Sport 02.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

STOLNOTENISAČICE OŠ HODOŠAN VICEPRVAKINJE

Na nacionalnom prvenstvu školskih sportskih društava održanom u Rijeci 19. svibnja stolnotenisačice Osnovne škole Hodošan – Paula Markati i Marija Šavora iz 8b razreda i Julia Švec iz 7 razreda osvojle su drugo mjesto.
Viceprvakinje Hrvatske koje kroz sportske uspjehe vodi
Dragutin Šimunić, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture koji je uveo nove sportove u nekad samo nogometni Hodošan plasman na nacionalno prvesnbtvo izborile su na županijskom i međužupanijskom natjecanju.
Na županijskom natjecanju održanom u Čakovcu i na međužupanijskom (Međimurska, Varaždinska i Koprivničko križevačka županija) osvojile su prvo mjesto, a za najviše postolje u Rijeci falila je možda tek sitnica.
U ekipi - Paula je nositelj igre, dokazala se na klupskim i županijskim ligama ali i kao članica kadetske reprezentacije Hrvatske na međudržavnim natjecanjima. Trenira u STK Varaždin i STK Hodošan.
Marija je s Paulom prošle godine bila državna školska prvakinja, aktivno trenira samo s Paulom - najbolje su u igri parova.
Julia trenira redovito u Stolnoteniskom klubu Hodošan, a u ekipu prošlogodišnjih pobjednica ušla je zahvaljujući novim pravilima natjecanja, pa se očekuje da uz malo mlađu Nikolinu Jurčec sljedeće godine bude uzdanica Osnovne škole Hodošan i STK Hodošan. (MB)

Izvor: 2875