Sport 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

STRELIČARSTVO: Rekord Regine Novak

Streličarski klub „Cekin“ iz Varaždina bio je organizator tradicionalnog međunarodnog Božićnog turnira, na kojem je nastupilo 150 streličara iz Slovenije, BiH, Poljske i Hrvatske. Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ nastupilo je 15 streličara u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Među juniorkama odlično je pucala Regina Novak i s 510 krugova ostvarila osobni rekord i drugu normu za nasup na državnom prvenstvu. Dobro je Regina pucala i u raspucavanju ali na kraju ipak zauzela četvrto mjesto. Marija Rojko je također dobrim rezultatom ostvarila drugu normu za državno prvenstvo a na kraju je zauzela peto mjesto, dok je Vanda Kipke bila sedma.
U juniorskoj kategoriji Karlo Grudić se konačno vrača u dobru formu i s 537 krugova zauzeo 10. mjesto, Jan Siročić je također dobro pucao i na kraju bio 15. a Nino Bulat je bio 24. Dečki su dali sve od sebe ali uz velik broj slovenskih juniora koji pucaju za reprezentaciju ovaj put se nije moglo više.
U seniorskoj konkurenciji imali smo čak devet predstavnika. Krešimir Štrukelj u kvalifikacijama je pucao nešto slabije nego na dosadašnjim turnirima ali s 573 kruga ipak zauzeo prvo mjesto i u finalnim borbama lako prolazi sve do finala gdje je Kamnar iz Slovenije ipak bio bolji i tako Štrukelj na kraju osvaja srebrnu medalju. Dobro su pucali i Karlo Cilar koji je bio deveti, Mihael Štebih 11. a Mladen Kodba 13. mjesto. Od ostalih naših predstavnika Igor Marković, Boris Ferlin i Božidar Vurušić plasirali su se na pozicije od 16. do 32. mjesta, a Lovro Gradišer i Jurica Zrna na pozicije od 33. do 40. mjesta. Vrijedi napomenuti da smo kao klub i na ovom turniru bili daleko najbrojniji.
Slijedi pauza od turnira do 13. siječnja kada je na rasporedu turnir u Čakovcu. Streličari svima žele čestit Božić i Sretnu Novu 2013.!
(Š)

Izvor: 3009