Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

STRELIČARSTVO: Regina - zvijezda dana!

Protekle nedjelje streličarski klub „Prelog“ organizirao je tredicionalni turnir 900 krugova za Zlatnu strijelu Preloga na kojem je nastupilo oko 70 streličara iz Slovenije, BiH te Hrvatske. Turnir se održao na nogometnom terenu u Otoku a streličare je poslužilo sunčano, mirno i vruće vrijeme pa se mogao napraviti dobar rezultat. Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ na ovom turniru nastupila su 22 natjecatelja osvojivši pritom čak 17 medalja, ali zvijezda dana bila je Regina Novak koja je ostvarila nesvakidašnji rezultat postavivši sva četiri nova državna rekorda. Na svim daljinama 60, 50 i 40 metara na kojima se puca Regina je obarala državne rekorde jedan za drugim i naravno na kraju turnira postavila novi državni rekord i u ukupnom rezultatu od 772 kruga što je čak za 42 kruga više nego je bio stari rekord!
U stilu olimpijski luk nastupilo je najviše naših streličara i ostvarili su sljedeće rezultate: među dječacima do 12 godina Ivo Maček osvojio je zlatnu medalju, a Adrijan Hajdarović srebrnu medalju. Među kadetkinjama Regina Novak bila je nedodirljiva s novim državnim rekordima i osvojila zlatnu medalju, dok je Marija Rojko osvojila srebrnu medalju. U konkurenciji kadeta Jan Siročić osvojio je brončanu medalju dok je s istim brojem krugova ali manjim brojem desetki Karlo Grudić zaueo četvrto mjesto. U juniorskoj kategoriji Vanda Kipke osvojila je zlatnu medalju. U konkurenciji seniora vrlo dobro pucao je Krešimir Štrukelj osvojivši zlatnu medalju, dok je također dobro pucao i Mladen Kodba koji je na kraju uspio osvojiti brončanu medalju. Karlo Cilar je zauzeo peto mjesto, Boris Ferlin bio je sedmi a Lovro Gradišer osmi. Među veteranima Mihael Štebih osvojio je srebrnu medalju, dok je Đuro Turk bio na kraju četvrti.
U stilu standardnog luka u kategoriji dječaka do 12 godina Krešo Vurušić osvojio je zlatnu medalju, isto kao i Luka Križaić u kategoriji dječaka do 14 godina. U juniorskoj kategoriji srebrnu medalju osvojio je Vedran Glozinić, dok je u konkurenciji seniora Tihomir Miljan osvojio zlatnu medalju a Stjepan Oehler brončanu medalju. U stilu golog luka Jan Miljan osvojio je zlatnu medalju u kategoriji dječaka do 12 godina a u kategoriji kadetkinja Mija Mance osvojila je također zlatnu medalju. U stilu tradicionalnog-dugog luka među seniorima Valentino Novak osvojio je srebrnu medalju. Iz domačeg kluba „Prelog“ u stilu goli luk među seniorima nastupio je Draško Mihinjač osvojivši srebrnu medalju. (Š)

Izvor: 3038