Sport 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

STRELIČARSTVO: 7 medalja na PH u Varaždinu

Streličarski klub “Cekin” iz Varaždina bio je domačin za 140 streličara iz svih klubova diljem Hrvatske za kategorije kadeta, juniora, seniora i veterana. Naši streličari iz kluba “Katarina Zrinski” Čakovec na ovom Prvenstvu nastupili su s 13 pojedinaca i 3 ekipe a ukupno su osvojili 7 medalja, 4 upojedinačnoj i 3 u ekipnoj konkurenciji.
U olimpijskom luku među kadetkinjama dobro je pucala Regina Novak i u kvalifikacijama zauzela drugo mjesto s istim brojem krugova kao i prva, svoje ozbiljno treniranje Regina je naplatila pobjedama u svojim dvobojima i osvojila zlatnu medalju i naslov državnog prvaka. Veliko iznenađenje s odličnim pucanjem u polufinalu priredila je Marija Rojko koja je pobjedila prvoplasiranu Vrsalović iz Zagreba i na kraju osvojila srebrnu medalju - tako su kadetkinje napravile maksimum!
Među kadetima u olimpijskom luku Vinko Kovač pucao je nešto slabije nego inače i na kraju završio kao deveti. Karlo Grudić i Jan Siročić pucali su dobro ali već u prvom krugu sreli su se u dvoboju koji je dobio Grudić. U polufinalu i malom finalu za treće mjesto Karlo Grudić je pucao jako dobro ali je nedostajalo malo sreće i tako je na kraju Karlo ipak zauzeo četvrto mjesto.
Među seniorima u stilu dugi luk Goran Cmrečak pucao je dobro ali u četvrt finalu bolji od njega bio je Polić iz Zadra (kasniji pobjednik) i na kraju Cmrečak zauzima peto mjesto. U kategoriji seniora olimpijski luk svih šest naših natjecatelja plasiralo se u drugi krug natjecanja s eliminacijskim borbama ali samo Štrukelj prolazi dalje. Da sreća nije htjela naše streličare govori da su njih četiri imali izjednačen rezultat 4:4 i u zadnjoj rundi s 3 strijele sva četvorica su izgubili za jedan krug i tako zauzeli pozicije od 9. do 12. mjesta. Krešimir Štrukelj nakon prvog mjesta u kvalifikacijama bez problema prolazi sve do finala gdje je ovaj puta ipak malo bolje pucao Matija Mihalić iz Orosavlja i tako Štrukelj na kraju osvaja srebrnu medalju. Među veteranima u olimpijskom luku nastupio je Đuro Turk i osvojio srebrnu medalju.
U ekipnom dijelu kadetska ekipa SK “Katarina Zrinski” u sastavu Karo Grudić, Jan Siročić i Vinko Kovač osvojila je zlatnu medalju u olimpijskom luku. Među seniorima ekipa SK “Katarina Zrinski” 1 u sastavu Krešimir Štrukelj, Igor Marković i Mihael Štebih osvojila je zlatnu medalju, a ekipa SK “Katarina Zrinski” 2 u sastavu Mladen Kodba, Karlo Cilar i Božidar Vurušić osvojila je brončanu medalju. (Š)

Izvor: 3021