Sport 27.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STRELIČARSTVO: 7. zlatna strijela Štrukelja

Protekle nedjelje na terenu NK Otok kod Preloga održan je 16. tradicionalni streličarski turnir 900 krugova - “Zlatna strijela Preloga”. Od samih jutarnjih sati kiša je neumoljivo padala, čas jače, čas slabije što nije omelo više od 50 streličara iz Hrvatske i Slovenije da počnu s turnirom. Več početkom samog zagrijavanja pravi pljusak namočio je streličare do kože, ali oni se nisu predavali. Tek kad je sredinom prve daljine pojačao vjetar postalo je prehladno i nakon otpucanih 60 metara turnir je prekinut i trenutni rezultati važili su za konačne.
Streličari “Katarine Zrinski” iz Čakovca nastupili su s 8 predstavnika i osvojili 7 medalja, a od toga čak 5 zlatnih. Tako je u kategoriji dječaka do 12 godina u silu standardi luk Luka Križaić osvojio zlatnu medalju. Izak Feher prvi turnir otpucao je s olimpijskim lukom i osvojio zlatnu medalju s istim brojem krugova i istim brojem desetki, ali s jednim x pogotkom (strogi centar) više od drugoplasiranog. U kategoriji kadetkinja s olimpijskim lukom Marija Rojko osvojila je srebrnu medalju. Karlo Grudić pucao je u kategoriji kadeta s olimpijskim lukom i osvojio brončanu medalju.
U juniorskoj kategoriji s olimpijskim lukom Karlo Cilar osvojio je zlatnu medalju. Među seniorima u stilu olimpijski luk Krešimir Štrukelj osvojio je zlatnu medalju a Božidar Vurušić četvrto mjesto. S olimpijskim lukom među veteranima Mihael štebih osvojio je zlatnu medalju.
Nakon turnirskog dijela po 4 najbolje plasirana streličara u apsolutnoj kategoriji u svakom stilu ušli su u raspucavanje na jaje.
U olimpijskom luku imali smo dva predstavnika - Mihael Štebih i Krešimir Štrukelj koji su se kao 1. i 4. odmah našli u dvoboju, a u finale je ušao Štrukelj pogodivši jedanput jaje na 30 metara. U drugom dvoboju olimpijskog luka Jakopović iz “Dubrave“ bio je bolji od Perčića iz „Ljutomera“ isto tako pogodivši jaje jedan put od 3 strijele. U finalnom dvoboju Štrukelj s dva uzastopna pogotka u jaje osvaja zlatnu strijelu za 2011. godinu, što je njegova 7. zlatna strela - najviše osvojenih zlatnih strijela uključujuči sve stilove! (Š)

Izvor: 2935