Sport 02.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

STRELIČARSTVO: 9 medalja u Novom Marofu

Ove nedjelje streličarski klub “Grebengradski streličari” iz Novog Marofa organizirao je dvoranski streličarski turnir koji je okupio streličare iz BiH i Hrvatske s više od 140 streličara. Streličari “Katarine Zrinski” Čakovec veoma uspješno nastupili su s 14 natjecatelja i ukupno su osvojili 9 medalja.
Tako je u najmlađoj kategoriji do 12 godina u stilu standardnog luka među djevojčicama Iva Štrukelj osvojila je zlatnu medalju, među dječacima istog stila Izak Feher osvojio je brončanu medalju. Među dječacima do 14 godina u olimpijskom luku Karlo Grudić zauzeo je šesto mjesto, dok je među djevojčicama do 14 godina u istom stilu Ana Štrukelj osvojila brončanu medalju. U kategoriji kadetkinja u stilu olimpijski luk Regina Novak i Marija Rojko podjelile su treće mjesto s istim rezultatom a kako je Marija imala ukupno više desetki, njoj je pripala brončana medalja. Među kadetima u olimpijskom luku Nikola Geršak zauzeo je 11. mjesto. U konkurenciji kadetkinja u stilu goli luk Tena Piljušić osvojila je zlatnu medalju a Vanda Kipke srebrnu medalju. Kod juniora složenim lukom Stephan Šalamon osvojio je srebrnu medalju, a među juniorima u stilu olimpijski luk brončanu medalju osvojio je Jura Cmrečak. Nastupivši u seniorskoj konkurenciji u stilu olimpijski luk Krešimir Štrukelj osvojio je zlatnu medalju a Božidar Vurušić 14. mjesto, dok u stilu goli luk Goran Cmrečak osvaja šesto mjesto.
Sljedeći turnir na rasporedu je iduće nedelje, organiziraju ga naši streličari u dvorani Graditeljske škole. Ulaz je slobodan te se pozivaju svi zainteresirani da pogledaju kako barataju lukom i strijelom najbolji streličari Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH.
(Š)

Izvor: 2910