Stolni tenis 24.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Svaki tjedan sport jedan, Vresk odličan u Pagu, Wrana i Škoda na Arena kupu

Dvorana u Mihovljanu premala za sedamdesetak polaznika

 

Pod vodstvom Ivane Nikolić dr. sc. u dvorani Sportskoga doma u Mihovljanu od ponedjeljka do petka prošloga tjedna održan je stolnoteniski kamp iz programa „Svaki tjedan sport jedan“ Grada Čakovca. Odaziv od sedamdesetak polaznika stvorio je nemale probleme, jer je bila prava umjetnost organizirati rad s njima u dvorani u koju stane maksimalno pet stolova, pogotovo što je u ponedjeljak i utorak bilo kišovito vrijeme, koje je onemogućilo provođenje aktivnosti i na otvorenim terenima uz dvoranu. No, Ivana i njeni suradnici Nino Bujan, Sara Mikac i perspektivni mlađi kadet Noa Vresk, koji je s užitkom sparirao svojim vršnjacima, ipak su prebrodili sve poteškoće i kamp uspješno priveli završetku. U krajnjem slučaju cilj kampa i nije bio da se nekoga u pet dana nauči igrati stolni tenis, nego da se uoče oni najtalentiraniji i najuporniji i da se takve privuče u neki od klubova, koji bi od njih trebali napraviti prave igrače. Posljednjega dana, u petak, polaznici su odigrali i pojedinačni turnir. I to u dvije skupine, jednoj u kojoj su se natjecali oni koji su prvi put uhvatili rekete u ruke, i drugoj u kojoj su igrali oni koji su već imali kontakta s ovim u našoj županiji popularnim sportom, a pobjednici Jakov Sanjković i Filip Perčić prvim su mjestima izborili tek početnu prednost pred ostalima, nadamo se, u budućim uspješnim stolnoteniskim karijerama.  

 

Noa Vresk odličan drugi mlađi kadet u Pagu! 

 

Članovi Mihovljana Noa Vresk i Filip Vinković minuloga su vikenda igrali na 6. Otvorenom prvenstvu Grada Paga za mlađe kategorije, čiji se rezultati boduju za rang listu za novu sezonu. Odličan je u kategoriji mlađih kadeta bio Vresk, koji se plasirao u finale gdje je izgubio od prvoga nositelja Leona Milaka iz MGK Drave iz Žabnika. Do finala je u četvrtfinalu nakon velike borbe u pet setova eliminirao odličnoga Mostarca Šimunovića, a u polufinalu Zniku iz GSTK Zagreba. Kvalifikacijsku skupinu drugim je mjestom prošao i u kategoriji kadeta, ali je u osmini finala s 3:1 izgubio od Krstevskoga iz Pule, nakon što je dobio prvi set. Njegov klupski kolega Vinković nije bio naročito raspoložen pa je u svojoj kvalifikacijskoj skupini kategorije kadeta izgubio sve tri partije i tako završio turnir. 

 

Vesni Wrana i Stjepanu Škodi  medalje na 1. Arena kupu 

 

Na nedjeljnom 1. Arena kupu u ping-pongu odigranom u Varaždinu od naših predstavnika medaljama su se okitili Mihovljančanka Vesna Wrana i Kotoripčan Stjepan Škoda. Vesna je s mladom Varaždinkom Brunom Borovec podijelila treće mjesto među igračicama starijima od 16 godina iza dviju Martina iz Žabnika, prvoplasirane Martine Jukić i drugoplasirane Martine Milošević. Stjepan pak je bio drugi u kategoriji igrača do 16 godina izgubivši u finalu od Jakova Jakelića iz zagrebačke Mladosti. U toj kategoriji kvalifikacijsku skupinu prošao je još drugi Kotoripčan David Čukulic, ali je u četvrtfinalu poražen od Brune Borovec, na kraju treće plasirane. Najuzbudljivije je bilo u kategoriji igrača starijih od 16 godina u kojoj je pobijedio Željan Gaćina iz Mladosti Zagreb nakon što je u finalu bio bolji od Varaždinca Marka Gredelja. Od naših predstavnika skupine su prošli još Vinko Grgić iz Čaka i Nino Bašek iz Male Subotice, ali su oba ispala u četvrtfinalu, a razigravanju su prethodili prijepori oko ždrijeba. Skupine od Međimuraca nisu prošli Đurđica Zver i Gordana Antončić kod igračica te Dražen Bubek i David Čukulic kod igrača starijih od 16 godina, kojima očito nisu baš najbolje „sjeli“ reketi s kakvima se ping-pong igra.

 

Izvor: 3148