Sport 09.03.2018. 09:13. Zadnja izmjena: 09.03.2018. 09:13.

STRELIČARSTVO OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA

Streličari Katarine Zrinski osvojili 14 medalja

Streličarski klub PSK 1955 iz Zagreba bio je domaćin otvorenog Prvenstva Zagreba u streličarstvu na kojem je nastupilo oko 160 streličara iz Slovenije i Hrvatske.

Iz SK Katarina Zrinski nastupilo je 17 sreličara, a osvojili su 14 medalja.

U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Vid Muškinja, srebrnu medalju osvojio je Jan Zadravec, dok je broncu osvojio Teo Štrukelj. Među dječacima do 14 godina Ivor Nikolić osvojio je srebrnu medalju. U kategoriji kadeta Fran Kovačić osvojio je zlato, a Jan Miljan osvojio je srebrnu medalju. U stilu goli luk Marta Galina osvojila je brončanu medalju, dok je Mija Mance u kategoriji seniorki zauzela četvrto mjesto. U stilu dugi luk Matej Žerjav osvojio je zlatnu medalju.

U stilu složenog luka među kadetima Štefan Granatir osvojio je srebrnu medalju, dok je Krunoslav Sušec osvojio zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji. U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina Leon Kolarić je odlično otpucao drugu seriju i uspio osvojiti srebrnu medalju. Mihael Trupković osvaja brončanu medalju, a Matija Talaš zauzeo je četvrto mjesto. Među seniorima nakon kvalifikacija streličari su pristupili raspucavanju u duel mečevima gdije su naši streličari odlično pucali, ali s malo više sreće mogle su biti i bolje medalje. Na kraju je Krešimir Štrukelj izgubio u finalu za zlato u shot off raspucavanju s jednom strelom i osvojio srebrnu medalju, dok je Tihomir Miljan odličnim pucanjem u polufinalu ipak izgubio i u finalu za broncu ponestalo je malo snage, tako da je na kraju zauzeo četvrto mjesto.

Među veteranima odlično je pucao Mihael Štebih pa je na kraju završio turnir sa istim rezultatom kao i prvi, ali s dvije desetke manje, pa je ipak osvojio srebrnu medalju.