Sport 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Streličarski turnir za Viteza grada Čakovca

Protekle nedjelje streličarski klub “Katarina Zrinski” iz Čakovca bio je domaćin tradicionalnog međunarodnog streličarskog turnira ‘Vitez grada Čakovca’ koji se organizira u sklopu Porcijunkulova. Nastupili su streličari iz 16 klubova Slovenije i Hrvatske. U prvom djelu na rasporedu je bio turnir u kojem su streličari pokazali svoje znanje i uspjeli postaviti nekoliko državnih rekorda, a u drugom dijelu su pokazali svoje umijeće te se s atraktivnim pucanjem na jabuku odvijala žestoka borba za Viteza grada Čakovca. Domaći streličari bili su najbrojniji, a ukupno su osvojili deset medalja.

U stilu goli luk, Marija Rojko u kategoriji juniorki puca sve bolje pa je tako ovaj put postavila dva nova državna rekorda i osvojila zlatnu medalju. U istom stilu seniorske kategorije Vanda Kipke također je osvojila zlatnu medalju. U stilu dugi luk dobro je pucao Valentino Novak te je uz osobni rekord osvojio i zlatnu medalju. U stilu složenog luka kadetske kategorije nastupio je Izak Feher i također osvojio zlatnu medalju. U stilu standardnog luka među seniorima i ovaj put Tihomir Miljan osvojio je zlatnu medalju, dok je Stijepan Oehler osvojio srebro. Među seniorkama u svojem prvom nastupu odlično je pucala Lidija Levačić i osvojila zlatnu medalju. U stilu olimpijskog luka među seniorima Krešimir Štrukelj isto je osvojio zlatnu medalju, dok je Mladen Kodba s dobrim pucanjem u drugoj seriji uspio osvojiti brončanu medalju. Karlo Cilar zauzeo je šesto mjesto a Božidar Vurušić sedmo mjesto. Među veteranima Mihael Štebih je i ovaj put osvojio zlatnu medalju.

U drugom djelu turnira po četiri najbolja iz svakog stila borili su se za ulazak u veliko finale za Malog i Velikog Viteza grada Čakovca. Tako su među djecom do 14 godina u finalu pucali Magdalena Štabek i Vid Ramšak gdje je Magdalena s dva pogotka u jabuku osvojila titulu Malog Viteza grada Čakovca za 2014. godinu.

U borbi za Velikog Viteza nastupilo je čak šest domaćih streličara, a u veliko finale ušao je Tihomir Miljan koji je s dva pogotka u jabuku morao i u dodatno pripetavanje s Ivicom Sporišem iz Svetog Ivana Žabnog, u kojem su u prvom pokušaju oba pogodila jabuku, dok u drugom pokušaju Tihomir promašuje, a Ivica Sporiš pogađa jabuku i postaje Vitez grada Čakovca 2014. godine. (Š)

Izvor: 3093