Sport 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

STRELIČARSTVO: 3 rekorda Regine Novak

Protekle nedjelje u austrijskom gradu Graz održan je međunarodni streličarski turnir FITA “Zlatna strijela” na kojem se puca na četiri daljine, a nastupili su streličari iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Austrije. Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ Čakovec nastupilo je pet streličara u stilu olimpijskog luka s odličnim uspijehom.
Odličnu formu i dalje prezentira Regina Novak koja je i na ovom turniru ispucala tri nova državna rekorda u konkurenciji kadetkinja i to na 40 metara 293 kruga, na 30 metara 327 krugova i ukupni rezultat FITA turnira od 1179 krugova. Regina je ove godine do sad napravila devet državnih rekorda! Bravo Regina, ali godina još nije gotova i sigurno će napraviti još koji rezultat vrijedan rekorda. U svojoj kategoriji Regina je osvojila srebrnu medalju a Marija Rojko brončanu. U konkurenciji seniora dobro je pucao Mladen Kodba i na kraju zauzeo sedmo mjesto dok je Karlo Cilar zauzeo 11. mjesto. Među veteranima odlično je pucao Mihael Štebih koji je i u malo jačoj konkurenciji pokazao da je još uvijek najbolji i na kraju osvojio veliki pehar kao nagradu za prvo mjesto.
Iduće nedjelje na rasporedu je FITA turnir u Konjščini koji će ujedno biti i generalna proba za sve koji idu za dva tjedna na državno prvenstvo. (Š)

Izvor: 3045