Sport 14.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STRELIČARSTVO: Pet državnih prvaka

Protekli vikend Hrvatski streličarski savez i streličarski klubovi Zadar i Kroatan u Novigradu su organizirali Prvenstvo Hrvatske u disciplini FITA vanjsko metno kolo s raspucavanjem. Nastupilo je oko 80 streličara iz 18 klubova iz cijele Hrvatske. U dva dana, po vrućem i sparnom vremenu, streličari su pucali kvalifikacije na 90, 70, 50 i 30 metara, a drugi dan je održano raspucavanje s borbama za pojedinačna odličja. Iz našeg kluba, Katarina Zrinska Čakovec, nastupilo je 9 streličara u pojedinačnoj konkurenciji te po jedna juniorska i seniorska ekipa. Ukupno su osvojili pet zlatnih i dvije srebrne medalje.
Zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojene su u svim kategorijama u olimpijskom luku u kojima su naši streličari nastupali. Najveće iznenađenje Prvenstva priredile su naše kadetkinje, Regina Novak i Marija Rojko, osvojivši zlatnu i srebrnu medalju. U polufinale su se plasirale s trećeg i četvrtog mjesta, ali su borbenošću i izvrsnim pogocima uspjele pobijediti svoje suparnice i plasirati se u finalni dvoboj za zlatnu medalju. Klupsko finale bolje je otpucala Regina, osvojivši zlatnu medalju a Marija je osvojila srebrnu.
U juniorskoj konkurenciji naša ekipa u sastavu: Igor Marković, Karlo Grudić i Karlo Cilar osvojila je zlatnu medalju s naslovom državnih prvaka Hrvatske. Prvi krug raspucavanja nisu uspjeli proći Grudić i Cilar te su na kraju osvojili 5. i 6. mjesto. U polufinale plasirao se Igor Marković koji pobjeđuje Tomislava Štabeka iz SK Grofovi Konjski plasiravši se u finale. U napetoj i izjednačenoj finalnoj borbi u zadnjoj seriji Igor uspjeva nadmašiti Marka Gligorovskog iz Siska i time osvojiti naslov državnog prvaka.
U seniorskoj konkurenciji naša ekipa u sastavu: Krešimir Štrukelj, Mihael Štebih i Božidar Vurušić osvojila je drugo mjesto. Pojedinačno Vurušić je osvojio 11. mjesto. Štebih je nakon kvalifikacija zauzeo 5. mjesto, ali na žalost već u prvoj eliminacijskoj borbi bolji od njega bio je Josip Jakopović iz SK Dubrava. Na kraju je zauzeo 6. mjesto. Krešimir Štrukelj je u kvalifikacijama zauzeo 1. mjesto. U prvom krugu eliminacijskih borbi pobijedio je Velibora Mitrovića iz Rijeke. U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Krešimir je uspio pobijediti Josipa Jakopovića iz streličarskog kluba Dubrava te i u finalu protiv Srđana Superine iz streličarskog kluba Rijeka ne dopušta nikakva iznenađenja i osvaja titulu državnog prvaka. U stilu golog luka, kategorija juniorki, Vanda Kipke očekivano osvaja prvo mjesto i titulu državne prvakinje.
Ovim uspjesima streličarski klub “Katarina Zrinska” potvrđuje primat najboljeg kluba u stilu olimpijskog luka u Hrvatskoj. Ovim prvenstvom vanjska sezona privedena je kraju te preostaje samo još jedan turnir za tjedan dana u Konjščini.
(Š)

Izvor: 2942