvrtfinale i borbu za medalje. Na putu do prvoga mjesta Filip, koji inače trenira u MSTC Čakovcu za koji nastupa u službenim natjecanjima, prvo je u četvrtfinalu s 3:1 savladao oca Dragutina, nakon toga u polufinalu s 3:2 teško Nikolu Merdanovića i na koncu u finalu s 3:1 Denisa Tratnjaka. U borbi za treće mjesto Merdanović je zatim s 3:1 pobijedio Damira Sečana, Tratnjakovoga protivnika u polufinalu. Odigran je i turnir parova, složenih kombiniranjem po jednoga jačeg i slabijeg igrača, na kojemu su među 10 parova, nakon prednatjecanja u 2 skupine i razigravanja, najbolji bili Josip Joža Habjan i Michell Čeh, inače igrač STK Čakovca, ali i podupirajući član beličkoga kluba. Njihovi protivnici u finalu bili su pojedinačni pobjednik Filip Godina i Kristijan Dodlek, a treće mjesto pripalo je Damiru Sečanu i Željku Poljaku. Već tradicionalno potporu u organizaciji prvenstva udruga je imala od Općine Belica i njenoga načelnika Zvonimira Taradija, umirovljenika i velikoga simpatizera Ivana Obadića, a za potporu se ovoga puta posebno zahvaljuje PP-u Zlatka Vinkovića iz Belice. Nagrade je najboljima, uz asistenciju voditelja prvenstva i ujedno igrača, uručila gospođica Sanja Cofek. Uobičajeno nije izostao i dobar zalogaj, a i nešto tekućega za podizanje elana i raspoloženja. Rezultati pojedinačno – četvrtfinale: Nikola Merdanović – Slavko Tratnjak 3:0, Filip Godina – Dragutin Godina 3:1, Tomislav Braniša – Damir Sečan 2:3, Denis Tratnjak – Matija Trstenjak 3:0; polufinale: F. Godina – Merdanović 3:2, D. Tratnjak – Sečan 3:0; za 3. mjesto: Merdanović – Sečan 3:1; finale: F. Godina – D. Tratnjak 3:1.
Rezultati parovi – četvrtfinale: Jurica Godina/Anton Dodlek – Merdanović/Josip Habijan Đus 3:0, Čeh/J. Habjan Joža - D. Godina/S. Tratnjak 3:0, F. Godina/Kristijan Dodlek – D. Tratnjak/G. Habijan 3:1, Sečan/Poljak - Braniša/Kozjak 3:0; Čeh/J. Habjan – J. Godina/A. Dodlek 3:0 bb, F. Godina/K. Dodlek – Sečan/Poljak 3:1; za 3. mjesto: Sečan/Poljak – J. Godina/A. Dodlek 3:0 bb; finale: Čeh/J. Habjan – F. Godina/K. Dodlek 3:0.

U subotu u Varaždinu 4. VzPong

Udruga za profesionalnu promociju stolnog tenisa STARR u subotu 30 kolovoza u Sportskom centru TTS u Varaždinu organizira 4. VzPong za registrirane i neregistrirane igrače i igračice. Registrirani će igrati u kategorijama kadeta i kadetkinja rođenih 2004. godine i mlađih te seniora i seniorki rođenih 1974. godine i mlađih, a neregistrirani uz ove kategorije i u kategorijama veterana od 40 do 55 i starijih od 55 godina te veteranki starijih od 40 godina. Klinci i klinceze, rođeni 2004. godine i mlađi, natjecat će se zajedno u istoj kategoriji. Svi prijavljeni prednatjecanje će odigrati po skupinama od 3 ili 4 natjecatelja, a završnicu po kup sustavu. Prijave se, najkasnije do četvrtka 28. kolovoza do 12 sati, dostavljaju e-poštom na adrese – za neregistrirane: amaterski@stolni-tenis.com.hr i registrirane: profesionalni@stolni-tenis.com.hr s podacima o godini rođenja, e-mail adresi ili broju mobitela. Kotizacija za starije od 18 godina je 50, a mlađe 30 kn po prijavljenom. Organizator će polufinaliste u svim kategorijama nagraditi sportskim nagradama i darovima pokrovitelja. Okvirni početak natjecanja za mlađe i seniorske kategorije predviđen je za 9, a veteranske 11 sati.

CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE NA: http://www.medjimurje.hr/fotogalerija/stolni-tenis-na-pagu-i-u-belici

Izvor: 3096