Stolni tenis 10.05.2016. 11:30. Zadnja izmjena: 10.05.2016. 11:59.

Stolni tenis

Stolnoteniska natjecanja: Putjančankama pokali u Rijeci i Zagrebu

Igračice Putjana, različitoga uzrasta, bile su uspješne na turnirima odigranim prošloga vikenda. Na 33. Kupu Grada Rijeke, čiji se rezultati boduju za ranglistu Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, odlična je bila Marta Novak u kategoriji najmlađih kadetkinja. S lakoćom je, s tri pobjede od po 3:0, prošla kvalifikacijsku skupinu i bila slobodna u osmini finala, a zatim u četvrtfinalu s 3:0 pobijedila i Slovenku iz Kopra Stelu Šaš. Međutim, u polufinalu je s druge strane stola imala neprelaznu prepreku, drugu igračicu s rangliste HSTS-a i konačnu pobjednicu Doru Popec iz Jadranova, od koje je izgubila 3:0.

Na turniru je u kategoriji najmlađih kadeta uspješan bio i njen klupski kolega Matija Strbat, koji je drugim mjestom u skupini izborio završnicu i u šesnaestini finala s 3:0 pobijedio Adriana Šantića iz Malinske, ali je zatim u osmini finala s 3:1 ispao od Svena Sahora iz Dugoga Sela, sedmoga na rang listi HSTS-a. Treći pak je u svojoj skupini u kategoriji mlađih kadeta bio Hrvoje Vurušić pa nije izborio razigravanje.

A na 63. Turniru Vodovoda u Zagrebu pokal za drugo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je veteranka Željka Podgorelec-Sirc, nakon što je u finalu s 3:0 izgubila od Zagrepčanke, a rođene Čakovčanke Vesne Perhoč, svladavši prethodno  u polufinalu Sandu Vidović iz Samobora. Na turniru su još igrale i veteranke Mihovljana od kojih su Vesna Wrana i Đurđa Zver ispale u četvrtfinalu, a Gordana Antončić nije prošla kvalifikacijsku skupinu, u kojoj je bila treća.

Željka Podgorelec-Sirc