Stolni tenis 13.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Superliga (Ž) – 2. kolo

Oslabljene Hodošančanke izgubile i u Varaždinu

 

Ekipa Hodošana u drugom je kolu u subotu gostovala kod Varaždina i pretrpjela i svoj drugi poraz u prvenstvu. I ovu je utakmicu, kao i onu u prvom kolu protiv Dra. Časla, igrala bez svoje najbolje igračice i najbolje igračice lige u prošloj sezoni To So, zbog čega se protiv polufinalistica lanjskoga prvenstva drugo osim poraza i nije moglo očekivati. Igračice Hodošana ovu su utakmicu odigrale s dosta oscilacija pa je svaka od njih propuštala velika vodstva u nekim setovima, nakon čega su uslijedili padovi u igri. Jedine dvije partije dobila je Paula Markati pojedinačno protiv juniorske reprezentativke Mihaele Brodar i u paru s Tamarom Ramić protiv Petre Petek i Bojane Poljak. Ramić je pojedinačno protiv Petek prokockala visoko vodstvo u trećem setu, čijim bi dobitkom povela 2:1 u setovima, a Ana Švarc u prva tri seta, od kojih je dobila drugi, dobro parirala Poljakovoj. Nažalost, Paula Markati je s previše straha ušla u meč protiv seniorske reprezentativke i prvakinje Hrvatske Petre Petek, što je rezultiralo brzim i lakim gubljenjem poena. U preostale tri u subotu odigrane utakmice oslabljeni Bjelovar je u dramatičnoj utakmici poražen u Puli, a petrinjska Mladost i TIS očekivano su slavili visoke pobjede protiv novajlija u ligi, Lokomotive i Jaske.  

 

Rezultati: Varaždin – Hodošan 4:2 (Petek – Ramić 3:1 /11.4, 4:11, 11:8, 11:6/, Brodar – Markati 0:3 /7:11, 5:11, 3:11/, Poljak – Švarc 3:1 /11:9, 7:11, 11:7, 11:2/, Petek/Poljak – Markati/Ramić 1:3 /9:11, 11:6, 1:11, 9:11/, Petek – Markati 3:0 /11:3, 11:4, 12:10/, Poljak – Ramić 3:1 /11:4, 11:3, 6:11, 11:6/), Pula – Bjelovar 4:3, Mladost (Petrinja) – Lokomotiva (Vinkovci) 4:0, TIS (Zagreb) – Jaska (Jastrebarsko) 4:1, Dr. Časl (Zagreb) – HASTK Mladost (Zagreb) igra se u srijedu.

 

TABLICA

 

1.Mladost Petrinja2208:04
2.Varaždin2208:44
3.Bjelovar2117:43
4.TIS2115:53
5.Pula2116:73
6.Dr. Časl1104:02
7.HASTK Mladost1104:12
8.Hodošan2022:82
9.Jaska2021:82
10.Lokomotiva2020:82

 

Parovi 3. kola – petak, 17. listopada u 18 sati: Hodošan – Pula; subota 18. listopada u 11 sati: HASTK Mladost – Varaždin, u 17 sati: Jaska – Dr. Časl, Lokomotiva – TIS, Bjelovar – Mladost Petrinja. 

 

 

17. Memorijal Matija Gregić u Osijeku

 

Škoda prvi među mlađim kadetima, Mihovljančani prosječni

 

Osijek je bio domaćin 17. Memorijala Matija Gregić, još jednoga turnira za mlađe kategorije u ingerenciji Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, koji je privukao relativno mali broj, svega 201 igrača i igračica iz hrvatskih klubova. Kod nekih besparica, kod drugih velika udaljenost, a kod nekih i nizak koeficijent za rang liste krivci su za to pa je turnir okupio prosječnu konkurenciju. Nažalost, na turniru su i jedini predstavnici iz međimurskih klubova, njih desetoro iz Mihovljana, svojim rezultatima bili prosječni, a neki od njih i ispodprosječni, jer niti u takvoj konkurenciji većina njih nije čak uspjela proći niti kvalifikacijske skupine. A i oni kojima je to uspjelo u razigravanju su se od turnira oprostili porazima već u prvim partijama završnice. Rezultatski gledano najdalje, u osminu finala, plasirali su se Noa Vresk u kategoriji mlađih kadeta (35 igrača) i Dina Ratajec u kategoriji juniorki (22 igračice), a u šesnaestinu finala Ivan Lovrek među juniorima (33 igrača). Svi ostali, Lovro Varga, Dominik Toplek i Niko Vidović među mlađim kadetima, Benjamin Podkrajac i Ivan Mikac među juniorima te Marta Cividini među juniorkama u svojim su skupinama bili treći, a juniorka Dora Cividini četvrta. Neki su bili blizu prolaska u završnicu, ali ipak nisu uspjeli. Zato velike čestitke zaslužuje Kotoripčan Stjepan Škoda, koji u mlađim kategorijama brani boje varaždinskoga STARR-a. On je na najbolji način iskoristio neigranje prvoga i drugog s aktualne rang liste Lovre Zovka iz GSTK Zagreba i Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti, turnir odigrao odlično i pobjedom u polufinalu nad četvrtim s rang liste Filipom Borovnjakom iz GSTK Zagreba i u finalu nad trećim na rang listi Karlom Johannesom Antolovićem iz Svetoga Lovreča, osvojio prvo mjesto. Šteta što se ovaj uspjeh piše varaždinskom klubu, iako Stjepan uglavnom trenira u svom matičnom klubu Kos-Kotoribi. 

