Sport 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

STRELIČARSTVO: 9 medalja na PH

Streličarski klub “Sisak” iz Siska bio je domaćin streličarima na FITA Prvenstvu Hrvatske gdje je nastupilo oko 130 streličara u kategoriji od kadeta do veterana. Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ Čakovec nastupilo je 14 streličara koji su uspjeli osvojiti pet pojedinačnih te četiri ekipne medalje.
U kategoriji kadetkinja olimpijskog luka u turniru Regina Novak opet je nadmašila samu sebe i sve ostale te je popravila svoj državni rekord za 25 krugova i sa 1204 kruga prva je kadetkinja koja je pucala rezultat iznad 1200 krugova. Regina je ispucala još dva državna rekorda na daljinama od 40 i 30 metara. U raspucavanju falilo je malo više sreće u polufinalu pa su se tako u borbi za broncu našle naše Marija Rojko i Regina Novak gdje je Regina na kraju osvojila brončanu medalju dok je Marija zauzela četvrto mjesto. Iva Štrukelj pucala je malo slabije te je na kraju zauzela šesto mjesto. Ekipa u sastavu Regina Novak, Marija Rojko i Iva Štrukelj osvojila je srebrnu medalju.
U kategoriji kadetkinja s golim lukom Mija Mace osvojila je zlatnu medalju i naslov državne prvakinje. Među kadetima u olimijskom luku odlično je pucao Karlo Grudić koji je u polufinalu uspio pobijediti prvoplasiranog Pavlakovića iz Zagreba, dok je u finalu izgubio te tako osvojio srebrnu medalju i naslov viceprvaka Hrvatske. Jan Siročić osvojio je peto mjesto a Vinko Kovač sedmo mjesto. Ekipa u sastavu Karlo Grudić, Jan Siročić i Vinko Kovač osvojila je srebrnu medalju.
U najbrojnijoj konkurenciji među seniorima olimpijskog luka pucalo je šest naših streličara u dvije ekipe, dok je u rspucavanje ušlo nji petero. Najuspješniji od njih bio je Krešimir Štrukelj koji je u odličnom polufinalu gdje su se pucale večinom desetke i devetke izgubio od Mihalića iz Oroslavja za jedan krug. U borbi za broncu Krešimir je bez problema bio bolji od Gligorovskog iz Siska i tako osvojio brončanu medalju.
Ostali naši seniori na žalost ispali su u prvom krugu pa je tako Mladen Kodba zauzeo deveto mjesto, Mihael Štebih jedanesto mjesto, Boris Ferlin bio je trinaesti, Božidar Vurušić četrnasti dok je Lovro Gradišer zauzeo sedamnaesto mjesto. U ekipnom dijelu ekipa u sastavu Štrukelj, Kodba i Štebih osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju, dok je druga ekipa u sastavu Vurušić, Ferlin i Gradišer zauzela treće mjesto i brončanu medalju. U standardnom luku Tihomir Miljan je u seniorskoj kategoriji osvojio srebrnu medalju.
Ovim prvenstvom završena je vanjska sezona te se streličari početkom desetog mjeseca sele u dvoranu. (Š)

Izvor: 3048