Sport 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

STRELIČARSTVO: Državni rekord Regine Novak

Protekle nedjelje u Križovcu je održan međunarodni streličarski turnir pod nazivom “Križovec Open” na kojem je nastupilo 45 streličara iz Slovenije i Hrvatske. Izuzetnu gostoljubivost iskazali su mještani Križovca toplo dočekavši goste koje je na otvorenju pozdravio međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i inicijator ovog događaja Ivan Brda. Turnir se održao na izvrsnom terenu nogometnog igrališta NK Torpedo.
Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ medalje u olimijskom luku su osvojili: u konkurenciji dječaka do 12 godina izuzetno dobro pucao je Ivo Maček i sa 666 krugova i osvojio zlatnu medalju, dok je Adrijan Hajdarović osvojio srebrnu medalju. Među djevojčicama do 14 godina zlatnu medalju osvojila je Iva Štrukelj, dok je Janja Petrović osvojila srebro. Među kadetkinjama Regina Novak i dalje nastavlja u rekorderskom stilu pa je i ovaj put sa 589 krugova postavila novi državni rekord osvojivši usput i zlatnu medalju, dok je Marija Rojko osvojila srebro. Među kadetima dobro je pucao Karlo Grudić i na kraju osvojio srebrnu medalju, Vinko Kovač osvojio je broncu a Jan Siročić bio je četvrti. U seniorskoj konkurenciji dobro je pucao Krešimir Štrukelj i osvojio zlatnu medalju, dok se Mladen Kodba izborio za brončanu medalju. Karlo Cilar bio je četvrti a Igor Marković peti. Među veteranima Mihael Štebih i ovaj put osvaja zlatnu medalju. U stilu standardnog luka među kadetkinjama zlato je osvojila Ines Benčik. Među juniorkama također zlato osvaja Martina Tkalec, dok među seniorima Tihomir Miljan osvaja zlatnu medalju a Stjepan Oehler srebrnu medalju. U stilu golog luka u kategoriji djevojčica do 12 godina zlatnu medalju na svom prvom turniru osvojila je Melita Sandrin, dok među dječacima do 12 godina Jan Miljan također osvaja zlatnu medalju. U kadetkinjama Mija Mance osvaja zlatnu medalju kao i Vanda Kipke u kategoriji juniorki osvaja zlatnu medalju.
Nakon turnirskog dijela nastavilo se s raspucavanjem u apsolutnoj konkurenciji u olimpijskom luku na 70 i 60 metara i složenom luku na 50 metara. U stilu složenog luka prvo mjesto kao i u turnirskom dijelu osvojio je Mario Vavro iz Siska. U stilu olimpijskog luka na 60 metara pucali su kadeti i veterani i ovdje je pobijedilo iskustvo pošto je veteran Mihael Štebih osvojio prvo mjesto pobijedivši tri kadeta, drugo mjesto osvojio je Lovro Pavlaković iz Zagreba a treće Karlo Grudić iz Katarine Zrinski. U najjačoj konkurenciji olimpijskog luka na 70 metara pucali su juniori i seniori a najbolji među njima bio je Krešimir Štrukelj pobijedivši u napetim borbama polufinala i finala Mihalića iz Oroslavja i Pečnika iz Slovenije. (KŠ)

Izvor: 3044