Sport 14.07.2018. 09:23.

Turnir u Jalžabetu

Streličarstvo: Državni rekord Jana Miljana!

Streličarski klub NAVAHO iz Jalžabeta bio je organizator streličarskog turnira WA 1440 što je najzahtjeviji turnir koji se organizira u kalendaru Hrvatskog streličarskog Saveza jer se na njemu pucaju četiri daljine u svakoj kategoriji. Na ovom turniru nastupilo je oko 70 streličara iz BiH te Hrvatske. Na ovom turniru nastupilo je sedam natjecatelja iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ Čakovec i osvojili su šest medalja.

U stilu standardni luk među kadetima odlično je pucao Jan Miljan i na 20 metara postavio novi državni rekord, dok je s novim osobnim rekordom turnira osvojio zlatnu medalju. U stilu složenog luka među dječacima do 14 godina također je odlično pucao Štefan Granatir kojem je nekoliko krugova nedostajalo da sruši još jedan rekord, tako je Štefan ovaj put samo osvojio zlatnu medalju.

U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina dobro je pucao Leon Kolarić i osvojio zlatnu medalju. U kategoriji seniora Krešimir Štrukelj osvojio je zlatnu medalju, naš novi član Tin Makitan odlično je pucao na svom prvom turniru ove vrste i postavio osobni rekord te osvojio srebrnu medalju, Tihomir Miljan pucao je nešto ispod svojih mogućnosti i na kraju zauzeo šesto mjesto. Među veteranima vodila se velika borba za prvo mjesto a na kraju je Mihael Štebih ipak osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. 

Izvor: 3298