Sport 23.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

STRELIČARSTVO: 10 "božićnih" medalja

Ove nedelje streličarski klub “Cekini” iz Varaždina organizirao je tradicionalni dvoranski Božićni turnir, koji je okupio streličare iz BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske s ukupno više od 190 streličara. Streličari „Katarine Zrinski“ Čakovec veoma su uspješno nastupili na ovom turniru sa 16 natjecatelja i ukupno osvojili 10 medalja.
Tako je u najmlađoj kategoriji do 12 godina u stilu standardnog luka među dječacima Izak Feher osvojio četvrto mjesto, u kategoriji do 14 godina među djevojčicama u stilu olimpijski luk Regina Novak osvojila je srebrnu medalju a Marija Rojko brončanu. Među dječacima olimpijski luk Vinko Kovač zauzeo je 11. mjesto, a Nikola Geršak 17 mjesto, dok u stilu goli luk u istoj dobnoj skupini Leon Pečarić osvaja zlatnu medalju.
Kod kadetkinja u stilu goli luk Vanda Kipke osvojila je srebrnu medalju. U konkurenciji juniora složenim lukom Stephan Šalamon osvojio je srebrnu medalju. Među juniorima u stilu olimpijski luk brončanu medalju osvojio je Igor Markovič, dok je Jura Cmrečak zauzeo peto mjesto. U stilu standardni luk među dječacima do 14 godina Karlo Grudić osvojio je zlatnu medalju, a Karlo Cilar među juniorima istog stila osvaja također zlatnu medalju. Nastupivši u seniorskoj konkurenciji u stilu olimpijski luk Krešimir Štrukelj osvaja brončanu medalju, Božidar Vurušić zauzima 17. mjesto, a Viktor Vadla 19. mjesto. U stilu goli luk odlično je pucao Goran Cmrečak koji je s 518 krugova postavio osobni rekord i ujedno osvojio zlatnu medalju.
Sljedeći turnir na rasporedu je za tri tjedna a organiziraju ga streličari „Katarine Zrinski“ u sportskoj dvorani osnovne škole u Maloj Subotici, turnir će trajati od 9 do 16 sati a ulaz je slobodan za sve koji žele pogledati kako se barata lukom i strijelom. (Š)

Izvor: 2904