Sport 26.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

STRELIČARSTVO: 9 medalja Katarine Zrinski

Streličarski klub “Siscija” iz Siska bio je domaćin vanjskog državnog prvenstva. Iako je vrijeme nagovještavalo da će biti kiše cijeli dan, u Sisku su osigurali i nešto sunca tako da je turnir prošao u najboljem redu. Streličari “Katarine Zrinski” Čakovec na ovom prvenstvu nastupili su sa 14 streličara i ukupno su osvojili 6 pojedinačnih i 3 ekipne medalje.

 

U stilu standardnog luka među seniorima zlatnu medalju i naslov državnog prvaka osvojio je Tihomir Miljan, koji je odlično pucao i u kvalifikacijama i u prvoj rundi na 40 metara postavio novi državni rekord ! U ovom stilu među kadetima zlatnu medalju i naslov državnog prvaka osvojio je Krunoslav Sušec, dok je Ivo Maček zauzeo drugo mjesto i srebrnu medalju. Bruno Halabarec osvojio je treće mjesto i brončanu medalju.

 

U stilu golog luka među seniorkama Mija Mance zauzela  je peto mjesto. Marija Rojko je dobro pucala u kvalifikacijama ali je u raspucavanju bila malo slabije raspoložena i na žalost na kraju zauzela šesto mjesto, dok je Sanda Rakočević zauzela sedmo mjesto. U konkurenciji seniora nastupio je Mario Hegeduš i u svom prvom nastupu dobro otpucao čitav turnir ali je falilo iskustva da se zauzme nešto bolje od devetog mjesta. U svom povratničkom nastupu dobro je pucao Miljenko Kalšan i u veteranskoj kategoriji osvojio zlatnu medalju. U stilu dugi luk nastupio je Valentino Novak i dobro otpucao čitav turnir te na kraju osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

 

U najjačoj i najbrojnijoj konkurenciji olimpijskog luka seniorske kategorije Krešimir Štrukelj osvojio je treće mjesto i brončanu medalju. Božidar Vurušić odlično je pucao ovaj turnir zauzeo peto mjesto, Mihael Štebih je zauzeo osmo, a Mladen Kodba deseto mjesto. 

U ekipnom djelu streličarski klub „Katarina Zrinski“ nastupio je s tri ekipe: kadetska ekipa standardnog luka u sastavu Sušec, Maček, Halabarec osvojila je zlatnu medalju; seniorke u golom luku u sastavu Rojko, Mance, Rakočević osvojile su zlatnu medalju i seniori u olimpijskom luku u sastavu Štrukelj, Štebih, Kodba osvojili su također zlatnu medalju i naslov državnih prvaka. (Š)

Izvor: 3100