 

U subotu početak Međimurskih liga

 

Rekordne 74 ekipe u Međimurskim ligama

 

U subotu počinje natjecanje u Međimurskim stolnoteniskim ligama. Za sezonu 2014./2015. prijavljene su čak 74 ekipe, što je rekordan broj u povijesti stolnoga tenisa u Međimurju, a u odnosu na broj stanovnika Međimurske županije vodeći u Hrvatskoj. Prvenstvo će se, prema odluci Izvršnog odbora održanoga u Kotoribi, igrati u 6 liga s po 10  i sedmoj, teritorijalno podijeljenoj u 2 skupine s po 7 ekipa. Izvršni odbor produžio je „mandat“ voditelju liga Franji Flacu iz Čakovca i imenovao Liga odbor u kojemu će uz voditelja biti Mladen Trbuhović iz Lopatinca i Branko Lipić iz HE-DRE Draškovec te zamjenici Vinko Grgić iz Čaka Čakovec, Željko Blažek iz Goričana i Radovan Šarić iz Putjana. Određen je i rok za uplatu kotizacija, a to je 15. studenoga. Po završetku ligaškoga dijela natjecanja i na kraju ove sezone predviđeno je odigravanje turnira TOP-12 za svaku od liga. Od ove sezone uvodi se i novina u informiranju ekipa o rezultatima putem biltena, koji će se ubuduće objavljivati na službenoj web stranici Saveza http://msts.hr, a tek će se oni koji sadrže rasporede natjecanja za prvi, odn. drugi dio sezone ekipama dostavljati i u pisanom obliku. 

 

 

Regionalni turnir osoba s invaliditetom

 

Nino Baša treći među igračima u kolicima

 

Četrnaestogodišnji Ivanovčan Nino Baša, koji stolni tenis trenira u Mihovljanu i brani boje mihovljanskoga kluba na redovnim natjecanjima, ujedno član STKOI Varaždin, prošle je subote igrao na regionalnom turniru osoba s invaliditetom u Zagrebu. Natjecao se u kategoriji igrača u kolicima (7 natjecatelja) i u nadmetanju s mnogo iskusnijim suparnicima osvojio odlično treće mjesto i brončanu medalju. S dvije pobjede i porazom od kasnijega prvaka Mirka Marića iz zagrebačkoga URIHO-a kao drugi je prošao kvalifikacijsku skupinu i nakon toga u polufinalu izgubio i od na kraju drugoplasiranoga, igrača  Bjelovara Vladimira Ivezića. U borbi za treće mjesto bio je bolji od Riječanina Filipa Klafurića i potvrdio svoj potencijal, koji je zamijetila i izbornica reprezentacije osoba s invaliditetom Mirela Šikoronja pa će mu povremeno organizirati posebne treninge s najboljim igračima s invaliditetom u Zagrebu.

 

 

Skupština i turnir u STK Nedelišće

 

Zlatko Tkalčec i dalje predsjednik Nedelišća

 

Stolnoteniski klub Nedelišće u subotu je održao izbornu Skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovo izabran Zlatko Tkalčec, dužnost dopredsjednika nadalje će obavljati Miroslav Hren, a tajnika Dejan Marčec. Skupštinari su dali pozitivne ocjene radu kluba, a u cilju podizanja razine stolnoga tenisa u Nedelišću u svoj program u novom mandatu uvrstili su pokretanje klupske stolnoteniske škole, koju bi vodila Tamara Koprivec. Skupštini je prethodio interni klupski pojedinačni turnir na kojemu je od 11 igrača prvo mjesto osvojio član prve ekipe Siniša Mesarić, a iza njega redom se plasirali Alen Veseli, Krešimir Tkalčec, Dejan Marčec, Dejan Tkalčec, Sanimir Mihalković, Marko Škoda, Dragutin Posavec i Miroslav Hren. 

 

 

Iduće nedjelje Otvoreni jesenski turnir u Belici

 

Marljivi stolnotenisači iz Udruge stolnotenisača amatera USTA Belica u nedjelju 26. listopada, s početkom u 10.30 sati u Društvenom domu u Belici organiziraju tradicionalni Otvoreni jesenski turnir. Zainteresirani se, najkasnije do iduće srijede (22. listopada) mogu prijaviti na e-mail: zeljko_poljak@yahoo.com, brojeve mobitela 091/1504781 (Željko) i 098/823758 (Josip Habijan)  ili inbox facebook USTA Belica. Kotizacija po igraču, koja uključuje jelo i piće, iznosi 50 kn i uplaćuje se organizatoru pred početak turnira. 

Izvor: 3103